שאלה לגבי בקשת אחי

שאלה לגבי בקשת אחי

העלתי בעבר את הנושא שאח שלי שנוסע לתצפית בערב שבת רוצה שאבוא איתו ואני מסרב.

לעיתים קורה בשל מטר מטאורים שהאגודה עושה את התצפית בימי חול. ואלה מקרים יוצאים מן הכלל. מקרה כזה קרה שנה שעברה ואני הצטרפתי לתצפית.

בחודש הבא יש מטר מטאורים, ובאגודה הוחלט שוב לקיים תצפית ביום חול, שזו הזדמנות שלי לבוא.

רק הפעם זה יהיה בליל ירח. ותצפיות בדרך כלל הם לא עושים בליל ירח. במקרה הזה כן, כי זה יוצא בלילה של מטר מטאורים שהשנה יצא בליל ירח. ולכן חשבתי לבוא לתצפית הזאת.

אח שלי ביקש ממני, אם אני ממילא, לא רוצה לבוא איתו לתצפיות, והוא כבר לא מצפה ממני לבוא. ולמקום שבו הם תיכננו לצפות, יתכן וזה יהיה בסביבה, בלי מבנים בסביבה, ולפיכך בלי, שירותים. ומי שרוצה, להתפנות, יעשה את זה בשטח מוקצה מראש. אחי מכיר את המקום, וכבר היה בו כמה פעמים. ואמר לי מניסיון שלי, שכאשר מקיימים תצפית שם, לא כדאי לי לבוא.

ואם אני כבר ממילא מסרב לבוא איתו לתצפית, אז רוצה שאני אתפלל ואקווה שהתצפית שמיועדת למטר המטאורים ביום חול, לא תתקיים, ובמקומה שתתקיים תצפית כרגיל, וזה אומר בערב שבת.

משתמע מכך שהוא רוצה שאני אתפלל ואקווה שתתקיים תצפית בערב שבת.

כמובן שאני מסרב לעשות את זה. רציתי לשאול אם מותר לי לעשות את זה לבקשתו בעל כורחי, וכמובן שמרצון אסור לדעתי, אפילו שאני לא שותף לנסיעה.

אך במקרה שאני לא שותף ועושה את זה בעל כורחי, האם זה, אסור, או, מותר.?

אופירA

New member
מנהל
אין פה בעל כורחך. הרי אתה לא חייב להיענות לבקשתו

תגיד לו שיתפלל בעצמו.
תסביר לו שאי אפשר להתפלל על חילול שבת.

