שאלה לגבי אשרת שהיייה(נראה לי..)

RORRI 2003

New member
שאלה לגבי אשרת שהיייה(נראה לי..)

היי לכולם בעוד כחודש נגיע לארה"ב למס' חודשים מטעם העבודה של בעלי, העניין הוא כזה, הם לא מוכנים להתחייב לכך שיתנו לכולנו (לבעלי, בתי ולי) אישור שהייה לשלושה חודשים, והם מבקשים ממנו להתחייב שאם יקרה מצב בו הוא יקבל 3 חוד' ואני רק חודש אז אני אעזוב והוא ישאר. כמובן שאופציה כזו היא מאוד מלחיצה מבחינתי (חודשיים עם תינוקת בת שנה ובלי הבעל..כאילו דהא??) ורציתי לדעת עד כמה תרחיש כזה הוא ריאלי, האם אנו מגיעים לאותו דלפק בכניסה לארה"ב. או לדלפקים שונים? (הוא עבודה אני תיירות?), האם בגיוני שיתנו לנו תקופות שונות בידיעה שאנו זוג נשוי שהגיע על מנת לשהות יחדיו כולם בעבודה שלו אומרים לו שזה לא הגיוני מחד, ומאידך, לא מוכנים להתפשר על התחיבות כזו מצדו מכל מיני סיבות פוליטיות... אנא אל תייעצו לי להעמיד לחברה תנאים, כי הם כביכול עושים לנו טובה בכך שהם שולחים אותנו ביחד (ונחנו גם די רוצים זה), כך שזה סיכון שאנו ניקח...השאלה עד כמה הוא מוחשי... מודה מראש על תשובותיכם, אתם מקסימים עם העזרה שלכם ובהזדמנות זו, תודה לך עדי בשמיים על תשובתך (שעזרה לי מאוד) לגבי הביטוח בפורום השני, רציתי להודות לך כבר אז אבל ההודעה נדחקה כל כך מהר שלא ראיתי טעם להחזיר אותה שוב, לכן החלטתי לשאול הפעם פה רורי

odedee

New member
אי אפשר לתת תשובה ודאית.

העבודה של בעלך לא יכולה להתחייב שיתנו לכולכם אישור שהייה לשלושה חודשים, כי הענין כלל לא בשליטתם אלא בידי מחלקת ההגירה, גוף פדרלי עצמאי שדי קשה להשפיע עליו. אתם לא תעמדו בתורים נפרדים אלא יחד - התורים הם נפרדים רק לאזרחים ותושבי קבע, ואתם אינכם כאלה. אם שלושתכם מגיעים יחד, עם כרטיסי טיסה חזרה יחד, ומכתב מהמעסיק של בעלך שמסביר את מהות הביקור, סביר שייתנו לכולכם להכנס לאותה תקופה. צריך להיות פקיד בעל לב אבן כדי לתת לכם תקופות שהייה שונות. אז כן, יש סיכון כזה, אבל להערכתי הוא קטן מאד.

Jonathans

New member
סעי בשקט

קודם כל,מגיעים ביחד לפקיד ההגירה ואין דלפקים נפרדים(רק לאזרחי ארה"ב) והעיקר,הסיכוי שיתנו לך חודש ולבעלך שלושה קיים אמנם אך נראה כל כך קלוש ולא הגיוני עד שכדאי שתסירי דאגה מלבך בנושא זה.להיפך,אני הייתי מבקש ממנו בנימוס שיתן לכם עוד שבועיים כי אתם מעוניינים לטייל במשך שבועיים לאחר סיום העבודה וכל הסיכויים שהוא ייתן אישור אפילו לשישה חודשים.תדאגו לבוא מסודר ועם כל המסמכים .הבעייה היחידה היא שאתם מגיעים עם התינוקת ,דהיינו כל המשפחה והוא יכול לחשוש שאתם מתכוננים להישאר אז חשוב להיות מצוייד בכל האישורים ,להתלבש בהתאם,לדבר בנימוס ולהביט בעיניו.כדאי גם לשאול את מי שמטפל בעניין על סמך מה הוא מביע את החשש והאם ידוע לו על מקרה כזה בתקופה האחרונה ואם כן,לשאול את אותם אנשים לגבי הנסיבות כי זה כאמור,נראה מאוד לא סביר.אנא עדכני אותנו בתשובה שתקבלו בעניין כי זה מעניין מאוד.נסיעה טובה

נשמע מאוד לא סביר

לאור כמה גורמים, הראשון - באתם כמשפחה, מאוד לא סביר שתקבלו אישורי שהייה נפרדים. שנית - לאור העובדה שבעלך מגיע לנסיעת עסקים קצרה יחסית, והוא מועסק בישראל בחברה מסודרת ויש לו לאן לחזור. שלישית - משפחות רבות מגיעות לטיול של מספר חודשים ללא בעיה כלשהי. בקיצור, אני ממש לא מאמינה שמצב כזה הוא סביר. פקידי ההגירה הם לא ליצנים ומטרתם היא לא להתעלל באנשים. אם תצטיידו בכל הניירת והאישורים המתאימים ותנמקו את סיבת הביקור הסיכוי הוא שתקבלו אישור שהייה לששה חודשים. ממש לא הייתי דואגת, התרחיש שתיארת לא ריאלי לטעמי. נסיעה טובה!

