צומבה1 יקירתי, מתייחסת-
לצערי הרב מאוד, אני נאלצת להסכים עם מה שנאמר לך, שמדובר על הפלות על רקע גיל הביציות ו/או הזרעים. אז אתם "כן מוסברים" ולא "לא מוסברים". לפחות בנושא ההפלות.
ההפלות שלך מאפיינות בעיות ראשוניות בהתפתחות העובר, שרובן הן תוצאה של בעיות כרומוזומאליות, דבר שאינו מפתיע, לאור הגיל המתקדם.
היתה כתבה במוצאי שבת האחרון לגבי אחוזי הצלחת טיפולי ההפרייה בגיל המבוגר. ניתן לראות במאקו. זה בתוכנית של אושרת קוטלר. היה מדובר על אחוזי הצלחה של 11 אחוז בגיל 40. פחות מ-4 אחוז בגיל 42-43, ואפס אחוז בגיל 45. הכוונה היא למקרים בהם הביצית היא של האישה ולא במקרים של תרומת ביצית.
הנתונים הללו בכלל לא מפתיעים, לאור כל מה שידוע מימים ימימה.
זה שבישראל ממשיכים לעשות טיפולי הפרייה במימון המדינה עד גיל 45, עוד לא אומר שזה לא בעייתי, מהרבה בחינות, כולל מבחינת האישה. היה מדובר שם על מכירת אשליות לנשים בגיל מבוגר, ועל הרס הבריאות הנפשית והפיזית של האישה.
מדובר בסוגיות מורכבות וקשות. מי כמוני מבינה מהי כמיהה לא ממומשת לילד או לילד נוסף. ליבי איתך.
כל מה שאני אומרת, זה שאם את מחליטה לנסות שוב, את צריכה להיות מודעת לסיכויים הקטנים מאוד מול הסיכונים הגדולים מאוד, ולהחליט באיזה נתיב את הולכת.
לגבי שאלת בדיקת הקריטיפ- בעיניי הבדיקה מיותרת במקרה שלך, אבל יחד עם זאת, מה אכפת לך לעשות כדי להיות רגועה לפחות בפן הזה? זה לא מזיק. בדיקת דם- לך ולבעלך וזהו. ניתן לעשות באופן פרטי, ותוך חודש וחצי-חודשיים תהיי בטוחה מה המצב בהיבט הזה.
סליחה אם ביאסתי. אני מאחלת לך מקרב ליבי שאם תבחרי לנסות שוב- המזל יאיר לך את דרכך. אבל חשוב בעיניי מאוד שאישה תדע את האמת ואת העובדות היבשות, ותקבל החלטה מושכלת עבור עצמה.
שירה.
שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז
09-7749028