שאלה לגבי גזע עץ לטרריום..

marziano16

New member
שאלה לגבי גזע עץ לטרריום..

רציתי לדעת אם אפשרי להכניס כל גזע של עץ?או שצריך לקנות או לחטא אותו בצורה מיוחדת או משו ואם כן איך..תודה!

dreaming h

New member
בוקר אור

למיטב ידיעתי, עדיף לא להשתמש בענפים של אורן או אשוח, כל השאר בסדר. הסוגים האלו עשויים להפריש חומרים רעילים לנחש. ובכל מקרה, הייתי מעבירה את הענף חיטוי לפני הכנסתו לטרריום, וכדי להבטיח נקיון מירבי, הייתי ממליצה לך לבחור ענף שיוכל להיכנס בתנור הביתי שלך, ומעבירה אותו שם. מעבר לזה, מפזרת אופיגל לכמה ימים ומשאירה את מה שיש שם למות בשקט. כשמדובר בעץ, הייתי נמנעת מאקונומיקה, יותר קשה להיפטר ממנה אחר כך. בהצלחה!

גזע עץ מהטבע...

בד"כ יכלול טפילים /חרקים למיניהם ,לכן יש לחטא אותו, ויש לכך כל מיני שיטות : הנפוצות ביותר הם השריית הגזע במעט אקונומיקה מהולה במים וכמובן לאחר מכן ייבוש יסודי של הגזע ,למניעת הישארות של אדי אקונומיקה שעלולים להזיק לזוחל. ויש כאלו שמחממים את הגזע בתנור אפייה עד לטמפ' נכבדה ,שתספיק לשם הריגת המזיקים . ניתן גם לשלב בין שתי השיטות....בהצלחה !!

youval osman

New member
ממש לא אקונומיקה

זהו חומר רעיל והעץ יספוג אותו... נכון להשתמש באקונומיקה על מוצרי פלסטיק\זכוכית אך לא על עץ.. אופציית התנור יותר מתאימה במקרה הזה.. חג שמח

רן333

New member
מסכים איתך ועם הדר בנושא האקונומיקה

אני לא משתמש בענפים בכלובים שלי, אבל אם הייתי חייב להכניס כאלה, הייתי בוחר משהו שלא יפריש שרף (ענפים "טריים" של אורן וברוש לא באים בחשבון). בעבר השתמשתי בענפים של עצי תפוז, שנוסרו מעץ חי, ואח"כ יובשו במשך תקופה מסויימת בשמש. (העדפתי ענפים שטופלו בצורה הזו, ולא ענפים "מתים" מכיוון שהאחרונים מכילים בד"כ הרבה יותר מזיקי-עץ, שאותם אני לא מעוניין לארח בבית שלי.) כמו כן, הייתי דואג להסיר מהענף את הקליפה, וכך להקטין את הסיכויים להימצאותם של מזיקים שונים על הענף, ולהצטברות של לכלוך בהמשך, במהלך השימוש בו בכלוב. ובאשר לניקוי - אני חושב שהייתי מסתפק בשטיפה יסודית במים חמים מאוד, ובהברשה במברשת קשה. את אופציית התנור אף פעם לא ניסיתי. יכול להיות שזה עדיף. אולי זה גם עוזר לייבש את הענף; אני לא יודע.

dudy555

New member
דוגמא ואני צריך עליה הסבר...

אקונומיקה זה לא טוב אבל נניח ויש פה למישהו איגואנה גדולה או נחש גדול והם בנו כלוב מאוד גדול בישביל הזוחל שלהם... וניקח לדוגמא שזו איגואנה אז היא צריכה בכלוב הגדול הזה גם גזע מאוד גדול... איך מחטאים דבר כזה ?... ז"א יצא לי לראות כלובים של 2 מטר גובה ומעלה לאיגואנה ובפנים יש גזע עצום שאין מצב שיכנס לתנור וגם למקלחת עם אקונומיקה אין מצב שהוא יכנס אז מה עושים במצב כזה? תודה מראש דודי.

dreaming h

New member
אז מאמצים את השיטה של רן,

ואני הייתי מוסיפה אופיגל או חומר אחר נגד טפילים.

