שאלה לגבי בדיקת Factor Xa

אני117

New member
שאלה לגבי בדיקת Factor Xa

עשיתי היום בדיקה שיצאה 0.24. עשיתי אותה 3 שעות לאחר הזרקת קלקסאן כפי שאמרו לי. האם זה נחשב בתחום שבסדר? ההמטולוג אומר שהתוצאה צריכה להיות בין 0.2 ל-0.4 ולכן הוא אומר שהמינון שלי בסדר, אבל רופא הנשים אומר שהתוצאה צריכה להיות 1. האם מישהי עשתה את הבדיקה הזאת ויכולה להגיד לי מה הטווח הנורמלי שאמרו לה? תודה ובהצלחה לכולן!

עשו לי את הבדיקה בבי"ח כמה פעמים

אבל האמת היא שהסתפקתי בלשמוע "הכל בסדר" ולא ממש התעניינתי בסקאלת הערכים הנורמאליים. בכל מקרה, אני הייתי סומכת על מה שההמטולוג אומר, כי אחרי הכל זה המקצוע שלו. עם איך שאני מכירה גינקולוגים, יכול להיות שהגינקולוג שלך בכלל התבלבל עם בדיקת INR... עתליה

אני117

New member
תודה עתליה

יש לי תור לקופרמינץ שבוע הבא אז אני אברר איתו - אולי הוא באמת התבלבל. גם לי אמרו בבית החולים שהתוצאה "בסדר" אבל רציתי להתיעץ גם עם קופרמינץ ולכן רציתי גם את התשובה המספרית. שוב תודה על התשובה...

gומבליקה

New member
אולי הסקאלה שונה בין בי"ח שונים

בדקתי אצלי בטופס ורשום שהטווח הרצוי בין 0.5-1.0 IU/mL ולי נאמר 4 שעות אחרי הזרקת הקלקסן
אני אברר שוב לפני הבדיקה הבאה. בהצלחה

gומבליקה

New member
מצאתי את הסקאלה המדוייקת

מסתבר שהיא משתנה בין מחלה למחלה: *Therapeutic unfractionated heparin: 0.3 - 0.7 anti-Xa units per mL plasma. *Prophylactic unfractionated heparin: 0.1-0.4 anti-Xa units per mL plasma. *Low molecular weight heparin: 0.5 to 1.0 anti-Xa units per mL plasma for therapy. *Low molecular weight heparin: 0.2 to 0.4 anti-Xa units per mL plasma for prophylaxis הסבר מפורט בקישור.

gומבליקה

New member
../images/Emo163.gif לא בין מחלה למחלה

אלא אם לשם טיפול מניעתי (prophylaxis) (לרוב קרישיות יתר שלא התבטאה ביצירת קריש דם בעבר) או טיפולי (therapy). אנחנו משתמשות ב-Low molecular weight heparin. כך שרק שתי השורות האחרונות רלוונטיות לגבינו. סליחה על הבילבול..

אני117

New member
תודה רבה!!!!!

כמה חיפשתי ולא מצאתי על זה כלום אז תודה רבה על הקישור! לא ברור לי אז אם אני צריכה להחשב בתחום המניעתי או הטיפולי. לפי תשובת ההמטולוג זה מתאים לתחום המניעתי ולפי תשובת הגנקולוג זה מתאים לתחום הטיפולי. הייתה לי לידה בשבוע 29 עקב רעלת חמורה ועוד 2 הפלות אח"כ אז נראה לי שזה אמור להיות טיפולי, לא? (נמצאתי הטרוזיגוטית לפקטור 5 ליידן). אני ממש מבולבלת

עד כמה שאני מבינה, טיפול במקרה כזה

נחשב לפרופילקטי דווקא. כל עוד שאין אירוע טרומבואמבוליטי מובהק (ורעלת לא עונה על הקריטריון, למרות שהקשר לקרישיות נראה ברור) הטיפול יכונה "פרופילקטי". הקריטריון שמבדיל בין שתי הקטגוריות הוא התשובה על השאלה מה יקרה אם המטופל יפסיק את הטיפול נוגד-הקרישה לפרק זמן של יומיים-שלושה. בטיפול פרופילקטי התשובה היא "כנראה כלום", אבל בטיפול "טיפולי" התשובה היא סכנת חיים. מקווה שזה עוזר... עתליה

למעלה