שאלה לגבי גרין קארד

m i c h a l 83

New member
שאלה לגבי גרין קארד

אחות של בעלי הינה אזרחית ארצות הברית.
האם יש איזשהי דרך בהמלצתה/ באמצעות פעולות כלשהן מצידה לקבל גרין קארד לאחיה ולמשפחתו?
אנחנו נשואים עם שתי בנות.

alphadelta

New member
עד כמה שזכור לי

ניתן אמנם, אבל זה תהליך של כ10-12 שנים.

forglemmigej

New member
12 שנים?

זה המון זמן למה ככה מקשים על איחוד משפחות הרי אמריקה רחוקה כל כך מכל מקום .

Boston Guy

New member
אין עוד מדינה בעולם שבכלל מאפשרת את זה

הקונסטלאציה של "ויזת הגירה לאחים\אחיות של אזרחים" אינה קיימת במקומות אחרים בעולם.
גם הפרובינציות הנידחות של קנדה, שפעם איפשרו את זה, ביטלו את האפשרות.

אספרסו2

New member
אתה טועה ומטעה גאיי מבוסטון.

בגרמניה,בתנאים מסוימים,זה אפשרי.

במקרים מיוחדים של

מה שקוראים פה Extraordinary hardship, אם כי מוזכר בני משפחה ולא בפרוש אחים ואחיות. מעניין איך החוק הזה מפורש מבחינה מעשית. כלומר עד כמה הרשויות הגרמניות מקלות עם הזאת. הניחוש שלי שזה סעיף שממומש לעתים רחוקות לגבי מי שבמילא לא יכול היה במילא לזכות במעמד פליט. אבל זה רק ניחוש.

אספרסו2

New member
הגיי מבוסטון חורץ מבלי לדעת

ואולי אתה לא מכיר את המילה בגרמנית,אבל לא הייתי טוען משהו שאינו נכון,יקה נשאר יקה.
Bei anderen Familienangehörigen als Ehegatten, minderjährigen Kindern und Lebenspartnern, also etwa Schwiegereltern, Großeltern, ||Geschwistern|, Onkeln, Tanten, Enkeln, darf ein Familiennachzug nur zugelassen werden, wenn es sich um einen außergewöhnlichen Härtefall handelt. An das Vorliegen eines außergewöhnlichen Härtefalls werden hohe Anforderungen gestellt. Für solche ausländischen Familienangehörigen von Deutschen sind keine Vergünstigungen vorgesehen.

כמובן שצריך למלא אחר התנאים,אך האפשרות קיימת.

טוב, אני מקווה שלא ציפית

שאני אשקיע בקריאת כל סעיפי החוק. ציינת את סעיף 36 ולכן בדקתי רק אותו.

בכל מקרה, מעניין כמה אחים אחיות אכן זוכים להנות מהאפשרות הזו.

בנוגע לבוסטון, שלא תפתח תקוות שווא, המקסימום שאתה יכול לשאוף אליו איתו זה Bromance, וגם זה בספק.

מעבר לכך, גם אם הוא אינו מדייק לעתים, הוא עדיין אדוננו, מורנו ורבנו! , We're not worthy!! We're not worthy!!

אספרסו2

New member
ציפיות יש רק בכריות.

§ 36 Nachzug der Eltern und sonstiger Familienangehöriger

(1) Den Eltern eines minderjährigen Ausländers, der eine Aufenthaltserlaubnis nach § 25 Abs. 1 oder Abs. 2 oder eine Niederlassungserlaubnis nach § 26 Abs. 3 besitzt, ist abweichend von § 5 Abs. 1 Nr. 1 und § 29 Abs. 1 Nr. 2 eine Aufenthaltserlaubnis zu erteilen, wenn sich kein personensorgeberechtigter Elternteil im Bundesgebiet aufhält.

(2) Sonstigen Familienangehörigen eines Ausländers kann zum Familiennachzug eine Aufenthaltserlaubnis erteilt werden, wenn es zur Vermeidung einer außergewöhnlichen Härte erforderlich ist. Auf volljährige Familienangehörige sind § 30 Abs. 3 und § 31, auf minderjährige Familienangehörige ist § 34 entsprechend anzuwenden.

זה 36 § . ובקשר לגיי מבוסטון הוא יורה יריות סרק בכל הפרדס,קשה לפגוע במטרה כשאין תחמושת.

