שאלה לגבי ביקור בית של עו"ס

השעועית

New member
שאלה לגבי ביקור בית של עו"ס

לפני כ 3 שבועות ביקרה בביתינו עו"ס אחרי שאחד השכנים התלונן על צעקות (שלי) ובכי (של הילדים) ואמר שזה נמשך זמן מה. בביקורה בעלי ואני דיברנו על הקשיים שלנו עם הילדים (במיוחד עם הבן, שיש לו בעיות רפואיות ואחרות) והיא התרשמה שאין התעללות בכלל, אלא "רק" קשיים רבים ותיסכולים. אני בטיפול ב"תל"ם" כעת (אני לבד). שאלתי: האם היא יש סודיות, כמו סודיות רפואית? כי היא מכירה את הוריי, שגרים באותה עיר, לידי. האם היא יכולה לספר להוריי על הביקור שלה או שאסור לה? האם היא יכולה לספר את זה לעובדות סוציאליות אחרות (בגן של בני יש אמא שהיא עו"ס ואני מרגישה רע שאני רואה אותה). תודה.

shooGS1

New member
על עו"סים מוטל חיסיון בנוגע להעברת

מידע, חד וחלק. בדיוק כמו סודיות רפואית, כמו חיסיון מידע שחל על עורכי דין בנוגע ללקוחותיהם. אין להעביר מידע לגורם או בעל תפקיד אלא אם פונה חותם על כתב ויתור סודיות, ורק בתנאי שלאותו בעל תפקיד יש נגיעה לעניין הטיפול בפונה, וישנה סיבה מוצקה להעביר הלאה את המידע. כמו כן, יש ליידע את הפונה לגבי כל העברת המידע לכל גורם, וכתב ויתור הסודיות אינו מקנה אפשרות מוכללת להעביר את המידע על-פי שיקול דעת בלעדי של העו"ס. על אחת כמה וכמה חל איסור להעביר מידע לכל אדם אחר, שאינו בעל תפקיד.

בת העמק

New member
ביקור בית של עו"ס

הביקור עצמו אינו חסוי כ"כ כי יכול להיות שראו אותה נכנסת לביתך. מה שקרה בתוך הבית, כמו גם בפגישה במשרד הינו חסוי. עובדת יכולה וצריכה להתיעץ עם מדריך/ראש צוות או מנהל לשכה. סודיות אינה יכולה להישמר ברגע שיש חשד לעבירה (חוק העונשין). אם עובד "מרכל" זו עבירה משמעתית. אין 100 אחוזי בטחון, כי גם עובדים סוציאליים הם בני אדם, אבל אפשר להכליל את שמירת הסודיות וקוד האתיקה. למה אישך אינו בקשר הטיפולי, זה יכול מאוד לסייע. שיהיה לכם קל יותר.

למעלה