שאלה לגבי בטיחות:

אינדיגו

New member
שאלה לגבי בטיחות:

אנו גרים בקומה שמינית. החלונות עשויים אלומיניום ללא סורגים. הבן הקטן עדיין לא חושב להגיע לאיזור או לטפס , אך אני כבר היסטרי. איזה רעיון יש כדי להקשות על פתיחת החלונות ע"י ילדים , וכמובן להימנע מסורגים. איזה שהוא רעיון?

דעתי שונה...

אולי מקומם אותך, אבל לא חושבת שיש צורך בסורגים. לדעתי יש צורך בחינוך נכון של הילדים... ילדי, כבר לא קטנים, (24 ו26) עברו את הנסיון: תפסו על עצים, עלו עדין "על ארבע" במדריגות, בלי מעקה, לא תמיד החזיקו בידי, שעבר על ידנו מכונית... העולם מלאה בסכנות !את לא יכולה תמיד לשמור על הילדים, את צריכה ללמד אותם, אך לא להכנס למצבים של סכנה... הילדים, שכל הזמן שומרים עלהם, תמיד ימצעו את "השניה החופשיה", ומפני שלא לימדו אותם על תוצעת מעשהם, עושים את הדברים הנוראים... זוכרת, שילדה נפלה מחלון בית הספר, ואבא הכואב סיפר, אך הוא שמר על הילדה, כל הזמן! לדעתי, בגלל זה קרה, מה שקרה, כמה שאצוב להגיד את זה. להיות הורה, לא תפקיד שמירה, אלא ללמד להתמודד עם מצבי החיים! במקומך, הייתי לוקחת את הבן, ממש קרוב לחלון, הייתי מסתקלת איתו על עומק הרב, מתחת החלון, ואפילו הייתי מפילה איזה חפץ, משחק יקר ללבו... אחר-כך הייתי יורדת איתו, במדריגות, להמחיש את המרחק בין החלון לקרקע, והייתי בודקת איתו, מה קרה למשחק, שנפל מהחלון... כל הזמן הייתי מסבירה, שזה יכול לקרות, אם יושבים על סף החלון,...על שעה כזאות הילד יזכר, ולא יתקרב לחלון, אם הסברת לו, שבזה אפשר למות.

lili5

New member
נעילת חלונות ותריסים

ישנם מנעולים מיוחדים לתריסים או חלונות מאלומיניום או עץ, אותם ניתן לרכוש בחנות לחומרי בניין. למנעול יש מפתח כך שהילד לא יכול לפתוח. הדבר חוסך סורגים והרבה כסף. אצלנו בדירה יש בכל חלון בעיקר נגד נפילת הילדים אבל זה לא רע גם נגד גנבים. כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו...

למעלה