הנה מתכון לבצק פיצה מעולה
עם כל ההסברים
מתכון לפיצה ביתית
בשבועות האחרונים הכנתי בבית ,כל פעם אנו מזמינים פיצה בעלות של כ70 שקל בערך עם תוספות לכן החלטתי להכין לבד.ישר הפשלתי שרוולים והכנתי כמות גדולה של בצק ,לאחר שתפח חילקתי למנות והקפאתי.(מומלץ להקפיא עד 1 חודש)
לא להבהל מהפוסט הארוך ,הפיצה מאוד קלה להכנה.
פיצה/אילנית12
רוטב לפיצה אני גם מכינה מקפיאה במנות .(לאחר ההתפחות)
לתמונות והסברים נוספים:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2103068
תבניות: הכי טוב עם התבנית לפיצה העגולה עם החורים הבצק נאפה יותר מהר.
אפשר גם עם תבנית פאי,תבנית של התנור,תבנית 26
צירפתי תמונות להמחשה.
מצרפת גם מתכון לרוטב פיצה שהכנתי-כמובן אפשר גם רוטב פיצה מוכן.
לממהרים אפשר להכין את הפיצה ללא התפחה:
לאחר עיבוד הבצק משהים מכוסה כ15 דקות למנוחה את הבצק ומתחלים לעבוד איתו.
אני לא כל כך אהבתי את מירקם הבצק.עדיף עם ההתפחות.
אבל לממהרים זה פיתרון מצויין.
פיצה/אילנית12
חומרים לבצק :כוס מידה סטנדרטית
הכמות מתייחסת לתבנית אחת גדולה של התנור או 2 מגשים של תבנית פאי או תבנית 26-28 או ל2 תבניות של תבנית רשת לפיצה(מצורפת תמונה)
אנחנו אוהבים את הבצק דק.
יש לרדד את הבצק דק
500 גרם קמח לבן רגיל
1/4 כוס שמן זית
1 כף שמרים יבשים(בטריים 25= גרם)
1/4 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 כוס מים פושרים(להתחיל עם 3/4 כוס)
הכנה:
לשים את כל החומרים בקערת המיקסר(למי שאין ,בקערה עמוקה וללוש ביד)להפעיל את המיקסר על מהירות הכי נמוכה
להוסיף בהדרגה את המים ,ללוש כ10 דקות עד שמקבלים כדור בצק.עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ1 שעה.
לאחר התפיחה הראשונית לשים 5 דקות נוספות ומתפיחים שוב עם ניילון נצמד.התפחה בערך כ-50 40 דקות
תלוי במזג האוויר(בחורף לוקח מעט יותר זמן)..
הכנת הפיצה:
מחממים תנור על חום הכי גבוה כ10 דקות
מרדדים בצק (לא עבה ) על משטח מעט מקומח
מעבירים לתבנית ששומנה וקומחה מעט אפשר להיעזר עם האצבעות לרידוד הבצק.
מורחים מעט שמן זית על הבצק בשוליים
מורחים רוטב פיצה ,מעל מגרדים גבינה שאוהבים:עמק/מוצרלה/בולגרית
אפשר להוסיף תירס/ירקות/זיתים/בצל ועוד
מכניסים לתנור החם,מורידים טמפרטורה ל180 מעלות אופים כ30 דקות או יותר(תלוי בתנור)
רוטב פיצה:מתאים גם לפסטה
חומרים:
הכמות מתאימה לכמות הבצק.
(אני מכפילה כמויות ומקפיאה)
כ8- עגבנית אדומות תמר (לאחרונה התחלתי להשתמש בעגבניות תמר הן מצויינות ופחות נוזליות)
חופן בזיליקום טרי-יש בסופרים במגשיות קטנות
שום טרי בערך 4 שיניים
מלח,קורט סוכר,פלפל שחור,פפריקה מתוקה.
הכנת הרוטב:
מרתיחים מים בסיר גדול
חורצים איקס על העגבנית רק על הקליפה לא לפצוע את העגבניה.כשהמים רותחים להכניס את העגבניות ולהרתיח 10 דקות.
לסנן במסננת את העגבניות לקלוף את העגבנית
להכניס לבלנדר את כל החומרים ולטחון דק.
לטעום אם חסר תיבול.
בהצלחה לכולם!
אילנית12