שאלה לגבי ביטוח לאומי

עייטן

New member
שאלה לגבי ביטוח לאומי

מרגע שמלאו לי 18, הביטוח לאומי נתן לי קיצבת נכות (יש לי כ51 אחוז נכות) ובגיל 19-20 הם ממינו את הלימודי הנדסאי שלי. שסיימתי ללמוד וקיבלתי את תעודת ההנדסאי, אופ, הפסיקו את הקיצבת הנכות בטענה שיש לי מקצוע ביד (שאי אפשר בכלל למצוא עבודה עם התעודה הזאת) ניסיתי כמה פעמים לשכנע, אבל ,הם באותה טענה, שאני לא זכאי כי יש לי מקצוע ביד. אז מה כבר יכלתי לעשות? המשכתי בלימודים לתואר מהנדס על חשבון ההורים, (ואני בכלל לא עובד) והכי מצחיק שביטוח לאומי מחייב אותי לשלם 300 שקל כל 3 חודשים. אני אישית התייאשתי מביטוח לאומי, אבל מתוך סקרנות, יש כאן מישהו שיש לו מקצוע ביד, ועדיין מקבל קיצבת נכות (אפילו אם לא 1800 שקל אלא פחות מזה)?

alonpaz

New member
מה???????????????????????????

מה? בגלל שיש לך מיקצוע ביד שלמדת על חשבונם הפסיקו לך את הקיצבה? זה תמוהה מאוד בעיניי!!! רציתי לדעת האם עבדת כבר במיקצוע הזה והרווחת משכורת יותר מ-1800 ש"ח? כי אם כן ועבדתך לפחות חצי שנה הם לוקחים את הקיצבה. מה שהם לא מבינים שאם מפתרים אותך מי יקבל אותך שוב לעבוד כי אתה נכה. אני מציע לך לפנות לארגון הנכים , יש להם עו"ד בחינם שאתה יכול להתייעץ איתו ולקבל עזרה. הביטוח לאומי נבלות, יש להם בקופה מיליירדים על גבי מיליירדים והם מחלקים כספים למי שלא זקוק לזה אבל מי שבאמת זקוק לזה לא מקבל. ממתין לתגובה בידידות אלון

מירי 777

New member
עטיין שלום

אולי קצת יותר תפרט מה בדיוק קרה עם בלה-בלה בע"מ אני למשל אקדמאית והמשכתי לקבל קיצבה, עליי הם עבדו בצורה אחרת - כשרציתי ללכת לעבוד, בגלל הנכות אני יכולה לעבוד רק חצי משרה ואז אפשר לשמור על הקיצבה ולעבוד עד סף מינימום שהם קובעים. הם אמרו שבשביל לא לאבד את הקיצבה אני יכולה בתור אקדמאית לעבוד עד 2500 ש"ח (כולל מיסים), ורק אחרי כשכבר עזבתי את העבודה גיליתי שמותר היה לי לעבוד עד 3800 ש"ח ועדיין לקבל את הקיצבה.

מירי 777

New member
ועוד משהו

שאלת אם עוד משהו קיבל קצבת נכות מלאה והוא בעל מקצוע - בעיקרון הם בודקים את הנכות על פי 2 קריטריונים - מצב בריאותי ומצב תפקודי, ללא קשר להשכלה. בעקרון, אם יש לך אחוזי נכות אפשר לפנות למחלקת שיקום שינסו למצוא עבודה, אבל הם ממש על הפנים ובד"כ הם מוצאים עבודות בשכר מינימום ולא לאקדמאים.

