שאלה לגבי אפקט GREEN SCREEN

שאלה לגבי אפקט GREEN SCREEN

בפרמייר: הרקע לצילום צריך להיות בגוון מסויים של ירוק? יש איזו העדפה או הסתייגויות? או כל מה שירוק על גווניו הבהירים והכהים זה בסדר?

timeline

New member
תשובה

שלום אפקט הGREEN SCREEN נועד לחתוך את הרקע של האובייקט המצולם לצורך החלפתו בארץ נהוג להשתמש ב BLUE SCREEN וזאת מפני שגוון העור של הישראלים מכיל גוונים שיותר קרובים לירוק ואילו הגוונים הכחולים יהיו נוחים יותר לחיתוך. כאשר אני מכינים את הבד הכחול עלינו לשמור על כך שהבד יהיה ללא קפלים ובגוון כחול כהה אחיד עם תאורה שווה וללא צלליות. בהצלחה

באמת? אופס....

ודווקא אמרו לי שנכון ירוק ויש לי בד ירוק ענק, אבל ירוק לכיוון צבע זית כזה- זה יכול לעשות את העבודה?

timeline

New member
תשובה

לדעתי זה אפשרי אבל זה יהיה פחות מדוייק ויש סיכוי לפגיעה בגווני העור של האדם המצולם (אם יש כזה) אבל אם כבר קנית בד ירוק שווה לנסות בהצלחה

טל רום

New member
הסיבה לירוק היא אחרת

צילום אנלוגי ודיגיטלי עובדים אחרת וגם מצולמים אחרת בגלל שהאלגוריתם שדוחס בוידאו דיגיטלי - כל שהו מדיגיטל בטה ועד דיוי - מבוסס על צבע כחול מומלץ שהחיתןך יהיה על ירוק. כאשר מצלמים ו/או דוגמים בצורה אנלוגית, אפשר להשתמש בכחול כי שם אין בעיות של דחיסה ראשונית זה הסבר מאוד מאוד מאוד קצר של הסיבה

קרי- אם אני עושה הכל בצורה

דיגיטלית- אפילו עדיף ירוק בעצם? אני רואה שהדיעות חלוקות.... אז יש גוון מסויים לירוק או לכחול שעדיף? מה זה כהה? לכיוון השחור או כמה שיותר צבע נקי?

יש גוון מסויים, ../images/Emo16.gif

אין לי מושג על נתוני RGB או כל דבר אחר שלו
. אבל יש דבר שנקרא CHROMA KEY BLUE (או GREEN), בבדים מקצועיים או צבעים מקצועיים לצילום. גם אם תשתמש במס' עצמים בצבע כרומה קי מסויים, כדי ליצור אפקט יותר מיוחד, לא תהיה בעיה (כמובן שצריך תאורה מתאימה).
ניר

בארץ אני ממש לא יודע. ../images/Emo16.gif

וכמובן יש את B&H בניו יורק שמככבים ב-90% מההודעות שלי
. האתר שלהם כאן.
ניר

umbo

New member
אם זה מענין מישהו....

אילו הם הצבעים של הכחול והירוק שמשמשים כ BLUE SCREEN ו - GREEN SCREEN הסיבה העיקרת שמשתמשים לרוב בצבע הכחול היא פשוטה, בחלוקת הצבעים בין אדום ירוק וכחול בהם משתמשים בטלויזיה הצבע הכחול הוא העוצמה הנמוכה ביותר - 15% בלבד ולכן הבי כל להתגבר על בעיות בתאורה

זה מעניין מאוד!

ותודה על התשובה המקצועית והתמונה החשובה!!! ידוע לך איפה ניתן להשיג בדים או פרגודים כאלו?

למעלה