שאלה לגבי דגים

go bananas

New member
שאלה לגבי דגים

וידוי לקבוצת תמיכה: כבר עברו 3 שנים מאז הדג האחרון שאכלתי, וממש מתחשק לי לאכול דג... ולמה 3 שנים? כי הייתי בהריון, ואז הנקתי (ילדה נוירוטיפיקלית מקסימה), ואני שוב בהריון (חודש תשיעי)... ולא רציתי שיגיע לתינוק טיפה של כספית, ולא רציתי לבזבז כסף על דגים אורגאניים. בקיצור, בגלישה באינטרנט עליתי על טבלה של ה FDA של כמויות כספית בדגים, וכפי שאפשר לראות, בין הדגים הכשרים בסלומון יש ממש מעט כספית, אפילו כמעט שלא ניתן לזיהוי. זה יהיה כל כך גרוע לאכול דג סלומון, נגיד פעם בחודש-חודשיים, כשאני מניקה?

khisha

New member
לא יודע לגבי FDA

אבל יש לי חבר רופא שמת על סושי והיה אוכל כמעט כל יום. עד שהצגתי לתשומת ליבו את סוגיית הכספית והוא בדק את זה. הוא דווקא אמר שבסלמון יש הרבה וגם בטונה. כמובן שהוא לא אוכל יותר את המאכלים האהובים. אבל שמעתי שדגי בריכה מותרים כי שם אין זיהום. אולי קצת אנטיביוטיקה לדגים.

RebelRex

New member
יש לי חבר ביוטכנולוג

שאמר לי שהכספית בדגים מתנקזת רק באיברים ספציפים , אם אני זוכר נכון - הכבד לא בדקתי את זה , אבל שווה לבדוק את העניין

razgalili

New member
השאלה היא - עד כמה את סומכת על הFDA?

ואת בטח מכירה את התשובה האישית שלי.

מזל טוב, וואו!

אני לא מאמינה לטבלאות בכלל וסוברת שיש השפעה חזקה של חברות מזון על התוכן שלהן. סלמון - תלוי מאין הוא מגיע. אבל ברוב המקרים את לא יודעת את זה, ואז יש סיכוי שהוא מכיל בנוסף לכספית גם חומרי הדברה ועוד איכסים. האם זה נורא לאכול דג סלמון כשאת בהריון? הלוואי שהייתה תשובה אמינה על זה, ואז החיים היו הרבה יותר קלים... אבל אין על זה תשובה חד משמעית כי המידע לא חד משמעי. אותי אישית היעדר המידע מניע להימנע לגמרי, ואני מודעת לכך שבהחלטה הזו יש מרכיב רגשי חזק וזו לא החלטה רציונלית ב-100%. אחרים על סמך אותו מידע (או היעדרו) יכולים להחליט אחרת. יש לי למשל חברה שעל סמך אותו מידע שיש לי ולך, אוכלת דג בין פעם לשלוש פעמים בשבוע. היא בהריון, מיניקה ונחשפה לכמות גדולה של כספית בתחילת ההריון כשהתנפצה לה נורה פלורוסצנטית קומפקטית בבית (והיא לא מתכוונת לחסן). היא בנאדם רציונלי מאוד והיא הגיעה למסקנות לגמרי אחרות ממני. ההבדל הוא שלה אין ילד אוטיסט. אני מוסיפה קישור לדף בנושא שפתחתי באתר של באופן טבעי, את יכולה לקרוא שוב ולהחליט.

go bananas

New member
../images/Emo140.gif תודה

קודם כל- אני לא מתכוונת לאכול דגים שכאני בהריון (חס וחלילה!
) פשוט לפני כמה חודשים אכלנו עם חברים במסעדת דגים, והסתכלתי עליהם אוכלים בקנאה תוך כדי שאני אוכלת את הפסטה הרגילה שאני יכולה להכין בבית יותר טוב. ואם הייתי מזמינה את הפיצה אז בכלל הייתי מרגישה מטומטמת. וחשבתי שבאמת עבר הרבה הרבה זמן, ואלי בפעם הבאה שיצא לנו להיות במקום כזה יהיה עוד איזה שנה, שאני בטח עדיין אניק... האם זה יהיה כל כך גרוע שאני אוכל איזה חתיכת סלומון מסכנה? או אפילו סרדין קטן קטן... או רק ביס מהצלחת של חברה כדי לטעום? אני לא חושבת לאכול באופן קבוע, אבל כל פעם שאנחנו אוכלים ארוחה אצל חברים ערב שבת והם מוציאים מנה ראשונה דג ואני אומרת שאנחנו נוותר על המנה הזאת והם מתבאסים כי אנחנו לא אוכלים, ואני מתבאסת כי אני מאוד רוצה לאכול... אוף! (וזה אם שכחתי להגיד להם מראש שאנחנו לא אוכלים דג. כי מסתבר שזה דבר שצריך להזכיר גם לחברים הטובים ביותר והם כל פעם מתפלאים מחדש ושואלים למה כי זה מאוד בריא... ולכי תסבירי להם שזאת פרה קדושה שצריך לשחוט, אחרי שאמא שלהם וסבתא שלהם אמרה שזה בריא וחייבים להאמין להן כי הן מרוקאיות ויודעות הכי טוב). אולי, יום אחד כשממש מתחשק לי לאכול טונה (ובהריון שזה ממש רציתי טונה ולא אכלתי!) אז אני אפתח קופסאת שימורים של סלומון ואערבב עם מיונז, ואדמיין שזה טונה...
אלו תיסכולים של 8.5 חודשי הריון רדופי תאוות שלא מולאו, חוץ מגלידת בן אנד ג'ריס שבעלי המקסים קנה לי קופסא של 5 ליטר בטעם קרם עוגיות וגמרתי את הכל לבד (אולי 5% הוא אכל, אבל את השאר לא חלקתי עם איש) תוך פחות מחודש. אז אני אומרת, אולי בזמן ההנקה, אולי פעם בחודשיים, אני אוכל פירור קטן של דג... אני באמת לא צריכה יותד מזה! אילנה