עייטן

New member
לאלון

בוקר טוב. אני יענה לכל השאלות. בכל החיים שלי עבדתי רק חודשיים במשכורת של 3800 שקל לחודש במקצוע שלי. אחרי זה לא עבדתי מעולם. (זה היה בתקופת 5-6 ל2001. ) על מה אני משלם 300 שקל? כל אזרח אמור לשלם ביטוח לאומי בין אם הוא עובד או לא. אני לא עובד, ואני סטונדט, אז צריך לשלם 100 שקל לחודש, שזה בעצם בשלושה חודשים 300 שקל. כמו שאמרתי קודם, הנכות שלי היא כ51 אחוז.. הבעיה הרפואית שלי היא שמיעה. מכאן זה אומר שהמון עבודות לא יכול, אני לא יכול לעשות עבודות טלפוניות או עבודות עם אנשים. (כגון מכירות) אומרים לי בביטוח לאומי, שיש לי מקצוע ביד (כולה הנדסאי תוכנה, נראה אותכם מוצאים עבודה להנדסאי תוכנה) ויכול להשתכר כמו כולם, ולכן לא מגיע לי קיצבת נכות . היום אני במצב טיפה מביך, כמעט בן 22, ותלוי נורא נורא בהורים.(כאשר אמי בפנסיה, ואבי עובד) תגידו לי האם יש כאן (בביטוח לאומי) משהו מסריח או לא?(ושתבינו, הלכתי כמה פעמים כדי לשכנע ולא עזר כלום)

צלף

New member
אני מציע לך לפנות לאהרון עייני

בס"ד יו"ר אח"א ליעוץ. בין שאר היוזמות שלו - הוא יוזם שהביטוח הלאומי יאפשר לחרשים תקופת הכשרה מיקצועית שנייה. כמו כן אני מציע לך לערער על קביעת הביטוח הלאומי שיש לך מקצוע - מכיוון שתעודת הנדסאי תוכנה לא מספיקה היום כדי למצוא עבודה בשוק החופשי (גם לבוגרי אוניברסיטאות ומהנדסים יש קשיים). ואחוזי הנכות שלך 51% הם נמוכים מידי, אתה צריך לקבל 60% על סעיף חרשות (כמו שיש לי). אבל בעצם זה לא משנה הרבה...

צלף

הגיע הזמן להפסיק להיתלות בו. הוא אינו המושיע בעניין הזה. תשובותיו של אלון פז אמיתיות ומדוייקות. פקיד השמה - צחוק. הביטוח הלאומי - גם כן כפי שהוא כתב. הדוגמא הכי טובה נמצאת כאן דיברתי עם מישהי באגודת החרשים, ובהתחלה היא "התקיפה" אותי. אח"כ שאלתי אותה מה היא כתבה, והיא לא רצתה לענות. בסופו של דבר היא פוטרה מאגודת החרשים. גם כשהייתי יו"ר סניף, היו לחברים טענות קשות מאוד על העובדת הסוציאלית בסניף. מי שפונה לאגודת החרשים, זה מה שמחכה לו, פחות או יותר.

alonpaz

New member
עייטן...

הבעיה היא באי קבלת הקיצבה היא בעיית השמיעה. כידוע לך לקויי שמיעה/חרשים אינם מוכרים כ"נכים", אם אתה רוצה תקרא לזה הפליה. בביטוח לאומי חושבים שאם אתה חרש אבל יכול ללכת ולהפעיל ידיים אז אתה בריא - אתה יודע מה? שייקנו בכסף שלקחו לך תרופות.ובקשר למציאת עבודה ע"י עובדי הסמה - תשכח מזה, הכל בולשיט - הם מוצאים עבודה כמו הצעדים שאני עושה (בקושי).

alonpaz

New member
מצטער אבל...

זו המציאות! כסף לתת לחרדים ולערפאת יש להם ולנו אין - למעשה יש אבל אנחנו בעדיפות אחרונה.במקום לעזור ולהעלות אותנו באיכות החיים הם מורידים אותנו ללא מעצורים. ראה קובץ מצורף... הלוואי ויכולתי לעזור!!!

alonpaz

New member
טוב שיש מי שמסכים איתי../images/Emo8.gif

בת כמה את מירי ומאיכן?