Sinophile

New member
אגב, זה נכון שבקבלת האזרחות הגרמנית צריך

לוותר על כל אזרחות אחרת? כלומר, גרמניה לא מתירה Dual citizenship למעט כאלו שקיבלו את אזרחותם הגרמנית בגלל העבר של הוריהם/סביהם ב-WWII?

Sinophile

New member
וואלה?

בזמנו כשאחי הוציא אזרחות גרמנית לפני 20 שנה לערך (ואין לי מושג באיזה תהליך הוא עשה זאת אבל הוא למד שם באונ׳, עבר בחינות בגרמנית וכד׳), הוא נאלץ לוותר על אזרחותו הישראלית. כיום זה שונה?

אספרסו2

New member
משנת 1999

אזרחי האיחוד לא חייבים לוותר על אזרחות המקור בעת קבלת אזרחות גרמנית,זה תקף גם למדינות איתן יש לגרמניה הסכם מתאים.

רזאי

New member
כנראה שזה נכון רק לגבי אזרחי האיחוד.

לפני 8 שנים, כשקיבלתי אזרחות בעצמי, שאלתי לגבי אפשרות התאזרחות של בעלי. אמרו לי שהוא יצטרך לוותר על האזרחות הישראלית שלו, בנוסף לעוד כמה מאמצים שנראו לנו מופרזים

גם השנה זה עדיין כך

אזרח ישראלי צריך לוותר על אזרחותו הישנה כדי לקבל גרמנית אם זה לא מתוקף אזרחות אבותיו.
יחד עם זאת לפני הבחירות כן היה איזה סעיף במצע שהציע לבטל זאת, לא יודעת אם זה מתישהו יצא לפועל.

forglemmigej

New member
אבל מה זה 12 שנים זה חצי דור

אנשים לא יכולים להיות בהולד כל כך הרבה זמן, הסבה לאיחוד משפחות היא בטחון והרגשת ביחד זה הרבה יותר יעיל מאשר שכל אחד לעצמו ,עשו על זה לא מעט מחקרים והתברר שאנשים עם משפחה מורחבת בהגירה מתפקדים הרבה יותר טוב ומשתלבים יותר מהר מאשר סולו. אם האפשרות של הבאת אחים קיימת מה הטעם לדחות אותה לזמן כזה ארוך , אם אדם עובר את כל משוכות ההגירה ומקבל אזרחות אני לא מבינה את הקשיים שמעמידים לפניו כדי שיתאחד עם משפחתו.
במקומות אחרים זה לא קיים מכל מיני סיבות *במיוחד באירופה* ,בעיקר בגלל סוג החומר האנושי שמהגר על מעמד לא מקצועי ושלא הוכיח את עצמו כראוי לאיחוד משפחות.

אספרסו2

New member
האיטלקים במיוחד

מהגרים עם כל המשפחה המורחבת במקרה הטוב
ועם כל השכונה במקרה היותר טוב.
לעיתים הם מקימים עסק שמזין את הסביבה החדשה במה שהסבתא מבשלת
ומפרנס את כל החמולה.

forglemmigej

New member
גם אצל האסיתים ומזרח תיכוניסטים

זה כך: רוכשים איזה קיוסק או חנות רחוב צדדית בדרך כלל ירקות-פירות , הבנים מסדרים את הארגזים על המדפים, אמא מגיעה בצהריים לבלבל את המוח , האבא תמיד ליד הקופה , הדוד גם מגיע לפעמים עם אמא לתת עצות. את הסחורה מביאים משבדיה ולא משלמים מע"מ ומסי קניה (אלו כמויות מסחריות לא לשימוש אישי) בקרוון בלילה ופורקים את הסחורה בארבע בבוקר לפני שהפקחים מתחילים את יום העבודה ,המחירים כמובן נמוכים יותר כי לא צריך לשלם משכורות והמסים גם התאידו בדרך.
יש לי מכר שחי בעיר קרלסרוהה כל חייו , היתה לו חנות ירקות פירות ,יום אחד בא טורקי ופתח בדיוק אותה חנות ממול לזו שלו כמו שהערסים עושים בארץ כשלמישהו מצליח במשהו ,מיד מישהו אחר יפתח בדיוק אותה חנות מעבר לרחוב..הטורקי העסיק רק את בני משפחתו והביא את כל הבני דודים לקנות רק אצלו ,זה יצר תנועה מזויפת וגדולה לחנות שלו כאילו יש שם סחורה יותר טובה
המכר המסכן לא יכל להתמודד עם השטיקים של הטורקי וסגר בסוף.

למעלה