שאלה לגבי ביצים וחלב

dory30

Well-known member
גם אתם נתקלים במחסור ביישוב שלכם? מה אמרו לכם על הצפי לחזרתם לשווקים? ומה הסיבה שאין?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא נתקלתי (ובררתי במקומות שונים במדינה) במחסור אמיתי בביצים וחלב למעט סוגים מסוימים (למשל חלב נטול לקטוז או ביצים גדולות), לדעתי המחסטור החלקי בחלב נובע מתאוות בצע של המחלבות שבגלל החגים היו פחות ימי עבודה וכדי לייצר את כמות הצריכה הרגילה היה עליהם להעסיק עובדים בשעות נוספות או במשמרות לילה - שעליהן משלמים יותר, אותה בעיה היתה גם בעוף טרי אך היא נפתרה ע,י העלאת מחירים דבר שלא ניתן לעשות בחלב וביצים. (חלק מהמחסור היה לדעתי מלאכותי כי סיפרו בתקשורת שחסר, דבר שגרם להתנפלות על המרכולים וקניה מעבר לרגיל)

dory30

Well-known member
לא נתקלתי (ובררתי במקומות שונים במדינה) במחסור אמיתי בביצים וחלב למעט סוגים מסוימים (למשל חלב נטול לקטוז או ביצים גדולות), לדעתי המחסטור החלקי בחלב נובע מתאוות בצע של המחלבות שבגלל החגים היו פחות ימי עבודה וכדי לייצר את כמות הצריכה הרגילה היה עליהם להעסיק עובדים בשעות נוספות או במשמרות לילה - שעליהן משלמים יותר, אותה בעיה היתה גם בעוף טרי אך היא נפתרה ע,י העלאת מחירים דבר שלא ניתן לעשות בחלב וביצים. (חלק מהמחסור היה לדעתי מלאכותי כי סיפרו בתקשורת שחסר, דבר שגרם להתנפלות על המרכולים וקניה מעבר לרגיל)
הבנתי שמדובר בסכסוך פנימי בין משרד החקלאות לכל מיני גופי ייצור. מקווה שייפתר בקרוב.

ladybug4NLP

Active member
מאז שתנובה עברה לידיים סיניות אני משתדלת לא לקנות מוצרים שלהם

dory30

Well-known member
מאז שתנובה עברה לידיים סיניות אני משתדלת לא לקנות מוצרים שלהם
הסינים חרוצים יותר מהישראלים. גם היפנים, שעליהם הייתה בדיחה שאצלם "עם עובד" זה לא שם של הוצאת ספרים.

ladybug4NLP

Active member
מה הקשר? הסינים מכניסים כל מיני חומרים בלתי מזוהים לכל דבר ושום פיקוח לא מספיק חזק בשבילם.
ואי לכך בכל מה שקשור לאוכל אני לא קונה.
כנ"ל לגבי דברים שקשורים לילידם (למשל שידוע שהם היו צובעים את מיטות והלול של הילדים בצבעים שיש בהם עופרת)
לפני כמה שנים היה סקנדל גדול בארה"ב אחרי שהתגלה שהם ייצרו וייצאו פרקטים (למינציה) שהכל כמויות אדירות של פורמלדהייד
שמשמש בבתי חולים ומעבדות לרפואה משפטית כחומר לשימור איברים ואשר מסרטן ביותר.
אז מה שאפשר אני משתדלת להמנע, כמו ביגוד, אוכל, קוסמטיקה וכד'

נכון שהיום הכל מיוצר בסין. אני לוקחת בחשבון שחברות ענק יש להן פיקוח הדוק יותר מאשר חברות קטנות יותר
או גרידיות פחות

dory30

Well-known member
מה הקשר? הסינים מכניסים כל מיני חומרים בלתי מזוהים לכל דבר ושום פיקוח לא מספיק חזק בשבילם.
ואי לכך בכל מה שקשור לאוכל אני לא קונה.
רצונו של אדם הוא כבודו.

למעלה