תשובה לכולם.בנושא עבודה.

ישנם בינינו כ-70 אחוז ביניהם אקדמאים מוכשרים שאינם מוצאים עבודה. במגוון לקויות. לא משנה מה היא הלקות, משנה העובדה המכוערת שאין אכיפת חוק על מעסיקים להעסיק אנשים עם מוגבלויות! גם עם עוברים מכרז בהתאם לחוק שמחייב כל מגיש מכרז, מגיעים לעבודה ומוצאים שהמקום איננו נגיש. כמובן שהדלת נטרקת לפני שמתחילים לעבוד. הזוכה במכרז איננו יכול להגיע לעבודה כי המעסיק החדש לא מוכן להנגיש את מקום העבודה , הוא חסר אמצעים??. זו השערורייה הגדולה מכולן. אם מקום זה או אחר היו נגישים, הסוגיה לא היתה מתעוררת אלא בקטע של שכר. אחד מהסעיפים עליהם נלחמו 75 יום היה מתן אפשרות לקבל קצבה בנוסף לשכר עד לפחות גובה שכר המינימום +- המשולם במשק. השינוי האמור ייתן לרבים תמריץ לעבוד. עד היום כל אדם עם לקות יכול היה להרוויח בין 200-300 ש"ח בערך להשלמת הקצבה. ממש לעג לרש. לדעתי הדבר מגמתי. להשאיר אותנו בבית כדי שלא נפריע במראינו לחברה האגואיסטית בה אנו חיים. מי שאכן רצה ועבד, לא קבל קצבה. גם אם הרוויח 2000 ש"ח סך הכל. מי שההורים תומכים בו אין לו בעיה. מי שאין לו עזרה מהבית נשחק ומאבד את הרצון לעבוד כיוון שטורקים את הדלתות ברבים ממקומות העבודה. מדוע לצאת לעבודה קשה בתמורה ל-200 שקלים עלובים? לרב, אנחנו עובדים מצטיינים אמינים ומסורים למקום העבודה. מדוע שלא יעסיקו אותנו? ישנם בינינו שהלבוש מכסה רוכסן ענק, הרוכסן לא נראה. אז אפשרות התעסוקה קיימת???? מדוע איפה ואיפה? הציבור ופרנסינו , עדין לא הפנימו שכולנו בני אדם ולכולנו הזכות לחיות בכבוד. אנשים עם מוגבלויות גם הם בני אנוש . כולנו נוצרנו מאותו חומר ולכולנו גורל משותף. לרב, אלו עובדים מצטיינים מסורים מאוד למקום העבודה. כל אדם חס וחלילה יכול למצוא את עצמו מחר במגרש שלנו. האם למישהוא יש תעודת ביטוח שלו/ה זה לא יקרה????? בתקווה שהממשלה תפנים והוועדה שאמורה להחליט בעניינינו תיתן לנו לחיות כשווה בין שווים, בזכות ולא בחסד.

עייטן

New member
הכל טוב ויפה ....

אבל עדיין לא הבנתי כמה דברים. עדיין אף אחד לא ענה לי לגבי השאלה העיקרית שלי. האם יש מישהו שיש לו מקצוע ביד, אך לא מוצא עבודה בשוק החופשי (אפילו אין מודעה אחת שדרושים בזה) ומקבל קיצבת נכות. הדעה שלי , כל עוד הנכה עוד לא מצא עבודה, הוא מקבל קיצבת נכות. ברגע שמצא הסיפור משתנה. אצלי פשוט איך שקיבלתי את התעודה הנדסאי, הופ, הפסיקו את קיצבת נכות.

עייטן

פנה בבקשה לאחד הארגונים הגדולים לייעוץ משפטי. או ל-ש.י.ל. 1800506060 פקס 5177337 03 יעוץ חינם. מי שנקבעו לו אחוזי "נכות" זכאי על פי חוק לקבל קצבה אלא אם הוכח אחרת.

למעלה