שאלה לגבי אפיית בצק

lumpy1

New member
שאלה לגבי אפיית בצק

שלומתי שאני מכין בצק לפיצה למשל בין אם זה עם שמרים או אבקת אפייה לצורך תפיחה, הפיצה יוצאת קשה כאבן. מה שהתחלתי בזמן האחרון זה להוסיף גבינת סקי לבצק ואז הוא יוצא רך ויותר טוב.
השאלה שלי אם יש דרך יותר טובה ולא חובבנית לעשות זאת שהבצק יצא יותר רך, והאם מומלצ להוסיף ביצה קלה לאפייה,
ושאלה אחרונה כמה זמן מומלצ להשאיר את הבצק בחוצ (אין לי צ סופית במקלדת) לאחר שהבצק מוכן?
מה שאני עושה אני משאיר 20 דק' בחוצ ואח"כ מעביר הבצק לסיר ונותן לו לשכב כמה שעות
תודה לעונים
 

אילנית12

New member
הנה מתכון לבצק פיצה מעולה

עם כל ההסברים

מתכון לפיצה ביתית

בשבועות האחרונים הכנתי בבית ,כל פעם אנו מזמינים פיצה בעלות של כ70 שקל בערך עם תוספות לכן החלטתי להכין לבד.ישר הפשלתי שרוולים והכנתי כמות גדולה של בצק ,לאחר שתפח חילקתי למנות והקפאתי.(מומלץ להקפיא עד 1 חודש)
לא להבהל מהפוסט הארוך ,הפיצה מאוד קלה להכנה.


פיצה/אילנית12
רוטב לפיצה אני גם מכינה מקפיאה במנות .(לאחר ההתפחות)
לתמונות והסברים נוספים:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2103068

תבניות: הכי טוב עם התבנית לפיצה העגולה עם החורים הבצק נאפה יותר מהר.
אפשר גם עם תבנית פאי,תבנית של התנור,תבנית 26
צירפתי תמונות להמחשה.


מצרפת גם מתכון לרוטב פיצה שהכנתי-כמובן אפשר גם רוטב פיצה מוכן.
לממהרים אפשר להכין את הפיצה ללא התפחה:
לאחר עיבוד הבצק משהים מכוסה כ15 דקות למנוחה את הבצק ומתחלים לעבוד איתו.
אני לא כל כך אהבתי את מירקם הבצק.עדיף עם ההתפחות.

אבל לממהרים זה פיתרון מצויין.


פיצה/אילנית12

חומרים לבצק :כוס מידה סטנדרטית


הכמות מתייחסת לתבנית אחת גדולה של התנור או 2 מגשים של תבנית פאי או תבנית 26-28 או ל2 תבניות של תבנית רשת לפיצה(מצורפת תמונה)
אנחנו אוהבים את הבצק דק.

יש לרדד את הבצק דק


500 גרם קמח לבן רגיל
1/4 כוס שמן זית
1 כף שמרים יבשים(בטריים 25= גרם)
1/4 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 כוס מים פושרים(להתחיל עם 3/4 כוס)


הכנה:


לשים את כל החומרים בקערת המיקסר(למי שאין ,בקערה עמוקה וללוש ביד)להפעיל את המיקסר על מהירות הכי נמוכה
להוסיף בהדרגה את המים ,ללוש כ10 דקות עד שמקבלים כדור בצק.עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ1 שעה.
לאחר התפיחה הראשונית לשים 5 דקות נוספות ומתפיחים שוב עם ניילון נצמד.התפחה בערך כ-50 40 דקות
תלוי במזג האוויר(בחורף לוקח מעט יותר זמן)..


הכנת הפיצה:

מחממים תנור על חום הכי גבוה כ10 דקות
מרדדים בצק (לא עבה ) על משטח מעט מקומח
מעבירים לתבנית ששומנה וקומחה מעט אפשר להיעזר עם האצבעות לרידוד הבצק.
מורחים מעט שמן זית על הבצק בשוליים
מורחים רוטב פיצה ,מעל מגרדים גבינה שאוהבים:עמק/מוצרלה/בולגרית
אפשר להוסיף תירס/ירקות/זיתים/בצל ועוד
מכניסים לתנור החם,מורידים טמפרטורה ל180 מעלות אופים כ30 דקות או יותר(תלוי בתנור)


רוטב פיצה:מתאים גם לפסטה

חומרים:
הכמות מתאימה לכמות הבצק.
(אני מכפילה כמויות ומקפיאה)
כ8- עגבנית אדומות תמר (לאחרונה התחלתי להשתמש בעגבניות תמר הן מצויינות ופחות נוזליות)
חופן בזיליקום טרי-יש בסופרים במגשיות קטנות
שום טרי בערך 4 שיניים
מלח,קורט סוכר,פלפל שחור,פפריקה מתוקה.

הכנת הרוטב:


מרתיחים מים בסיר גדול
חורצים איקס על העגבנית רק על הקליפה לא לפצוע את העגבניה.כשהמים רותחים להכניס את העגבניות ולהרתיח 10 דקות.
לסנן במסננת את העגבניות לקלוף את העגבנית
להכניס לבלנדר את כל החומרים ולטחון דק.
לטעום אם חסר תיבול.

בהצלחה לכולם!
אילנית12
 

dor1611

New member
איכותי ביותר

אז לא צריך ללוש ביד את אומרת במידה ויש לי מיקסר קודם להרביצ כמה דק' עם המיקסר במהירות נמוכה ואז ללוש.
ולא ענית לו על השאלה למה הפיצה יוצאת לו קשה
את זה גם אני הייתי רוצה לדעת מה אפשר להוסיף לבצק בשעה שלשים אותו
תודה
 

אילנית12

New member
אפשר ללוש ביד,אולי הפיצה יוצאת קשה

כי אין מספיק נוזלים
להכין כמו שכתבתי.
בהצלחה
 

fighterisr

New member
היי אילנה

תודה על המדריך
רציתי לשאול למה התכוונת ברוטב פיצה שציינת קורט סוכר? האם ל"אבקת סוכר" כמו ששמים בעוגות? וזה קריטי או שאפשר לוותר על זה ועל הבזיליקום שצריך לנסוע בשבילו כמה קילומטרים?
עדיין לא ניסיתי להכין רוטב אבל אחרי שראיתי את המדריך שמתי את הרוטב על הכוונת בפעם הבאה

אז ככה מסננת יש לי בבית עגבניות יש פלפל לבן/שחור יש ,מלח ופפריקה מתוקה יש. ותבלין בזיליקום אם זה עוזר גם יש
אז אפשר להתחיל להרביץ?
ד"א אופה אחד לימד אותי לשים ביצה קלה בבצק כשאופים יש טעם בזה בכלל או שזה סתם למל"מ (לא מועיל לא מזיק)
תודה
 

אילנית12

New member
קורט סוכר זה לא אבקת סוכר

הכוונה לקמצוץ סוכר,כלומר כמה גרגירים
לא לוותר על הבזיליקום הטרי.
אני לא שמה ביצה בבצק של פיצה.
בהצלחה
 

bali

New member
מנהל
לדעתי הבצק קשה כי חסרים בו נוזלים

אני עושה פיצה מבצק שמרים לפוקאצ'ות שמכיל הרבה נוזלים והוא די דביק. קצת פחות נוח לעבוד איתו (עובדים בידיים משומנות) אבל יוצא נהדר, אוורירי ורך בפנים, קריספי מבחוץ.


אני אעלה את המתכון אח"כ, חייבת לצאת. חפש את המתכון לפוקאצ'ה של ענת ודורון בחיפוש של הפורום.
 
למעלה