מתלמד8

New member
מזרחי-מה זה בעל כורחי? שם סכין על צווארך?תגיד לו-

שאתה לא רוצה לחלל שבת ושיכבד את זה,

אמרתי לו

אבל הוא אומר לי שאני לא דתי. וזאת מכיוון שאני לא הולך לבית כנסת. אחת הסיבות שכתבתי כאן OCD. כמו כן יש המון דברים אחרים שאני לא עושה, בגלל קושי אישי. מה שאני כן עושה, שומר שבת, ומברך ברכת השחר, אשר יצר, ברכת המזון, ברכת מעין שלוש, בורא נפשות, וקריאת שמע שעל המיטה. את זה אני כן יכול לעשות.
&nbsp
הוא אמר לי שאני לא נחשב דתי, ושאני חילוני. והוא אומר לי, אם אתה לא רוצה לבוא איתי לתצפית, לפחות, תתפלל או תקווה שאת התצפית שמיועדת למטר המטאורים בין יום חמישי לשישי בבוקר, שישנו אותה לתצפית רגילה שהיא בערב שבת. אמרתי לו חד משמעית אני לא עושה את זה, אני לא אתפלל שיעשו תצפית בערב שבת. אז הוא אמר לי שכשאני רוצה משהו, גם אם אני לא מבקש, הוא מכבד אותי ועוזר לי. אבל כשהוא רוצה את עזרתי, ואפילו כבר לא בשביל לבוא, אלה הוא מבקש ממני בקשה שהיא בעצם מימימלית. כלומר מה כבר ביקשתי!!!??? ואפילו את זה אני מסרב??? אם כך לא איכפת לי ממנו. והבהרתי לו שאני לא אתפלל על חילול, שבת. והוא מבהיר לי שאני יכול לעשות את זה, מכיוון שאני לא נחשב שומר שבת.
&nbsp
כמה שאני מבהיר לו את זה, בכל הזדמנות אפשרית הוא ניגש אלי ופותח איתי או עם אמא שלי או עם אחותי את הנושא הזה מחדש. באיזה שהוא שלב אני אמרתי לו שהוא כבר אמר את זה, והבנתי אותו, ואז הוא אומר לי אם כך גם תעשה. וויכוח כזה יכול מעל לשעה, להימשך.
&nbsp
אני משתדל לענות לו תשובות חד משמעיות, ולהבהיר לו שהבנתי אותו. ולעיתים אני אפילו מנסה, להתחמק משיחה אם אני רואה שהיא נעשית ארוכה ושהמילים חוזרות על עצמם.
&nbsp
אז גם אם הוא לא מכריח אותי פיזית, הבקשה שלו גוררת ויכוח, שאני מנסה לברוח ממנו.

אופירA

New member
מנהל
אז תענה לו "בסדר" או כל תשובה שתרצה אותו

ותסתום לו את הפה, גם אם אינך מתכוון באמת לעשות מה שהוא רצה.
שמור על בריאותך, ותגיד לו "מה שאתה רוצה" על כל דבר שאפשר. העיקר שהוויכוח יסתיים ויפסיקו להתעלל בך.
אם יש איזה מבוגר אחראי בבית הזה, אפשר לבקש ממנו לדרוש מהאח הזה להפסיק להציק לך.

אני יכול לדבר עם אימי או עם אחי או אחת האחיות שלי

אני יכול לספר להם הכל, ושיבהירו לו את זה גם באופן חד משמעי.

היום הוא כבר הפסיק לבקש ממני, להתפלל ולקוות עבורו.

כי הוא יודע שאני אסרב לו. אז הוא חיפש אלטרנטיבות אחרות.

מתלמד8

New member
בלי קשר לשמירת שבת -תגיד לאחיך שאתה לא עובד-

אצלו ושיפסיק להטריד אותך.

רועי10

New member
מושגים לא נכונים!

לא דתי, חילוני, דתי וכו׳ הם מונחים מהתחום החברתי ולא הדתי.אלה מונחים חסרי משמעות בכל הנוגע למחוייבותו של יהודי.
זה בכלל לא משנה איך אתה ״מוגדר״ במונחים חברתיים אלה, ואיך אח שלך מוגדר, שניכם חייבים בשמירת שבת כפי יכולתכם המעשית.
זה שאתה מקיים רק חלקית, זה כי זה מה שאתה מסוגל לעשות ״ואחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון ליבו לשמים״
להתפלל כדי שייווצר מצב שיגרור בעקבותיו חילול שבת, ובמיוחד כאשר אתה מודע לזה ויש לך התנגדות לזה, זו דרישה לא אמושית ואבור לך להסכים לזה
אסור לך להיענות לדרישה הזויה זו
תגיד לו שאם הוא שלם עם מה שהוא עושה שיתפלל הוא על כך, כי תפילתו אינה פחותת ערך או שווה יותר (ברמת העיקרון) מתפילתך שלך, ושזה חמור אם תתפלל אתה על דבר שאתה מרגיש שאסור לך לעשות
הוא מרגיש שמותר לו, שיתפלל הוא

״קודשא בריך הוא ליבא בעי״, ואם הלב שלך נגד, אז זה לא זה

תנסה להחמק בצורה אלגנטית שתפילה שלא יוצאת מכל הלב ושיש לך התנגדות פנימית למילוייה היא יכולה לעשות ההיפך, וזה לא מה שהוא מחפש.

למעלה