שאלה לגבי אשרת שהיייה(נראה לי..)

Boston Guy

New member
אם זה היה נכון, כל בנגאלור היתה כאן

B-1 visas are usually issued to aliens who are coming to the United States to enter into or negotiate contracts, purchase goods for shipment abroad, obtain orders for products manufactured abroad, attend business conventions, consult with business organizations, or to investigate business opportunities in the United States. They may also be used to check on business investments that the alien has previously made in the United States, and to permit the alien to open and establish a new US business, although, it must be pointed out that, the alien cannot actively participate in the management of said business.​
השקת מוצר - כן. Roadshow - כן. פרוייקט - כלומר לשבת כאן ולתכנת, או לפתח, או לכופף פחים - זה כבר "פרשנות יצירתית" של החוק. ההודים הרי תחמנים בני תכמנים, מכניסים את הישראלים לכיס הקטן בכל מה שקשור לפרשנות יצירתית לחוקי ההגירה. את חושבת שהם לא היו שולחים אנשים ל 6 חדשים כל פעם כשהמשכורת משולמת בבנגאלור או בדלהי והעובד משמש "עבד high tech" על ויזת B1? רק מה - למעביד המקומי אסור להעסיק אדם שאין לו אישור עבודה (אפילו אם המעסיק הוא סאם וולטון). אם בדוגמא שנתת מישהו זדוני יוכל להוכיח שהעובד הישראלי בעצם עבד עבור חברה מקומית - עלולות להיות צרות. לדוגמא - השמועה אומרת שחברת א*ד*** בתקופת הבועה והמחסור ב H1 היו מציבים עובדים ישראליים אצל לקוחות בארה"ב, וגם במרכז הפיתוח שלהם אי שם על שפת הנחל, ומשלמים להם בארץ. תוך כדי כך הם ניסו להוציא להם ויזות. השמועה אומרת שיום אחד עלו על זה וזה הפסיק...

lital182

New member
אין מה לדאוג

היי, אני הגעתי לפלורידה לפני פחות משבוע. קיבלתי אישור שהייה לחצי שנה בלי שום בעיה, אחרי שעוד אמרתי לפקידת ההגירה שאני מתכננת להישאר כאן כמה חודשים. (ואני בת 21, יש להם את כל הסיבות לחשוב שאני ארצה להישאר...) אם את עדיין דואגת פשוט תסבירו בכניסה שבאתם לעסקים, ןתסבירו שיש לכם חיים שמחכים לכם בישראל. כל ההפחדות האלו בארץ לגבי הכניסה לכאן ממש מיותרות. אל תדאגי, יהיה בסדר. בהזדמנות זו, אם מישהו כאן בגילי באיזור של מיאמי - פורט לודרדייל - בוקה רוצה להסתובב קצת ביחד אז כתבו לי, יש לי אוטו אז זו לא בעיה להגיע לכל מקום, הלוואי שבארץ מערכת הכבישים הייתה כמו פה... have a good one. ליטל

Boston Guy

New member
כדאי להקשיב לאנשים עם נסיון - לא לאלו עם מזל

בעשר שנים האחרונות נכנסתי לארה"ב כ 80 פעמים... וכמעט בכל פעם שהיו לי מזודות יצא לי לשמוע בזמן החיכיון ליד הקרוסלה של המטען את הקיטורים של אלו שניסו לתכמן ונפלו על פקיד עצבני וחשדן.

טל ר

New member
ואלו שלא שמעת...

וכמובן אלו שלא שמעת, אלו שהיה להם עוד פחות מזל, ולא עברו את אותו הפקיד עצבני וחשדן.

בכניסה האחרונה שלי

היתה בחורה צעירה שעמדה לידנו בתור, לא נתנו לה להיכנס כי לא היה ברור למה היא באה. היא אמרה שמגיעה ללאס וגאס ולא היתה לה כתובת. היא חזרה לתור, ביקשה כתובת של מלון, מישהו נתן לה שם של איזה מלון, אבל זה לא עבד...

Boston Guy

New member
יש ממש בודדים כאלו

בזמן תהליך ה AOS לגרין קארד נסעתי למעלה משנתיים על Advance parole. כל פעם שחזרתי לארה"ב נאלצתי לעבור ברור בחדר הדיונים - מה שבטרמינל הישן של JFK נקרא חדר "A". זה אמנם היה שנים לפני 9/11, אבל החוויה הרפיטטיבית והלא נעימה הזו חרוטה היטב בזכרוני - ואז הייתי נוסע הרבה יותר מהיום... עשרות פעמים ישבתי שם על הספסלים, כששורה מאחורי אנשים כבולים בידיים וברגליים עם אזיקים, שקשורים בשרשראות לספסל - מחכים לטיסה הבאה שיוצאת למקום ממנו רק הגיעו, ואליו הם מגורשים חזרה. אולי פעמיים יצא לי לראות ישראלי מגורש. בגלל הצורך בויזה, רוב הישראלים שלא יכולים להכנס לארה"ב פשוט לא יכולים לעלות על הטיסה לארה"ב... הסינון מתבצע עוד בארץ המוצא. יוצאי דופן, כמו המקרה שעדי מזכירה, מהווים את השכבה הדקה שעברה סינון ראשון ונפלה בסינון השני בגלל שלא התכוננה לשאלות.

אפרת ר

New member
מה שואלים מישהו עם advanced parole?

אני מחכה לאישורים שלי ואסע כנראה לארץ עוד חודש עם advanced parole. מה שואלים בכניסה? יש סיכוי שלא יתנו לי לחזור???

Boston Guy

New member
בזמנו לא שאלו כלום.

בדקו בניירות, צלמו לעצמם עותק של טופס ה parole (תמיד רצו לקחת לי את האורגינל, ותמיד לא הסכמתי - והסברתי שאני אזדקק לו לנסיעה הבאה) - וזהו. סתם עוד 10 דקות חיכיון.

Jersey Girl

New member
גם עכשיו לא שואלים כלום

וממני אף פעם לא בקשו את האורגינל פשוט מחכים רבע שעה עשר דקות

למעלה