שאלה לגבי בדיקת קומבו

bongi3

New member
שאלה לגבי בדיקת קומבו

היה לי מקרה שאני חושש ממנו, 3 שבועות אחרי המקרה חליתי מאוד לתקופה וחלק מהסימפטומים מזכירים את הסימפטומים האקוטיים.

ביצעתי 3 בדיקות קומבו אחרי 32 יום, 43 יום ו49 יום - כולן שליליות.

1.האם יש צורך בבדיקת ווידוי נוספת?

2.התייעצתי בתשלום עם רופאים למחלות זיהומים (ואיידס בפרט) באנגליה וגם בארה"ב לגבי הקומבו והם טוענים שאחרי 28 יום קומבו שלילי מקנה תשובה וודאית ואין צורך בבדיקות נוספות. לטענתם אחרי 4 שבועות או שמוצאים את הP24 או שאם הוא יורד זה רק בגלל שהגוף מייצר כמות די גדולה של נוגדנים ואז הבדיקה תגלה את הנוגדנים. הם אומרים שהבדיקות מאוד מאוד רגישות היום ושההתוויה ל7 שבועות היא רק "מרחב ביטחון" של חברות התרופות שמייצרות את הבדיקה או של בתי החולים עצמם. בקיצר לאחר 28 ימים "תקופת חלון שנייה אינה קיימת" - או P24 או נוגדנים תמיד יימצאו במקרה ואדם נדבק. בנוגע ל HIV2 שהוא נדיר ביותר הם אומרים שהבדיקה בודקת נוגדנים שלו שלרוב האנשים כבר יש אחרי 28 יום.בנוסף גם החלק שלP24 למרות שזה חלבון של HIV1 הוא מאוד דומה לחלבון של HIV2 וב90% מהמקרים הבדיקה תראה "חיובי" גם במקרה הזה.

באנגליה ההמלצה של הרשויות באופן רשמי- היא בדיקת קומבו/DUO/combi לאחר 28 יום ומעלה.
באוסטרליה ובקנדה - באופן רשמי ההמלצה היא ל6+ שבועות (43 יום).

* ישנן חברות שונות שמייצרות את הבדיקה אך כולן בעלות אמינות ודיוק קרוב ביותר. 99% ומעלה לכולן כך שמקור הבדיקה אינה משנה..
אני יודע שאתה לא רופא גוסטבו אבל אשמח לתגובה שלך בנושא.

תודה.

gustavo10000

New member
תשובה

כל הדברים שציינת נכונים, אני לא אכנס לפרטים שציינת, אם תרצה נוכל לעשות זאת אך רציתי רק לציין שעל פי מה שתיארת אין לך כלל ממה לחשוש, זאת כיוון שגם נבדקת לאחר 28 יום וגם לאחר 49, זאת אומרת לקחת גם את המרווח סיטחון ועדיין נמצאת שלילי, תשובה שלילית לאחר תקופה זו - היא סופית ואין צורך בבדיקות נוספות, בקשר לתסימינים- אל תחשוב על זה אפילו ואל תנסה לחפש תסמינים שלא קיימים אצלך, קיים מעתה אק מין בטוח.

bongi3

New member
היי תודה

אתה חושב ש49 או 47 או 52 משנה משהו?

ראיתי אנשים שמאוד מקפידים על ה-49 ולא יום פחות, זה נשמע לי מאוד קטנוני, לא?

gustavo10000

New member
תשובה

סמוך ל-49 שה כבר תקין, אם אתה רוצה ללכת ״לפי הספר״ אז 49 יום, אסל גם 47 תופס כמובן, מעבר ל-49 זה רק ״בונוס״

למעלה