שאלה לגבי גלידה ביתית

mcFLAME

New member
שאלה לגבי גלידה ביתית

רציתי להכין גלידת קוקוסבבית ללא מכונה וללא ביצים לא מבושלות.
אופציה אחת היא פשוט לשים את החלב קוקוס עם הרבה סוכר ולשים במקפיא.
אופציה שניה להקציף שמנת צמחית(אני צריכה שזה יהיה פרווה) לערבב אותה יחד עם החלב קוקוס וסוכר ולהקפיא.
איזו אופציה נראה לכם שתצא טוב יותר?

almogi

New member
תוסיפי קצפת

הקפאת חלב קוקוס עם סוכר תיתן לך גוש קפוא. אגב - מאחר שחלב קוקוס הוא מתוק שימי לב לכמות הסוכר.
כמו כן ללא מכונת גלידה צריך כל חצי שעה להוציא את התערובת מהמקפיא, לערבב היטב ולהחזיר. כך תקבלי מרקם דומה לגלידה ולא גוש קרח. עדיין - המרקם יהיה שונה מזה שבחנות או בסופר.

salo22

New member
בלאגן

את לא בכיוון של גלידה (מוצר חלבי כמובן), גלידה זה לא סתם לערבב גורמים עם סוכר, אין ביצים לא מבושלות בגלידה ולדעתי אם חובה כיוון חלב קוקוס, נסי להשתמש במתכון שקרוב יותר לסורבה, יש מתכון בסיס של שף ניו יורקי שהוא בעצם לא בדיוק גלידה כי אמורים להיות בו חלב ושמנת, אבל אפשר לדעתי לפתור זאת עם עוד חלב קוקוס או לשחק עם המוצרים השונים - מי, חלב, קרם קוקוס..
לא ניסיתי אבל אם הייתי צריך להיות הרפתקני בכיוון הזה ופרווה, הייתי מנסה שילובים פחות או יותר ביחסים האלו :
3 כוסות חלב קוקוס+כפית סוכר+1/3 כוס סירופ סוכר+1/4 כוס רום איכותי+כמה כפות סירופ תירס
לצמצם את חלב הקוקוס בשליש בערך על אש קטנה יחד עם סירופ תירס והסוכר, להוריד מהאש ולקרר, להוסיף פנימה שאר המרכיבים ולפריזר, כל שעה ומשהו לערבל עם סטיק בלנדר עד שמגיעים למרקם סביר.
את יכולה לנסות לבשל את חלב הקוקוס יחד עם גורמים מסמיכים כמו קורנפלור או חלמונים מוקצפים קלות כמו בגלידה "אמיתית" (לא לעבור 75 מעלות) ומשם לנסות להמשיך אפילו עם סירופ סוכר והרום.
לטעמי כל הסיפור קצת הרפתקני ומיותר כשמדובר בחלב קוקוס בלבד, אבל אפשר לנסות כמובן, בהצלחה..

salo22

New member
סירופ הסוכר אגב

כדאי להכניס אחרי הבישול והקירור של חלב הקוקוס.. ולהעצמת טעמים כדאי לדעתי לצמצם את חלב הקוקוס עם שבבי קוקוס קלויים בפנים, לחפש משהו נורמלי וחום קלוי או לקלות לבד, יש פירמות ראויות בחנויות עד כמה שאני זוכר. זה יעצים מאוד את טעמי הקוקוס ויהפוך את העניין למעניין הרבה יותר.

mcFLAME

New member
ואי סיבכת אותי

אין לי רום ואין לי סירופ תירס.
ולמה לבשל את הכל?
יש לך פיתרונות אחרים פשוטים יותר?

אני זוכרת שחמותי פעם הקפיאה חלב קוקוס עם במקרר וזה יצא ממש כמו גלידה. אפשר להבין למה מה שהצעתי לא טוב?
אני באמת רוצה לדעת כי לא רוצה שיצא לי משהו דוחה שילך לפח.
זאת ראיתי הרבה מתכונים לגלידה באינטרנט שפשוט מקציפים שמנת מתוקה ומערבבים עם שוקולד נגיד... זה לא טוב?

salo22

New member
אוקיי

את יכולה לנסות להכין גנאש שוקולד מריר פרווה על בסיס חלב קוקוס ולהמתיק אותו נניח עם דבש או להמיס את הסוכר בגנאש. אז להקפיא אותו ולערבל ולערבב כל כמה זמן עד שמגיע למרקם שימצא חן בעינייך. זה סוג של קינוח קפוא אבל לא גלידה - לא כל מה שמכניסים לפריזר להקפאה זה גלידה. לגבי הקצפת שמנת מתוקה - אמרת שאת צריכה פרווה, לא ? עם שמנת צמחית לא הייתי טורח אלא הייתי מסתפק בשיטת הגנאש חלב קוקוס, ובכל מקרה אף אחד מאלו הוא לא באמת גלידה, סתם בשביל הדיוק.

למעלה