17205

New member
שימי לב לנקודה שאולי היא חשובה

את כתבת שבעלך מגיע על "ויזת עבודה" ואת על "ויזה תירותית", אני חושב שאת התבלבלת, עם בעלך היה מגיע על ויזת עבודה אמיתית (J,H,L) את היית מגיע על המקבילה שלה בתור נלוות. את התכוונת שבעלך מגיע ל- "נסיעת עסקים", אז תתיעצי עם המומחים אבל צריך לדעת לשקול מילים, באם הוא מגיע למטרת עבודה ואשתו תיירת זה מאוד חשוד. כל עוד הוא מקבל את המשכורת מהחברה בארץ אז זאת נסיעת עסקים לא נסיעת עבודה, ומבחינתך את מלווה אותו בנסיעה, כך שאת לא תיירת.

RORRI 2003

New member
עודדי צדק, ועידכון זמני

התכוונתי לכך שאולי יש דלפק לכאלה שמגיעים למטרת עסקים וכאלה שמגיעים למטרת תיירות, לא דיברתי על ויזה, אבל תודה על האכפתיות בכל מקרה קרה משהו מוזר בגינו הבנתי את הסיבה לעניין ההתעקשות על ה"חודש", סידרו לנו את הכרטיסים מהעבודה והוציאו לנו כרטיס עם תאריך חזרה בעוד חודש בידיעה ברורה שנצטרך לשנות את התאריך חזרה... מוזר....
למה??? זה לא בגלל מחיר הכרטיס כי הכרטיס שנקנה הוא כזה של 4 חודשים (כלומר היקר יותר, לא אלו הזולים שמוגבלים ל-21 יום) אז מה יכולה להיות הסיבה?? הם אמרו שהם מוציאים לחוד כי זה יכול להישמע חשוד להגירה שמגיעים לביזנס ל-3 חודשים...מה כל כך חשוד בזה???? אז אולי בגלל זה ההגירה תיתן לנו חודש שהות?? אהה... ועוד משהו, דיברתם פה על מכתב, מעין אישור מהעבודה, בעלי טוען שאין דבר כזה, בכל הפעמים שנסע, והוא נוסע המון הוא לא יוצא עם שום מכתב..והחברה לא מוציאה מכתב כזה...הגיוני?? בכל מקרה, עכשיו כשאני קוראת מה שכתבתי, אני בעצמי נבהלת, נשמע מאוד אפל...
אז רק להרגיע אתכם...מדובר בחברה מאוד גדולה ומוכרת

אם יש לכם כרטיסים לחודש

סביר להניח שלא יתנו לכם יותר מזה. הייתי מראש קונה כרטיסים לתקופה שאתם באמת צריכים לשהות. ממש דבילי. מאוד לא סביר שבכלל יתעסקו אתכם שם, אני מכירה כמה וכמה אנשים שמגיעים למטרות עסקים למספר חודשים ואין עם זה שום בעיה. לגבי המכתב, הוא לא חובה אבל יכול לעזור למקרה שנקלעים לדיון בכניסה. לא יקרה לחברה כלום אם תוציא מכתב כזה...

אפרת ר

New member
לי היה כרטיס לשלושה שבועות

ואמרתי שבאתי לטייל כמה חודשים, נתנו לי ויזה לחצי שנה... לא התעניינו בתאריך שעל הכרטיס בכלל.

Boston Guy

New member
בוודאי שזה נשמע חשוד - לבוא לביזנס כל כך ארוך

ויזת ביזנס מיועדת לאנשים שבאים לפגישות עסקים או לכמה שבועות פעילות - כנס, ישיבות, קורס... לבוא לעבוד לשלושה חודשים יכול להראות כשיטה להכנסת עבודה זרה במקום לשכור עובד מקומי ולצמצם את מספר המובטלים במשק האמריקאי. זה יכול להתפוצץ להם בפרצוף... פקיד הגירה מין הסתם יראה בטופס המכס שסימנתם ש this is a business trip. הוא מיד ישאל את בעלך what is the nature of the business ו how long are you planning to be here אם בעלך יצמד לתאריך החזרה שבכרטיס הטיסה - הוא עלול לקבל רק חודש. כי זה נראה נורא חשוד - בא עם כל המשפחה לנסיעת עסקים של חודש... עדיף שתסמנו בטופס המכס pleasure - ותסבירו שיש לו כמה ימי פגישות ואחר כך אתם רוצים לטייל ברחבי המדינה ולבזבז המון כסף כדי לתרום לתעשיית התירות ולכלכלת ארה"ב.

טל ר

New member
הם שינו את ההגדרות בטופס

הי Boston Guy, שים לב שההגדרות בטופס המכס שונו - היום הטופס שואל:
The primary purpose of this trip is business.​
טל.

