שאלה לגבי דואר זבל

bnayal

New member
שאלה לגבי דואר זבל

בעת הצטרפות לאינטרנט מגיע מתקין לבית לחבר את המודם.
באותו טופס התקנה שהוא מחתים יש סעיף שאומר משהו בסגנון "אם אין ברצונך לקבל דואר פרסומי סמן כאן", כלומר במקום לבקש אישור לשלוח הם מבקשים לסמן אם אתה לא רוצה. ככה מי שלא עוקב אחרי כל הסעיפים מפספס את זה.
שאלה ראשונה, לפני כ3 חודשים קיבלתי מהם שתי הודעות. הם טענו שלא סימנתי בטופס התקנה שאני לא מעוניין לקבל ולכן זה חוקי. האם זה חוקי באמת צורת ה"אישור" שלהם?
שאלה שניה, היום קיבלתי SMS פרסומי וזאת לאחר הפעם הקודמת שביקשתי מהם טלפונית להפסיק. איך מתבצע הליך תביעה בתביעה קטנה, איך מתחילים את התהליך? במידה ואני רוצה להגיש תביעה גם על שתי ההודעות הקודמות, אני צריך להגיש תביעה על כל מקרה בנפרד?

תודה מראש
בניה

"דואר זבל"

להלן התשובות שלי:
1. החוק אינו אוסר משלוח הודעות פרסומיות למי שנתן הסכמתו בכתב. אם חתמת שאתה מסכים, לא רלוונטי שחתמת כי לא קראת או לא שמת לב. (מחר אולי תלך לבנק, תקבל הלוואה ותחתום על המסמכים. אחר כך תבוא ותגיד שכשחתמת לא שמת לב שאתה חייב לשלם ריבית? לא ממש משנה) לדעתי, מה שחשוב הוא כיבוד העיקרון של opt -in ולא הניסוח. ברגע שהספק קיבל ממך טופס הצטרפות בו אתה מאשר לו בכתב ובחתימתך לשלוח לך הודעות פרסומיות, וההודעה הזאת לא התקבלה באופן פסול (מרמה, סחיטה, עושק, כפייה) וחתמת כי לא קראת, אין לך להלין אלא על עצמך על כך שחתמת בלי לקרוא. אין שום שמץ של אי חוקיות בנוסח שנבחר.
2. החוק קובע שביטול ההרשאה צריכה להיעשות בכתב ולא בטלפון. מכאן שאם תגיש תביעה, תביעתך אמורה להיכשל לדעתי. תדאג להעביר ביטול בכתב ושתהיה לך הוכחה על כך (דואר רשום, או פקס עם אישור לפחות).
3. אתה חייב לרכז את כל העילות שלך בתביעה אחת (כפי שהבנת, איני ממליץ לך לתבוע במקרה זה). אבל אם בכל זאת אתה רוצה לתבוע ולנסות את מזלך, ולקחת סיכון שתביעתך תדחה ותחוייב בהוצאות, אז התשובה היא: תביעה אחת.

bnayal

New member
תודה על התגובה,

בעצם בטופס הצטרפות לחברה לא חתמתי שאני מאשר להם לשלוח לי דואר זבל, הסעיף ש"אישרתי" הוא בעצם הפוך, הוא אומר (במילים שלו) "אם לא תסמן כאן שום דבר אז תקבל דואר זבל", והחוק אומר שצריך אישור בכתב *כן* לשלוח. אני טועה או שאני מבין לא נכון או שפשוט אפשר להבין את החוק בכמה דרכים והם ניצלו אותו לרעה?

תודה,
בניה

צריך לקרוא את המסמך כמקשה אחת

המסמך לא בפניי, ולפי מה שאני מצליח להבין מדברייך, המשמעות של המסמך בכללותו היא שאתה מסכים לקבל דואר זבל (אני די משוכנע שלא כתוב שם "דואר זבל" אבל זה מה שאתה מספר).
אבל היות והמסמך לא בפניי, זה לא אומר כלום. בדיוק בגלל זה מי שקובע אם יש עילת תביעה צריך גם לקרוא את המסמך וגם להבין אותו ולא לתת "חוות דעת" על יסוד פראפרזה של חלק מהמסמך.

למעלה