שאלה לגבי גזירת ציפורניים/ריהוט

gili1990

New member
שאלה לגבי גזירת ציפורניים/ריהוט

שלום לכולכם
החתול שורט מדי פעם את הספות(ודווקא יש לו משטח גירוד), וארצה למנוע את זה.
רציתי לדעת האם בעזרת גזירת קצות הציפורניים השריטות לא יראו על הספה או שזה לא קריטי במקרה הזה ? תודה.

Yukita

Active member
מנהל
תלוי ממה עשויות הספות אצלך

אם הן מצופות בפרות מתות, יש לא מעט סיכוי שגם אם תגזור את קצוות ציפורני החתול עדיין תגלה שכל מגע של החתול בספה משאיר סימן.
&nbsp
ריפודי בד לעתים קרובות ידידותיים יותר (לכולם...), ובמקרה כזה יש סיכוי גם שקציצת קצוות הציפורניים ממש תועיל, בהנחה שהחתול מאפשר זאת. אם החתול נאבק אין טעם להתעקש מדי כי אחד מכם או שניכם עלול להפצע די קשה. אם תבחר בגזירה, בקש מוטרינר להראות לך איך עושים זאת בפעם הראשונה כדי לוודא שאינך גורם בטעות לפגיעה ולפציעה.
&nbsp
אישית, נראה לי נכון יותר להשקיע במתקן גירוד מושקע. אצלנו המתקנים הקטנים לא משכו אף חתול אבל מתקן גדול ומושקע עשה את העבודה וכולם עברו למרכז הפעילות החדש.

הקיצוץ עוזר אך אינו מונע
&nbsp
אני קוצצת למיש מיש את הציפורנים קבוע, לכן הוא כמעט שאינו מתנגד כי הוא מאד רגיל. לפעמים הוא מקטר קצת, אבל לא יותר מזה. כשהוא שקט, אני יכולה לגזור עשר ציפורנים בב-15 שניות...בהתחלה הייתי קוצצת רק את החוד, היום אני מיומנת ואני יכולה לקצוץ קצת יותר עמוק ואז הציפורן גדלה לאט יותר. החתול עדין משחיז את הציפורנים על מקומות קשים שנותנים לו "קונטרה" אבל הפגיעה בריפוד פחות חזקה. אם סיבי הריפוד ( שתי וערב) הם עבים וגסים כמו ריפוד קנבס או אדומה, גם ציפורן קצוצה תשלוף אותם החוצה. אם הסיבים צפופים והריפוד רך ושוקע, אז הסיכוי לשליפתם נמוך.
אנסה לצרף תמונה וסרטון בהמשך. צריך להרגיל את החתול לקיצוץ, זה לא פשוט עם חתול בוגר! כדי להצליח, צריך להתחיל כשהוא גור ממש צעיר!! ולאמן אותו ללא הרף למגע באצבעות. -15 שניות...בהתחלה הייתי קוצצת רק את החוד, היום אני מיומנת ואני יכולה לקצוץ קצת יותר עמוק ואז הציפורן גדלה לאט יותר. החתול עדין משחיז את הציפורנים על מקומות קשים שנותנים לו "קונטרה" אבל הפגיעה בריפוד פחות חזקה. אם סיבי הריפוד ( שתי וערב) הם עבים וגסים כמו ריפוד קנבס או אדומה, גם ציפורן קצוצה תשלוף אותם החוצה. אם הסיבים צפופים והריפוד רך ושוקע, אז הסיכוי לשליפתם נמוך.
אנסה לצרף תמונה וסרטון בהמשך. צריך להרגיל את החתול לקיצוץ, זה לא פשוט עם חתול בוגר! כדי להצליח, צריך להתחיל כשהוא גור ממש צעיר!! ולאמן אותו ללא הרף למגע באצבעות.
בתמונה רואים שהוא מצליח לשרוט את הריפוד גם בציפורנים קצוצות, כי זה ריפוד מתאים במיוחד לשעשועי חתולים. בוידאו רואים שהציפורניים שלו מחליקות מן הריפוד ואף על פי שהוא דק מאוד, הוא אינו מצליח לשרוט אותו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

gili1990

New member
תודה לכם, החתול שלי הוא גור

החתול שלי הוא גור, ואני יודעת כיצד לגזור את הציפורניים(יש לי ניסיון).
ולגבי הספה - הספה היא מעור לדעתי סינתטי
מה דעתכם ? זה משנה משהו ?
יש לי פחד משום מה שאם אגזור דווקא השריטות יהיו יותר חזקות לא יודעת למה ?

Yukita

Active member
מנהל
עור או דמוי עור

דמוי העור אמנם ידידותי יותר לפרות, אך בהיותו חיקוי עור ניזוק במידה די דומה משריטות. סביר להניח שקיצוץ לא ימנע נזקים לריהוט. אולי רק יימנעו הנקבים האלה שנוצרים בעת טיפוס, וגם זה לא בטוח.

