שאלה לגבי דוקטורט באוסטרליה

surfturf

New member
שאלה לגבי דוקטורט באוסטרליה

שלום חברים, יש לי שאלה הקשורה לרישום לדוקטורט ולויזת סטודנט ואשמח אם תוכלו לעזור לי. אני (ביחד עם משפחתי הקטנה) מחפש לעשות דוקטורט באוסטרליה ולאחרונה התחלתי להתכתב עם כמה חוקרים באוניברסיטאות שונות (Sydney University, University of Melbourne, UQ) בתחום שאני מעוניין לחקור. כפי שאני מבין, לכל אוניברסיטה חוקים משלה לגבי זמני רישום, זמני הגשת בקשה למלגות ומה הi מכסות (שכ"ל בלבד, מחיה + שכ"ל, מחיה בלבד). מכיוון שאני עדיין מחכה לאישורים רשמיים של התואר השני שלי, לצערי פספסתי את הרישומים לסימסטר א' ואני מקווה להספיק להרשם לסימסטר ב' (יולי). יש לציין שאני בונה על לזה שאקבל מלגות מהאוניברסיטה מכיוון שאין לנו כסף לממן לימודים ומחיה בדרך אחרת. מה שכן, אשתי תעבוד אז אני מניח שנוכל להתקיים בסופו של דבר. ראיתי שבתהליך קבלת ויזת סטודנט צריך להציג לרשויות שיש לך מספיק כסף לקיים את עצמך (שכ"ל + מחיה) ואת המשפחה שלך (יש לי אישה וילד) למשך כל תקופת הלימודים. מכיוון שלימודי דוקטורט הם בד"כ 4 שנים פחות או יותר, זה מגיע לסכומי עתק שאני בספק אם אצליח להוכיח שיש לנו. חוץ מזה, הבנתי שקודם צריך להירשם ולהגיש בקשה למלגה לאוניברסיטה ורק לאחר שהתקבלת אז אפשר לבקש ויזת סטודנט. כלומר, ייתכן שעד שאצטרך להציג את הסכום הנ"ל תובטח לי כבר מלגה מהאוניברסיטה (בשאיפה...). שאלתי היא: האם אצטרך להראות לרשויות ההגירה את הסכום הנ"ל אם אוכיח להן שהאוניברסיטה שאליה נרשמתי מתחייבת לשלם לי מלגת קיום ושכ"ל למשך 3-4 שנים? תודה לכל העונים...
 

Caput femoris

New member
חדשות טובות (בהסתייגות)

כשאני הוצאתי ויזת דוקטורנט (574) לא נדרשתי להראות יכולות מימון וגם לא אישור על מלגה - המסמך העיקרי שנדרש היה המספר של ה- Confirmation of Enrolment מהאוניברסיטה (שבעצם רק מעיד על כך שהתקבלת ללימודים). הסתייגות - אני רווק ללא ילדים. ייתכן (ואין לי מושג אם כן או לא, למרות שנראה לי שאין הבדל בדרישות) שבעלי משפחות יידרשו להציג גם הוכחות מימון. בכל מקרה, לאחר שיש לך אישור קבלה ביד התהליך די קליל, מתבצע אונליין ומאושר בזריזות (פחות מ- 12 שעות במקרה שלי).
 

Caput femoris

New member
ולגבי זמני רישום ושאר נהלים

נכון שיש הבדלים משמעותיים בין אוניברסיטאות בכל האמור לנהלי רישום, אבל לפחות ב- UNSW ישנה גמישות רבה הרבה יותר בנהלים לרישום וקבלת research students. אני למשל נרשמתי רק בינואר 2011 והתחלתי לימודים כמה שבועות לאחר מכן. לאור האמור הייתי מתעלם לחלוטין ממה שנאמר באתרי הרישום למיניהם, מתחיל מלמצוא מנחה שמוכן לקבל אותך ולתת לך מלגה ולאחר מכן לשאת ולתת עם האדמיניסטרציה של המחלקה כדי שיעזרו לך לנחות באוסטרליה בהקדם האפשרי. ועוד טיפ: לא יודע מה התחום שלך (ואולי אוכל לתת קריאת כיוון), אבל אל תצמצם את החיפושים שלך לאוניברסיטאות ה"מובילות" (group of 8 וכו'). אין קשר חזק בין הדירוג של האוניברסיטאות לבין התמיכה בחוקר ו/או רמת המחקר. לך על הפעילות במחלקה ועל מה שמציעים לך ותשכח מהכותרת.
 

surfturf

New member
התחום שלי

האם במקרה שלך המנחה נתן לך מלגה או האוניברסיטה? האם הוא הציע או שאתה ביקשת? התחום שלי הוא איכות סביבה -> (יותר ספציפי) -> קרקע ומים -> (יותר ספציפי )-> התמחות בשריפות יער... יש לציין שאני לא מחפש בהכרח בתחום של שריפות היער אלא יותר בכיוון כללי של הידרולוגיה, קרקע ומים, זיהום מים וכו'. תודה
 

ארף

New member
איכות הסביבה

בהמשך לפוסט שלי מלמטה, יכול להיות שיהיה רלוונטי לך לבדוק את האתר של CSIRO.
 

