שאלה לגבי בצק עוגיות שיצא מתפורר

double pass

New member
שאלה לגבי בצק עוגיות שיצא מתפורר

הכנתי עוגיות קשקבל של ארז קומרובסקי, אותן לימד להכין בתכנית "טעמים". הקטנתי בחצי את הכמויות, כדי שלא יצא יותר מדי בשביל הפעם הראשונה. הבצק יצא ממש מתפורר. אחרי חצי שעה במקרר, עדיין היה מתפורר. רידדתי אותו, קרצתי עיגולים, ומילאתי במילוי לפי הוראות. היה מאוד קשה לעשות זאת, והרבה מהעוגיות נפתחו באמצע והתפוררו. הבצק ממש לא היה נראה כמו בתכנית המצולמת. מה יכולה להיות הבעיה? האם היחס בין הרטובים ליבשים במתכון נראה לכם תקין, או שאולי ישנה טעות כלשהי? (אציין כי הוספתי לו עוד שמן זית כשראיתי שמתפורר). תודה רבה! הנה המתכון: לבצק: 1 ק"ג קמח לבן 200 גרם חמאה 1/2 כוס שמן זית 30 גרם שמרים 2 שקיות אבקת אפיה 1 כף סוכר 1 כפית גדושה מלח דק 3 חלמונים 100 גרם גבינת קשקבל עזים, מגוררת למלית: 300 גרם גבינת קשקבל עזים, מגוררת עלי טימין לציפוי: 2 ביצים למריחה שומשום שחור או קצח אופן הכנה: במעבד מזון שמים קמח, חמאה, שמן זית, שמרים, אבקת אפיה, סוכר, חלמונים וגבינת קשקבל. מעבדים חצי דקה ומוסיפים מלח. מעבדים עד שמתקבל בצק רך וגמיש. עוטפים את הבצק בניילון ומניחים במקרר למשך חצי שעה. מרדדים את הבצק ובעזרת פורמה (או כוס) יוצרים עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים מעט טימין וכפית קשקבל, סוגרים לצורת ירח ומהדקים היטב. מניחים את העוגיות על תבנית מקומחת, טובלים מברשת בביצה ומורחים על העוגיות, מפזרים מעט שומשום שחור או קצח ואופים במשך 40 דקות בחום של 170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.
 

double pass

New member
מתחננת לתשובה, יש איזה חרם עלי?


או שסתם השאלה שלי לא מעניינת? אולי אין בכלל עליה תשובה?
 

העצלנית

New member
במבט ראשון נראה לי שחסר נוזלים בבצק

אני מניחה שזה אמור לצאת סוג של בצק פריך ולכן הייתי מוסיפה מעט מים רק עד שאת רואה שמתאחד לך. וחוץ מזה איך הטעם?
 

double pass

New member
תודה! האמת שהטעם יצא מעולה. העניין הוא..

שהן יצאו קצת קשות, חנק כאלה. אבל מבחינת הטעם ממש מעולות. אז את אומרת להוסיף מים? חשבתי להוסיף חלב. זאת גם אופציה, או שעדיף מים?
 

העצלנית

New member
לדעתי חלב יהיה מעולה וייתן עוד קצת רכות

פשוט תוסיפי קצת עד שתראי שהבצק לא מתפורר
 
אם הבצק מתפורר חסר נוזלים

באופן ההכנה עדיף לשים את הקמח עם מרגרינה (לחתוך אותה) לערבב עד שנהיה פירורים ולאחר מכן להוסיף את שאר הדברים
 
למעלה