מהניסין שלי לגבי ריפוד דמוי עור
החתול הקודם שלי, לא נמשך לדמוי עור (סקאי) ולא שרט אותו , לפחות לא בכוונה. פה ושם כשהוא קפץ על משענת הראש של המיטה, הוא נחת חזק מדי ואז ניקב ב"עור" חורים. הם היו גדולים יותר משום שציפורניו היו קצוצות, אבל מאידך, הן לא נתקעו כאנקולים בתוך ריפוד הסקאי ולא שרטו אותו. היה לי גם כיסא מחשב מרופד בדמוי עור משובח, והחתול לא פגע בזה לא בשריטות ולא כשהוא התיישב שם.
אבל- החתול הבא אחריו , כן אהב לשרוט את הסקאי! ואף כי ציפורניו היות קצוצות, הוא שרט בכיף. אי לכך החלפתי את ראש המיטה בלוח עץ ואחרי כמה שנים , החלפיתי את המיטה ( בגלל שהיא נשברה ולא בגלל החתול).
מסקנה- כל חתול והאופי שלו. אני כן ממליצה לקצץ צפורנים כי העור הכי חשוב הוא העור שלנו! ואת הריפודים, כמה שהם יקרים , אותם אפשר להחליף יום אחד למשהו עמיד יותר לציפורני חתול. וכמובן שניתן לכסות בכיסוי ( גם את הריפוד וגם את ציפורני החתול!)

gili1990

New member
תודה רבה לכולכם, למרות

שעדיין לא יצאתי עם מסקנה 100% חח.
תולעת הגשם - בשורה תחתונה את ממליצה כן לקצוץ ציפורניים או לא ? רק בנושא הספה דמויית עור(מכיוון שאותי הוא לא שורט אלא בעדינות מאוד ובעת משחק) ?
אני בטוחה שלכולם יש את בעיית הספות מכיוון שאף אחד לא מעוניין להחליף ספה כל כמה זמן במיוחד עם המחירים של הספות שהם נורא יקרים זה לא כמו כיסא,חולצה וכו' לכן זו בעיה אמיתית...

לקצץ בוודאי!
אני ממליצה על קיצוץ ציפורנים כי זה שומר בעיקר על העור שלנו.. וגם על הריפודים במידה רבה. צריך לדעת לקצץ, זה לא פשוט כי החתולים תמיד מתנגדים הם מתים מפחד מזה. כדאי לקבל הדרכה מהווטרינר. אם מישהו רוצה הדרכה מניסיוני הרב- מוזמן. לא לקצץ לחתול שיוצא החוצה, כמובן. הוא זקוק לציפורניו בחוץ.
אצלי בבית הרהיטים הם רהיטי גן, ולכן אינם נפגעים מציפורני החתול. החתול אינו שורט אותם כי זה לא כיף לו, הם רכים מדי.

gili1990

New member
תודה רבה מאמי קצצתי

תודה רבה לך,
אז קצצתי לו היום :), כמובן שבהדרכת זאתי שאימצתי ממנה אותו.
אגב עוד שאלה כל החתולים שורטים ונושכים את בעליהם ? או שזה רק אצלי ובגלל שזה גור ? מה הוא מנסה להגיד בזה בעצם ? אני טעימה ? חח

Yukita

Active member
מנהל
גורים הם בהחלט כאלה

גורים באופן טבעי גדלים בשגר. כמו ילד בחברת ילדים, הם לומדים מאחיהם ואחיותיהם התנהגות סוציאלית. בגילאים הצעירים יש הרבה נשכנות ושריטות, שמתמתנים עם הזמן - מהר יותר כשיש שגר או לפחות גור אחד נוסף בסביבה. זו הסיבה שאחת ההמלצות הכי חמות היא לאמץ גור נוסף בגיל קרוב. זה מה שהיה אצלנו, וזה עובד- הם עסוקים זה בזה ונושכים אותנו האנשים פחות, וגם מלמדים זה את זה לא להגזים כל כך.

עם או בלי גור נוסף, רצוי לא לשחק עם גור בעזרת הידיים (מעודד נשכנות ושריטות). עדיף להשתמש במשחקים תלויים על חוט, מה שמכונה "משחקי חכה". אפשר גם לפזר בכמה מקומות בבית כריות שאיתן אפשר לחסום נשיכות במקרה הצורך. לצעוק או להכות בסבירות גבוהה יכלו את רמת האלימות ולכן מומלץ להמנע מזה.

gili1990

New member
מצויין

תודה רבה על כל המידע.
אצטרך אולי להפסיק לשחק איתו שהוא מתחיל לנשוך/לשרוט כדי שילמד בעתיד לא לעשות את זה...

Yukita

Active member
מנהל
בהחלט

לא לעודד התנהגות בלתי רצויה - להפסיק משחק כשזה הולך לכיוונים לא טובים לך. כדאי גם לשים לב מתי זה כן הולך לכיוון הנכון, מבחינת איזה מגע מדובר ואיך מצב רוחו של החתול - לא צריך להניח שהחתול חייב להתנהג יפה בכל מצב. כמו כולנו, גם לחתול יש זמנים שפשוט לא בא לו לשחק או מקומות שבהם מפריע לו שיגעו.

gili1990

New member
אוקיי, קראתי ואפשר

אפשר עוד טיפ איך בעצם מלמדים אותו לא לנשוך ?
זה נורמלי שהוא נושך?(לא חזק אומנם אבל נושך פתאום בלי קשר בזמן שהוא עליי), כאילו הוא עצבני.
יש שיטה ללמד אותו לא לעשות את זה ולא לשרוט בני אדם ? או שזה משהו טבעי שצריך להתרגל מדי פעם ?