Caput femoris

New member
המקרה שלי

התחום שלי (אימונים קוגניטיביים) הוא עדיין בהתהוות ונע בין פסיכולוגיה, פסיכיאטריה ומדעי המוח. הדיל שהוצע לי היה "מלגה" שמכסה את שכר הלימוד וזהו. קיבלתי אותו כי מאוד רציתי לחקור בתחום ומהיכרות עם עצמי (אחרי שנים ארוכות וקשות כלכלית באוסטריה) ידעתי שאסתדר איכשהו. הכסף הגיע מ- grant שחלקו הארי נועד למימון דוקטורנט. אם הייתי PR או אזרח הכסף היה הולך לכיס. בנוסף, יש ב- UNSW מלגות לדוקטורנטים זרים לאחר שהתחילו לימודים אבל הסיכויים קלושים ואפילו לא הגשתי טפסים. כך או כך, מימון מהחוקר/מלווה הראשי (הידוע בכינויו CI) אינו נדיר וקל יותר להשגה מאשר מלגות הפרימיום. היות ואתה בא עם בת זוג (שתעבוד) וגם יכול להשלים קצת עבודה מהצד (פעמים רבות בתור עוזר מחקר במחלקה) תוכל להתסדר עד אשר תמצא פיתרון קצת יותר בר-קיימא. אני פה אם יש עוד שאלות.
 
been there....

נתחיל בחיזוק כמה דברים ש-caput femoris רשם לך: אכן אין סיבה לצמצם את החיפושים רק לאוניברסיטאות ה"מובילות". אני לא יודע מה תחום העיסוק שלך, אבל אכן כדאי לחפש חוקרים טובים בתחומים שלטעמך גם באוניברסיטאות אחרות. בנוסף, אכן תלמידי מחקר (כמוך וכמוני) מתקבלים לאורך כל השנה, אבל רוב המילגות "נסגרות" בתאריכים מסויימים. בפעם האחרונה שבדקתי, המילגות הממשלתיות לסטודנטים זרים (בד"כ IPRS) נסגרות באמצע ספטמבר, ומילגות המחקר הסטנדרטיות של האוניברסיטאות נוטות להיסגר בסביבות סוף אוקטובר. אז את אלה באמת פיספסת להשנה, אבל ייתכן שיש לאוניברסיטה ו/או לחוקר מקור מימון אחר, ואת זה צריך לשאול ספציפית כל חוקר וחוקר. עכשיו, לגבי הויזה ואישור כספים: מהנסיון האישי שלי, ברגע שאושרה לך מילגה, משרד ההגירה לא צריך יותר מזה. ייתכן שמישהו אחר מכיר אחרת, אז אל תסמוך עלי בעיניים עצומות ותבדוק לבד, אבל למיטב הבנתי זה המצב. כך שאם יש לך אישור שתקבל מילגה - אין יותר בעיות מבחינת ויזה. אגב, הוכח אמפירית שניתן לקיים משפחה על מילגת קיום אוסטרלית אחת. לפרטים עיין באגף המאמרים של הפורום. בהצלחה
 
קודם כל בהצלחה עם קבלת המלגה. זה צוואר הבקבוק

אני כן נדרשתי להראות יכולות כלכליות, וזה לא ע"י הנחייה ישירה מהשגרירות אלא ע"י הסוכנת שטיפלה בקייס שלנו, היא הייתה נורא פדנטית בקטע הזה וגרמה לי לעשות רונדלים עם הבנקים, יכול להיות בצדק ויכול להיות שלא בצדק. כך שיצא, שהייתי צריכה להוכיח יכולת להסתדר כלכלית במשך שנה אחת (לא כל הלימודים) והם נותנים שם באתר שלהם חישוב גס של הכסף. זה כסף שאמור להיות ברשותך בעת הגשת הבקשה. אם יש לך מלגת לימודים מלאה מאושרת ומודפסת ליום הגשת הבקשה לויזה, מבחינתם יעשו לך "פטור" מהחלק של תשלום שכר לימוד. לגבי מחייה, רצוי לנסח מכתב רשמי מהבנק שמראה מה יש לך בכסף נזיל, כלומר cash ולמה הם חושבים שתוכל להסתדר עם זה. לא הגשתי באינטרנט, ויכול להיות טכלס שאפשר להתעלם מכל התסבוכת ולעשות כמו שעשה קאפוט פמוריס. ועוד משהו - אם אתה עכשיו מתחיל את התהליך מאפס, בבקשה בבקשה בבקשה, רשום לך בצד ברשימה תאריכים לכל צעד שאתה עושה בתהליך (פנייה למרצה, הסכמה על הצעת מחקר, מילוי טופס הרשמה, קבלת תשובה כזאת וכזאת, הגשת בקשה לויזה וכו' וכו') כך שניתן יהיה לפרסם באופן אנונימי את ה"ציר זמן" שלך שיהיה מעין רפרנס בנוסף לקיימים של תהליך הוצאת ויזת סטודנט. אם גם תוכל לפרט ציונים שלך או דברים שלדעתך עזרו לך להתקבל זה גם יענה על הרבה תהיות לגולשים אחרים. מקווה שתעדכן !
 