הי אילנה,הצלחת להצחיק אותי על הבוקר

קמתי ככה ככה וראיתי את ההודעה שלך שגרמה לי לחייך. אני מכירה את המצב מצוין, יש לי אחד בן שנתיים, טפו, טפו, טפו.מהרגע שידעתי שאני רוצה אותו הפסקתי לאכול דגים.לקח לא מעט זמן עד שנכנסתי להריון ואחכ הריון והנקה ללא דגים, תקופה שהסתכמה בכמה שנים טובות.מיד שסיימתי להניק התנפלתי על סושי וטונה בהנאה רבה.עכשיו לקראת נסיון לאחד נוסף אני נפרדת שוב וכל שנותר לי זה להתבונן בדגים שבאקוריום.... בהצלחה

פירור של דג אפשר אבל לא הרבה ../images/Emo13.gif../images/Emo19.gif סלמון

היי אילנה, מזל טוב על הלידה המתקרבת
בארץ אוכלים הרבה נסיכת הנילוס שזה דג מזוהם למדי, כך שאני לא יודעת מה הכינו לך החברם, אבל עדיף שלא.. ולגבי טונה, היא מופיעה ברשימה השחורה לגבי כמות הכספית. סלמון דווקא ברשימה הפחות שחורה.. או כסופה, אם ניקח את הכספית כדוגמא. רמת כספית בדגים לפי קישור נוסף אומרת LEAST MERCURY Enjoy these fish: Anchovies Butterfish Catfish Clam Crab (Domestic) Crawfish/Crayfish Croaker (Atlantic) Flounder* Haddock (Atlantic)* Hake Herring Mackerel (N. Atlantic, Chub) Mullet Oyster Perch (Ocean) Plaice Pollock Salmon (Canned)** Salmon (Fresh)** Sardine Scallop* Shad (American) Shrimp* Sole (Pacific) Squid (Calamari) Tilapia Trout (Freshwater) Whitefish Whiting MODERATE MERCURY Eat six servings or less per month: Bass (Striped, Black) Carp Cod (Alaskan)* Croaker (White Pacific) Halibut (Atlantic)* Halibut (Pacific) Jacksmelt (Silverside) Lobster Mahi Mahi Monkfish* Perch (Freshwater) Sablefish Skate* Snapper* Tuna (Canned chunk light) Tuna (Skipjack)* Weakfish (Sea Trout) HIGH MERCURY Eat three servings or less per month: Bluefish Grouper* Mackerel (Spanish, Gulf) Sea Bass (Chilean)* Tuna (Canned Albacore) Tuna (Yellowfin)* HIGHEST MERCURY Avoid eating: Mackerel (King) Marlin* Orange Roughy* Shark* Swordfish* Tilefish* Tuna (Bigeye, Ahi)* * Fish in Trouble! These fish are perilously low in numbers or are caught using environmentally destructive methods. To learn more, see the Monterey Bay Aquarium and the Blue Ocean Institute, both of which provide guides to fish to enjoy or avoid on the basis of environmental factors. ** Farmed Salmon may contain PCB's, chemicals with serious long-term health effects. אז פירור סלמון זה לא נורא..

go bananas

New member
../images/Emo6.gif תלמה שלום!

מה שלום הילדים? מה שלום שרק?
קיבלתי בשבילו מכתב שהוא צריך לחדש רשיון וחיסון נגד כלבת לשלוח לך בדואר? אילנה נ.ב. תודה על העידוד

razgalili

New member
התשובה אם מותר דגים תלויה במצב

אם כבר נשברת ואכלת איזה ביס דג אז אני אגיד לך "לא נורא אף אחד לא יודע אם זה באמת מזיק" ולפני שאת אוכלת אני אומר "אל תאכלי בשום אופן, אף אחד לא באמת יודע עד כמה זה מזיק"

go bananas

New member
מזל שאני לא מכורה

אחרת זה היה ממש קבוצת תמיכה כמו באלכוהוליזם: לא אילנה, אל תעשי את זה! את יכולה להמנע! אל תרימי את הבקבוק!

למעלה