Yukita

Active member
מנהל
טבעי

אבל לא אומר שחובה לקבל את זה. כאמור, לא לעודד התנהגויות בלתי רצויות. אם הוא מתחיל פתאום לנשוך ממש, אפשר ורצוי להרחיק אותו. נשיכות קטנות ולא מכאיבות הן אמנם דרך חתולית מאוד להבעת חיבה, אבל נשיכות כואבות הן לא משהו שאנחנו צריכים להסכים לו.

gili1990

New member
הנשיכות הן ממש לא כואבת

הוא גם גור. אבל יש לי הרושם שזה מתקיפות, נגיד אני באה לחבק אותי או להחזיק אותו ופתאום מתפרץ ככה ונושך. אולי אני מפרשת לא נכון, אין לי עוד ניסיון בחתולים בכלל :)
את ממליצה להוריד אותו בזמן שהוא עושה את זה פשוט. או להגיד לא לא ? הם מבינים את זה לדעתך ?חח

Yukita

Active member
מנהל
אם זה קורה כשאת מחבקת

אז המסר פשוט: לא לכווצ'ץ אותו בדרך המסויימת הזו... אם הוא לא אוהב ומגיב כך כל פעם זה חלק מללמוד מה נעים לו ומה לא.
&nbsp
הם בהחלט יכולים להבין מה זה לא אם תחזרי על זה תמיד בצורה ברורה, אם כי קל מדי להגרר לצעקות ולטונים לא נעימים בצורה שיכולה לגרום לו להגיב באלימות עוד יותר גדולה. פשוט להוריד זה מספיק.

gili1990

New member
מצויין תודה

אולי באמת "כיווצצתי" אותו יותר מדי הוא פשוט חמוד חח, אבל אלמד מזה כנראה הוא לא ממש אוהב את זה...

חתולים מבינים רק אם החינוך הוא עקבי
נשיכות לא כואבות, יכולות להיות מאוד כואבות כשהחתול גדל. צריך להרגיל אותם מילדות שנשיכות הן פשוט אסורות! והם יכולים ללמוד את זה, אם כי לפעמים זה לוקח זמן. אם מתחילים מוקדם , זה עוזר מאוד. חתולים הם חיות של הרגלים. כמו כן העקביות חשובה מאוד. אם החתול נושך חלש, אז מספיק להוריד אותו ולא לשחק איתו דקה שתים. אם הוא נושך חזק, צריך לדעתי פעולה תקיפה יותר. אפשר להגיד "לא" או "אסור" בתקיפות. אפשר למשוך בעורף, משיכה חינוכית ( שאינה מכאיבה אבל מבהירה לו שזה אסור) ואפשר ואפילו רצוי לילל מכאב וגם "לבכות". חתולים מבינים מה זה יללות ובכי. אם הנשיכה היא מכאיבה בכוונה, אז מותר לנזוף וגם ללכת. ולא לשחק זמן רב.
ובכלל- ללטף ולשחק עם החתול רק כשהוא רגוע ורוצה בכך. ככה מנציחים התנהגות טובה. החתול מקבל פרס על התנהגות טובה כשהוא עצמו מתנהג יפה.

gili1990

New member
יפה רשמת,

תודה על כל המידע...
לא ידעתי שחתולים יודעים מזה יללות ובכי !! מעניין :)
ומסכימה איתך שצריך להרגיל אותם כבר מגיל מוקדם אני באמת לא יודעת שהוא יגדל איך תרגיש הנשיכה...
בנתיים אם הוא נושך/שורט אני פשוט מורידה אותו.
גם למדתי שיש באמת מצבים שבהם הם ישרטו או ינשכו בכל מקרה (בזמן שהם יותר פעילים ,משחקים וכו'), ויש זמנים שהם בכלל לא עושים את זה כשהם יותר רגועים.
מאמינה שאלמד לאט לאט לבד בעצמי + עזרה שלכם ויהיה מצוין :).
אגב,חתולים אוהבים פחות מגע בכללי מכלבים או שזה רק נדמה לי?
עושה רושם שהם אוהבים וזקוקים למגע אבל לא ברמה גבוהה/בינונית אלא נמוכה מהרושם שלי.

Yukita

Active member
מנהל
משתנה מחתול לחתול

וגם מכלב לכלב. בשני המינים יש כאלה שהם "דבק", נמרחים עליך בלי סוף ורוצים צומי, ויש כאלה שלא. הרוב איפשהו על הסקאלה באמצע.

ויש גם את זה...
http://m.imgur.com/gallery/rvO1zKf

צחוק בצד, רוב החתולים באמת לא אוהבים שנוגעים להם בבטן. לא כולם - פפינה שלי בסדר גמור עם ליטופי בטן (הנונג'ה ואי.טי. ממש לא).

למעלה