surfturf

New member
OK

מכיוון שהכל אצלי מתועד במייל, לא תהיה לי בעיה להציג לבסוף ציר זמן משוער
 

Caput femoris

New member
גישה אחרת למימון על ציר הזמן

דווקא בגלל שמענקי המחקר (grants) הגדולים (NHMRC בטוח, ואני מניח שגם ARC) נסגרים בסביבות אוקטובר-נובמבר, עכשיו זו תקופה חזקה של גיוסי דוקטורנטים מפני שחוקרים שזכו במענקים מאיישים את הפרוייקטים. אמנם לא מדובר בדרך כלל במלגות מפנקות כמו IPRS אבל זה foot in the door באקדמיה שיכול להוביל להסדרי מימון קצת יותר סבירים. לפחות במקרה שלי ושל כמה קולגות במחלקה, אנחנו נותנים את הנשמה ומנסים להרחיב את המימון ממקורות כמו: 1. מלגות אישיות (חלקן לשנה) 2. עבודה כאסיסטנטים 3. עבודה על שני פרוייקטים במקביל אם זה לא הולך תמיד ניתן לעבוד רבע/שליש משרה או (למי שזה רלוונטי) להסתמך על בן/בת הזוג לתקופה.
 

surfturf

New member
חיפוש

תודה על האינפורמציה. השיטה שלי לחיפוש מנחה פוטנציאלי הוא ע"י כניסה לאתר האוניברסיטה וחיפוש באתרי הפקולטות וגם דרך חיפוש אנשים שאהבתי מאמרים שלהם. האם אתם מכירים אתרי אינטרנט לחיפוש דוקטורנטים למחקרים ספציפיים?
 

Caput femoris

New member
לא מכיר אתרים

(למרות שאני מניח שיש) אבל ממליץ להתחיל לעבוד בפינצטה. למשל: הגוף הממשלתי העיקרי למימון מחקרים נקרא ARC. לאחרונה נסגר סבב ה- grants להשנה והתוצאות מפורסמות כאן: http://www.arc.gov.au/applicants/fundingoutcomes.htm תתחיל לעבור את התוצאות ותראה אילו פרוייקטים רלוונטיים אליך קיבלו כסף טרי. שמות החוקרים מפורסמים - פנה אליהם. בהצלחה!
 

surfturf

New member
בדיוק!

(תודה על העזרה...) בדיוק! באוניברסיטת סידני למשל, המלגה של IPRS נסגרת ב31.12 עבור מלגות לסימסטר 2. בחוקים של האוניברסיטאות האחרות (מלבורן, קווינזלנד) אני עדיין חופר. הבעיה שלי היא אחרת. קודם כל, אני עדיין מחכה לבחינה על התיזה שלי (כבר 4 חודשים !!!). כל האוניברסיטאות מבקשות transcripts של תואר הראשון והשני, ולצערי אני לא יכול עוד לספק להם את ה-transcripts של התואר השני. כרגע, אני לוחץ על האוניברסיטה שלי שיילחצו על הבוחנים שלי לקבוע כבר תאריך לבחינה, כך שבשאיפה אוכל לפחות לקבל אישור זכאות לתואר בשביל להתחיל תהליך... אני מאוד מאוד מקווה שאוכל להספיק להגיש את המסמכים עד 31.12 על מנת שלא אפספס את כל השנה האקדמית הזו. (אציין שההתכתבויות הרציניות ביותר שהיו לי היו עם חוקרים מאוניברסיטת סידני, כך שרוב הסיכויים שאפנה לאוניברסיטה הזו).
 