עוד אפשרות זה לעטוף את הגזע

בשק ניילון - או כמה שקים ולהשאיר אותו בשמש (זה מתאים בעיקר לקיץ) ובעזרת אפקט החממה לבשל את רוב הטפילים שנמצאים על הגזע, היעילות תלויה במספר גורמים (קוטר הגזע, החום שאליו מגיעים, וסוג הטפילים) אבל בגדול זה יכול לעזור. לפי דעתי עיקר החשש צריך להיות מהכנסה של תולעי עץ או חרקים שאוכלים עץ, אקריות לא נראה לי שיש יותר מדי על עצים (לפחות לא מאלו שמטרידות זוחלים).

Itamar Levy12

New member
הדברה סולארית../images/Emo45.gif

השיטה הזו מאוד יעילה בחיסול מיקרו אורגניזימים באדמה, יכול לעזור גם במקרה הזה. אבל הייתי קודם מרתיח בתוך אמבטיה/גיגית גדולה ואז עם מברשת ברזל, ואם הייתי חושד שזה לא מספיק הייתי עושה הדברה סולארית. איתמר.

כאן היה מדובר על גזע שאי אפשר

להכניס לבית בצורה נוחה או בכלל. לא הייתי משפשף עם מברשת ברזל, זה ישרוט ויפרק את הגזע.

חר חר

New member
לא עדיף.....?

לא עדיף פשוט פשוט לקנות בחנות חיות גזע עץ מלאכותי מאשר לסכן את חיי החיה שלך? עדיף לדעתי להוציא 100 במקום להתסכן עם הכנסת גזע עץ מהטבע. תקנו אותי אם אני טועה.

naja

New member
האופציה הכי גרועה.

לדעתי כשקונים גזע כזה בחנות חיות,הסיכוי להכניס הביתה אקריות גבוה פי כמה מאשר לוקחים גזע מהטבע. ההמלצה של רן היא הנכונה ביותר לדעתי-שימוש בעץ שנחתך חי. זה מקטין את הסיכוי להכניס פיטריות\עובשים\חיידקים שעשויים להמצא על עץ מת. אני הייתי מסתפק בשטיפה של הענף במים רותחים למספר דקות ואח"כ יבוש בשמש למשך יום(הרעיון של יונתן כשמשתמשים בנילון עבה בהחלט יכול להוסיף).

חר חר

New member
רגע..אני רוצה להבין...

אני לא התכוונתי לגזע עץ אמיתי לקנות בחנויות(יש כאלה בכלל?!) התכוונתי לגזע עץ מלאכותי...יודעים למה אני מתכוון? זה משנה לנחש או לכל זוחל אחר אם זה עץ מלאכותי או עץ מהטבע?

naja

New member
מה זה עץ מלאכותי?

העצים שנמכרים בחנויות הם טבעיים לחלוטין וגם אם לא זה ממש לא משנה מאחר והטפילים יגיעו אליהם מתוך החנות.

חר חר

New member
תמיד חשבתי שאלו עצים מוכנים.

טוב לדעת. חיטוי עץ מחנות שונה מחיטוי עץ מן הטבע?

snake liron

New member
לא ממש...העניין

שפעילות עפ אקונומיקה בעץ מחנות יוריד את צבעו בד"כ...מה שקורה באקוריומים...

snake liron

New member
נשלח ההודעה לפני שסיימתי

מה שקורה באקוריום ומזהם את כל המים (בגלל זה אפילו עצים שמכניסים לאקוריום יש לנקות טוב מאוד ... אפשר לעשות שימוש בצורה סולארית כמו שהוזכר והכי טוב לשפוך מים חמים... ...בהצלחה...

erezss

New member
יפה כתבת יובל יש אפשרות גם....

יש אפשרות גם לעשן את העץ בצורה מבוקרת כנגד תולעת העץ ושאר פרזיטים

למעלה