שאלה לגבי אפייה לאחר החלפת תנור

sleepyb

New member
שאלה לגבי אפייה לאחר החלפת תנור

התנור הקודם שלי היה די פושטי ובגודל צר יותר של 50 ס"מ. איכשהו הכל יצא תמיד סבבה ולפי זמן הבישול שנכתב במתכון.
התנור הנוכחי הרבה יותר רציני אבל משום מה להכל לוקח יותר זמן!
אני תוהה אם זה כי הוא קצת גדול יותר (60 ס"מ שזה רוחב סטנדרטי)? אולי צריך לשים בגובה נמוך יותר? או גבוה יותר? כרגע שמה במרכז.
למשל עכשיו הכנתי קראמבל שתמיד לקח 30 דקות ועכשיו 50 דקות...
 

bali

New member
מנהל
זה עניין של ניסוי וטעייה

כל תנור הוא שונה מהאחר, ועוד יותר אם הנפח שלו השתנה.
צריך לחמם אותו יותר זמן אם הוא גדול יותר, למשל. אם הוא גבוה יותר מהתנור הקודם, אולי צריך לשים את המאפים שלב אחד מעל האמצע. אבל זה הכל בגדר ניסויים.
מציעה לך לקרוא את החוברת שבאה עם התנור. בד"כ יהיה כתוב בה איפה הכי טוב להניח את מה שאופים בהתאם לסוג המאכל, וגם החום המומלץ.
עם הזמן תלמדי במה התנור הזה שונה מהסטנדרט של המתכונים. במתכונים כותבים טמפ' וזמן אבל זה נתון לשינויים לפי ההיכרות עם התנור הספציפי שלך.
 
למעלה