שאלה לגבי ביוץ

סימבה ק

New member
שאלה לגבי ביוץ

שלום רב וחג שמייח....
אני בנסיונות להיכנס להריון מזה 8 חודשים. מאז שהפסקתי גלולות "השתבש" לי המחזור וככל הנראה לא היה לי ביוץ. לאחר טיפול אחד באיקקלומין, לא היה הריון אומנם, אך המחזור הגיע בטבעיות (סוף סוף ללא עזרה של ארגסט) לאחר 40 יום (משהו כזה). מאז התחלתי למדוד חום בבוקר בשעה קבועה, כמו שמומלץ. ועכשיו סוף סוף לעצם העניין: בתחילת החודש (מאז סיום הוסת) החום נע בסביבות 36.1 עד 36.3 מאז היום ה-20 הוא 36.6 והיום 36.7. האם זה יכול להיות סימן של ביוץ? תודה על הסבלנות... יום טוב וחג שמח

m i c h a l y

New member
כן, ולא....

כן - זה בהחלט בהחלט בהחלט נראה כאילו היה ביוץ. אלה התנודות עליהן מדברים בכל המאמרים של השיטה. לא - הכוונה היא שהביוץ לא קורה עכשיו, אלא כבר היה... כלומר, עליתת החום אכן מבשרת על התרחשות הביוץ (ואלה הבשורות הטובות), אך אם לא קיימתם יחסי מין יום - יומיים לפני עליית החום אז עכשיו זה כנראה כבר מאוחר מידי... מה שטוב זה שבכל אופן, גם אם לא נקלט הריון השיטה מאפשרת לנטר את התהליך החודשי ולתזמן טוב יותר בפעמים הבאות. אה, עוד משהו טוב - אם נקלט הריון (הלוואי...) אז החום יישאר גבוהה במשך החודשים הקרובים. אם לא - אז לפני הוסת החום ירד למידה טרם הביוץ. מקווה שלא הטעיתי אותך זה מה שאני הבנתי.... מיכל.

סימבה ק

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

מה זה אומר "החום יישאר גבוה? כלומר, אם לאחר הביוץ הוא על 36.7 אז כך הוא אמור להישאר ולא לרדת, או עדיין להמשיך לעלות?

m i c h a l y

New member
אהמ......./images/Emo2.gif

עדיין לא הייתי שם ולכן אין לי תשובה.... עד כמה שאני הבנתי זה פשוט אמור להישאר באותה רמה (העיקר לא לרדת...) חוצמיזה יש כאן כל מיני אשפיות חום השחר שיוכלו לעזור לשתינו כאשר יציצו לפורום....

מעיןבר

New member
הי סימבה ../images/Emo24.gif

נראה שהיה ביוץ ביום ה- 19 כי העליה בחום קורית רק אחרי הביוץ כשההורמונים בגוף עוברים שינוי ומתחילה הפרשה של פרוגסטרון המביא לעליית חום הגוף. ב- 12-14 הימים הקרובים סביר להניח שהחום יישאר ברמתו הנוכחית. אם היתה הפריה והשתרשות החום יישאר גבוה ואולי אף יעלה עוד למעלה (גרף תלת שלבי שבו 3 מדרגות חום). אחרי 18 ימים רצופים של חום גבוה ללא סימן למחזור זה זמן טוב מאוד לבדוק וסביר להניח שהתוצאה תהיה מה שציפית - חיובית. אם אין הריון בין הימים ה- 12-14 תחל ירידה הדרגתית בחום, היא עשויה לקרות יום-יומיים לפני בוא דימום הווסת או ביום תחילתו, או אצל חלק מהנשים אפילו ום-יומים לאחר תחילת הדימום. אז החום ירד בחזרה לרמתו שלפני הביוץ ויישאר נמוך עד שיתרחש ביוץ נוסף. מקווה שהאפשרות הראשונה היא האפשרות במקרה שלך

למעלה