שאלה לגבי בחושות שיוצאות כבדות ועמוסות

zipora0246

New member
שאלה לגבי בחושות שיוצאות כבדות ועמוסות

אני בבעיה
שניםםם שיוצא לי אותו הדבר במאפינס או בחושות
עובדת לפי המתכון
כבר לא מערבבת ידנית אלא במיקסר כי שערבבתי ידנית בכלל יצא לי מדיי כמו כבד כזה ועמוס בתוך העוגה

איך עושים שהעוגה/ מאפינס ייצאו אווריריים???
התחושה תמיד אותה תחושה בפנים- טעים מאד אבל כאילו ..עמוס לא אוורירי

מה עושים?:((((

בעוגות שאני מכינה

אני מנפה את הקמח (תמיד מנפה קמח, לא קשור לכשרות), את הקמח מכניסים לתערובת כמרכיב אחרון של העוגה וממעטים בסיבובי המיקסר, עד שלא רואים את הקמח וזהו.
זה לוקח כ- דקה עד דקה וחצי ערבוב.
אח"כ משלימה עם עוד 2-3 ערבוב ידני מלמטה וזהו.
אם יש הפרדות ביצים אני מקציפה גם את החלמונים.
ואם זה על בסיס חמאה וסוכר אני מקציפה טוב את התערובת יחד עם הביצים לאחר מכן.
וכמובן לא לאפות יותר מדי.

zipora0246

New member
סליחה על הבורות אבל- מזה לנפות?

אני שופכת את כוס הקמח לקערה
שאלה שניה- איך אוכל להכניס את הקמח כמרכיב אחרון לעוגה בעוגות שקודם ההנחיה היא לערבב את היבשים ואז את הרטובים.. שהיבשים- קמח קודם למרכיבים אחרים
אז בעצם את אומרת למרות ההנחיה הזו מתכונים עדיין להתעלם מההנחיה ולשים את הקמח אחרון?

ושאלה נוספת קטנה- אאיך בדיוק להמעיט את הסיבובים?
זה פשוט מסתובב לו- האם התכוונת לזמן קצר יותר במיקסר?או לעוצמה נמוכה יותר במיקסר?

תודה

bali

New member
מנהל
לערבל כמה שפחות זמן ובמהירות בינונית

ממש רק עד שהקמח מתחבר עם התערובת.

אם מפרידים ביצים ומקציפים את החלבונים עם מעט סוכר (2-3 כפות) עד שהוא יציב אבל לא נוקשה, קצת יותר סמיך מקצף גילוח, ומקפלים לתוך התערובת בפעמיים שלוש (לא במיקסר אלא עם לקקן), העוגות יצאו יותר אווריריות.

zipora0246

New member
אבל בעוגות הבחושות אין הוראה להפריד חלמון

מחלבון
אז את בעצם אומרת
כן תפרידי על אף שאין הנחייה להפריד
ובעקרה נפרדת! משאר התעורבת להקציץ חלבונים עם הסוכר ( ידנית)
ורק אז שזה טיפה סמיך לשפוך לתערובת
זה בעצם את אומרת הבנתי נכון??

ומה לגבי הניפוי?
ששאלתי מקודם
מזה לנפות? כיצד מנפים?
כי אני לוקחת כוס ( או חצי מה שרשום) וישר שופכת

bali

New member
מנהל
תשובות

אכן, אני אומרת שגם אם לא כתוב, אם העוגות יוצאות לך דחוסות מדיי לטעמך, אם תקציפי חלבונים בנפרד ותקפלי אותם לתוך התערובת, תקבלי עוגה אוורירית יותר.
אבל לרוב עוגות בחושות יוצאות דחוסות כי מערבבים את התערובת יותר מדיי.

עוד טיפ - עוגות בחושות שהשומן בהן הוא שמן נוזלי (שמן קנולה בד"כ) ולא חמאה או מרגרינה יוצאות עסיסיות ולחות יותר, גם אם הן קצת דחוסות.

ולגבי ניפוי של קמח, הכוונה להעביר אותו במסננת דקה לפני שמוסיפים לתערובת. יש כלי שנקרא נפה, והוא מיועד לסינון של אבקות כמו קמח. יש אותו או בצורה של מסננת דקה דקה או בצורה של כמו כוס מנירוסטה שיש לה בתחתית מסננת כפולה ויש בידית של הכוס הזו לחצן שגורם למסננות להסתובב ולהעביר בהן את הקמח (יותר נוח ומהיר אבל מיועד כל פעם לכמות של כוס קמח בערך). ניפוי הקמח גורם לו להיות אוורירי יותר, מה שגם תורם לאווריריות של העוגה.

zipora0246

New member
שאלה קטנה ואחרונה...

שאת אומרת- לקפל את החלבונים בתוך התערובת....

הכוונה לשפוך אותם לתערובת?

bali

New member
מנהל
תודה על העזרה במקומי

אני אענה לך על משהו שעדיין לא ענו לך

כשכתוב במתכון לערבב את היבשים ואח"כ את הרטובים, הכוונה לשים את כל החומרים היבשים, קמח (מנופה במסננת), אבקת אפיה, סודה לשתיה, אבקת קקאו, ועוד כל מיני חומרים יבשים שרשום לך. כל זאת בקערה אחת, נפרדת מקערת המיקסר, או מקערת חומרים רטובים אחרים. ולערבב את החומרים כדי שתיווצר לך תערובת הומוגנית.
לאחר מכן במיקסר או בקערה נפרדת לערבב את החומרים הרטובים, ביצים, סוכר, חמאה/שמן, תמצית וניל או כל דבר אחר שרשום במתכון.
אחרי שהתערובת הזאת הומוגנית ואוורירית, רק אז מוסיפים את היבשים עם כמה שפחות ערבובים.
ועוד דבר, לא נורא מאוד אם לא מפרידים חלבונים ומקציפים בנפרד, יש עוגות שלא רשום להפריד (ואני מתעצלת/אין לי זמן) ואז אני מקציפה טוב טוב (עם מקצף בלון ולא עם ה-K של עוגות בחושות) את הביצים עם הסוכר, ולאחר מכן מוסיפה את השמן (שמן תורם לעסיסיות של עוגה בחושה) וממשיכה להקציף, ורק כשמגיע תור היבשים אני מעבירה למקצף K, או מערבבת ידנית.

ודבר אחרון, אם לא תשאלי, איך תדעי?

למעלה