RORRI 2003

New member
כמה הבהרות

קודם כל לא אמרתי ויזת ביזנס (אם הבנתי את כוונתך) אנחנו מגיעים עם ויזות כניסה רגילות של תייר דבר שני , בעלי מגיע לעבוד בחברה מטעמה הוא נשלח בארץ, כך שאין פה שום דבר חשוד שקשור בהכנסת עובדים זרים. בנוסף מהכרות עם עובדי היי טק רבים פה בארץ, זה לא נדיר בכלל שנוסעים לתקופות ארוכות של מס'חודשים, לכן היה תמוה בעיני הסיבה שהם ציינו את זה כחשוד... דבר שלישי, אני בטח לא אשקר ואכתוב pleasure כשבאמת באנו למטרת עבודה, לפני רגע כתבת בהודעה אחרת על אנשים שמנסים לתחמן ואוכלים אותה, אז איזה סיבה יש לי לשקר??? אם ניתפס בשקר, אז באמת יהיה קשה להסביר למה שיקרנו כשהכל חוקי ולגיטימי בכל מקרה תודה על התגובה

טל ר

New member
ודאי לא לשקר

השאלה היא מה המטרה העיקרית (primary purpose) של הטיול, ועל כך עליכם לענות ביושר ובכנות. אם אתם לא בטוחים, השאירו ריק ושאלו את פקיד ההגירה.

Jonathans

New member
ושוב,סעי בשקט וברוגע משום ש...

קודם כל בנושא של אשרת השהייה,גם אם במקרה הגרוע(והפחות סביר) תקבלו רק לחודש, הרי הפתרון הוא פשוט מאוד.שולחים לפני תום החודש בקשת הארכה בטופס פשוט שמורידים אותו מאתר האימיגריישן. לפי החוק, עד שמתקבלת תשובה לבקשה זו השהייה מוארכת אוטומטית עד למועד המבוקש והשהייה חוקית למהדרין(בתנאי שהבקשה מגיעה לפני תום התקופה הראשונה) .הסיכוי לתשובה שלילית במקרה שלכם קלוש אבל מה שחשוב הוא שהתשובה לא מגיעה לפני שלושה ארבעה חודשים. לגבי מטרת הנסיעה,מאחר ומדובר על המטרה העיקרית הרי לגבי שניכם היא מטרה עיסקית משום שאת נלוית לבעלך כך שגם בעניין זה העניין סגור. ולעניין האישור מהעבודה,הרי מדובר על חברה גדולה לכן בוודאי יש איזו הזמנה או מכתב פנימי או אפילו אימייל שמזמין את בעלך וזה בהחלט מספיק (אבל חיוני במיוחד שכל המשפחה מגיעה) העיקר שיהיה באנגלית ועם פרטי איש קשר בארה"ב כדי שהפקיד,במידה והוא מאוד חשדן יכול להתקשר ולאמת. מבטיחה להיות רגועה?

Boston Guy

New member
זה ש"זה לא נדיר בכלל" לא אומר שזה חוקי

אם זה היה מקובל וחוקי, אז למה החברה צריכה לעשות את הטריק האידיוטי והיקר של להוציא כרטיס טיסה פיקטיבי לחודש ואחר כך לשנות אותו – כשהם יודעים מראש שזה נסיעה ארוכה יותר? תשובה: כי זה לא חוקי ולא מקובל. כי זו עברה על חוקי ההגירה. כי אסור לאדם לעבוד בארצות הברית תקופה כזו ארוכה בלי אישור עבודה – שהחברה לא הוציאה עבורכם. נכון – המון עושים את זה. קוראים לזה "ישרא בלוף". זה עדיין לא עושה את זה חוקי.

אבל אבל אבל

בוסטון, אני חושבת שיש כאן בלבול קטן. אני נסעתי לא פעם לפני שחייתי כאן לנסיעות עסקים של מספר חודשים, פעם אחת לפרוייקט שנמשך ארבעה חודשים ופעם אחרת להשקה של מוצר חדש ו-ROADSHOW של שלושה חודשים... אני חושבת שהאדם לא נחשב עובד בארה"ב כאשר הוא מקבל משכורת בישראל! כמובן שאם מתכוונים לשלם לכם שכר בארה"ב אזי שהעבודה לא חוקית, אבל כל עוד מדובר בנסיעה מתוקף מעסיק ישראלי לחלוטין כשכל השכר משולם בישראל אני לא חושבת שיש עם זה בעיה. יש לי חבר שעושה את זה כמה חודשים כל שנה, הוא עובד בחברה ישראלית ובכל סיום שנה (מה-15 בדצמבר עד ה-25 בפברואר) יש לחברה שלהם איזה CONVENTION שהוא צריך להיות נוכח בו במשך חודשיים, אבל הוא ממשיך להיות מועסק ע"י חברה ישראלית, לשלם שכר בארץ ולעשות בישראל EXPENSE REPORT ומעולם לא עשו לו בעיה להכנס. לפני חצי שנה הוא התחתן ולנסיעה האחרונה הצטרפה אליו אשתו...

למעלה