הקיצוץ עוזר אך אינו מונע

אני קוצצת למיש מיש את הציפורנים קבוע, לכן הוא כמעט שאינו מתנגד כי הוא מאד רגיל. לפעמים הוא מקטר קצת, אבל לא יותר מזה. כשהוא שקט, אני יכולה לגזור עשר ציפורנים בב-15 שניות...בהתחלה הייתי קוצצת רק את החוד, היום אני מיומנת ואני יכולה לקצוץ קצת יותר עמוק ואז הציפורן גדלה לאט יותר. החתול עדין משחיז את הציפורנים על מקומות קשים שנותנים לו "קונטרה" אבל הפגיעה בריפוד פחות חזקה. אם סיבי הריפוד ( שתי וערב) הם עבים וגסים כמו ריפוד קנבס או אדומה, גם ציפורן קצוצה תשלוף אותם החוצה. אם הסיבים צפופים והריפוד רך ושוקע, אז הסיכוי לשליפתם נמוך.
אנסה לצרף תמונה וסרטון בהמשך. צריך להרגיל את החתול לקיצוץ, זה לא פשוט עם חתול בוגר! כדי להצליח, צריך להתחיל כשהוא גור ממש צעיר!! ולאמן אותו ללא הרף למגע באצבעות. -15 שניות...בהתחלה הייתי קוצצת רק את החוד, היום אני מיומנת ואני יכולה לקצוץ קצת יותר עמוק ואז הציפורן גדלה לאט יותר. החתול עדין משחיז את הציפורנים על מקומות קשים שנותנים לו "קונטרה" אבל הפגיעה בריפוד פחות חזקה. אם סיבי הריפוד ( שתי וערב) הם עבים וגסים כמו ריפוד קנבס או אדומה, גם ציפורן קצוצה תשלוף אותם החוצה. אם הסיבים צפופים והריפוד רך ושוקע, אז הסיכוי לשליפתם נמוך.
אנסה לצרף תמונה וסרטון בהמשך. צריך להרגיל את החתול לקיצוץ, זה לא פשוט עם חתול בוגר! כדי להצליח, צריך להתחיל כשהוא גור ממש צעיר!! ולאמן אותו ללא הרף למגע באצבעות.
בתמונה רואים שהוא מצליח לשרוט את הריפוד גם בציפורנים קצוצות, כי זה ריפוד מתאים במיוחד לשעשועי חתולים. בוידאו רואים שהציפורניים שלו מחליקות מן הריפוד ואף על פי שהוא דק מאוד, הוא אינו מצליח לשרוט אותו.