tal6peled

New member
עכשיו בדיוק בהתחלה

הי, אני משפחתי (בן זוג + תינוק) עוד יומיים באוסטרליה ועוד שלושה ימיים אני מתחילה את הדוקטורט על מלגה מלאה IPRS אז ככה... אני התחלתי בכך שיצרתי קשר עם מנחה שעניין אותי (UQ), סיימתי את התואר השני, הגשתי בקשה לאוניברסיטה והתקבלתי, פרסמתי כמה מאמרים (זה הדבר שהטה את הכף מבחינת קבלת המלגות) ורק אז הגשתי בקשה למלגה. איך אני יודעת שזה מה שהטה את הכף? הגשתי פעמיים פעם אחת שהם היו רק submitted ולא קיבלתי ובפעם השניה אחרי שהם כבר פורסמו וקיבלתי. בקשר למועדים ב UQ למשל יש 4 מועדים בשנה וצריך להגיש בערך חודש לפני המועד על מנת שיוכלו לעבור על זה, ככה שלפחות שם לא פיספסת את המועד, התחלת הלימודים מומלצת בהתחלת סמסטר (לא משנה איזה) כדי לקבל את מלא המימון, לפחות ככה היה אצלי. בקשר לויזה ברגע שהיה את המכתב מהאוניברסיטה לקח שבוע בלי שום מסמכים, לא עשיתי אותה און ליין כי מסתבר שאם מקבלים את ה IPRS אז לא צריך גם לשלם על ויזת סטודנט, חיסכון של אלפיים ש״ח בתהליך שיהיה יקר גם ככה. אני חושבת שמה שהציעו למצוא מנחה ולעבוד דרכו מאוד נכון, כי מנחה שרוצה אותך גם מאוד יעזור לכל התהליך ואלי גם ימצא אפשרויות מימון אם לא תקבל את המלגה. בנוסף המלצתי כאן בעבר על קמפוס לימודים, אני הגעתי אליהם רק בסוף, אחרי קבלת המלגה, אבל הם עזרו לי בוויזה וביורוקרטיות שונות נוספות שהיו לי מול האוניברסיטה. כיוון שאני ממש טריה מהתהליך אני אשמח לענות לך על שאלות ספציפיות אם אתה רוצה ליצור איתי קשר במסר פרטי בהצלחה
 

shum101

New member
אם כבר מתנהל דיון על זה...

מישהו יודע מה קורה עם פוסט דוקטורט? במסגרת הנסיונות למצוא את הנתיב המוצלח ביותר/בטוח ביותר אני מתלבט אולי במקום להתראגן על הגירה על בסיס מקצועי אנסה למצוא פוסט דוקטורט. בניו זילנד, למשל, הופתעתי לגלות שיש המון מלגות לדוקטורטים אבל, לא לפוסט דוקטורט. אומנם לא חשבתי על אוסטרליה, אבל אם זה יסתמן כנתיב בטוח יותר, אולי אשקול זאת. כל מידע יתקבל בברכה.
 
אולי אתה לא מחפש נכון.

פסוט דוטורנטים בכל העולם אינם מקבלים מילגות, אלא משרות (והויזה שתבקש לא תהיה ויזת סטודנט, כמובן). אני לא פוסטדוקטורנט ולא מתעניין בנושא כרגע, אבל למיטב הבנתי התיאור הוא postdoctoral research fellow. כשמכניסים את המילים הללו למנוע חיפוש מתבלות תוצאות כמו זו: http://www.unijobs.com.au/universit...select=&srchd=0&sortBy=default&submitSearch=1 או זו: http://www.seek.com.au/JobSearch?DateRange=31&SearchFrom=quick&Keywords=postdoctoral&nation=3000 אתה בהחלט יכול גם לחפש באופן עצמאי מעבדות/מנחים בתחום המעניין אותך, ולשאול אותם באופן פרטני אם יש להם עניין בפוסטדוקטורנט. עוד דבר שאפשר לעשות הוא לחפש באתרי אוניברסיטאות את מדור התעסוקה שלהם ולברור משם משרות מתאימות. כל האמור לעיל נכון כמובן גם לגבי נ"ז.
 

shum101

New member
ידוע לי

הי רוקד, תודה על המענה. אני מכיר את הביטוי שציינת לחיפוש. התקבל אצלי הרושם שבניו זילנד כמעט ואין פוטנציאל לאנשים מחו"ל לעומת אוסטרליה. נראה שבאוסטרליה יש תהליכים ממוסדים שמאפשרים לסטודנטים מחו"ל להתחיל תהליך של פוסט לעומת ניו זילנד שמשקיעה את מירב המאמצים במיסוד "ייבוא" דוקטורנטים. אני מגיע מתחום מדעי החברה ונראה שזה כשלעצמו מכביד עוד יותר על הסיכוי... תודה בכל מקרה.
 
למעלה