שאלה לגבי דיאטה חריפה....

שאלה לגבי דיאטה חריפה....

שלום לכולם :) אני בן 19 וחצי, גובה 1.82, בעל מבנה גוף רחב ("בריוני" משהו) ושוקל נכון לכתיבת שורות אלו 88 ק"ג. אני מודע לעובדה שאינני שמן אך אני שונא את ה"כרס בירה" שלי, וחולם על ה"מראה החטוב" - נטול הצמיגים. עשיתי ריצות ועשיתי דיאטות רגילות (של לאכול נכון ובמידה), אך התוצאות היו איטיות מאד וסבלנותי פגה לה לאט לאט ושוב הייתי אוכל ברווח ועל פי רצוני ולא לפי צורכי. לפני כשבועיים החלטתי החלטת ברזל: אני במהלך יממה לא אוכל יותר מארוחה אחת. כן כן, אני יודע כמה זה לא בריא וכמה שזה מזיק לגופי, אך אני אוכל ארוחה גדולה המכילה בשר או דגים ושיש בה לפחות 700 קלוריות. וכאן בעצם השאלה שלי, איך זה שבמהלך שבועיים (14 יום!) בהם אני אוכל ארוחה אחת ביממה, 700 קלוריות בלבד ל24 שעות, והורדתי רק 3 ק"ג?! ראוי לציין שלא רק לא אכלתי ובמקביל לא עשיתי שום פעולה, אלא במקביל ל"הרעבה" אני עושה כל יום 200 כפיפות בטן ולפחות 50 שכיבות סמיכה. אז למה? למה הגוף שלי לא יורד מ88?! האם הגוף יישבר בשלב מסויים וירד למטה מ88? אנא כתבו כל מה שיש לכם להגיד או להציע בנושא.

רון ו

New member
שוד ושבר

אתה יודע כמה זה לא בריא ומחכה שהגוף ישבר? ירידה של 3 ק"ג = מאזן שלילי של כ 22000 קלוריות כך שסביר שהיית באיזון שלילי של 1600 קלוריות ליום! במשקלך המשמעות היא פגיעה ברקמת השריר כי הגוף לא מסוגל לנצל כל כך הרבה קלוריות מהשומן בלבד. גם ההגבלה לארוחה 1 לא תורמת בלשון המעטה - רק פוגעת באפשרות השרירים להתחדש. ההמלצה שתקבל היא להוסיף 1000 קלוריות ליום בתפריט מאוזן של 3 ארוחות לפחות ולהתאזר בסבלנות. זכור שהתוצאות לא ישתמרו אם לא תסגל הרגלי תזונה בריאים שאפשר להתמיד בהם לטווח ארוך.

אני מסכים שזה לא בריא.

אך השאיפה למשקל תקין ומהר חזקה מכדי שאני אתחיל לאכול ולהוריד לאט לאט.. זה כ"כ קרוב - רק עוד 6 ק"ג וזהו.. ולאכול נכון אני באמת יודע, רק מחכה להגיע למשקל הנכון ואז אני התחיל לאכול בצורה בריאה. חשוב לי לציין שהורדתי בעבר מעל 40 ק"ג בדיאטה ארוכה שנמשכה 4 וחצי שנים, ומעולם לא החזרתי ק"ג יותר. לאכול נכון אני יודע, רק מעונין בצ'אנס של להגיע למשקל הנכון ושם אשמור עליו...

רון ו

New member
אז מה בעצם השאלה?

אם השאיפה חזקה ויש לך צ'אנס לא רואה כל סיבה שלא תישן טוב בלילה... במחשבה שניה אולי בעצם קשה לך לשמור על הישג של ירידה במשך 4.5 שנים ואתה מחפש צ'אנס איך "לשדוד" את השרירים, להישבר פיזית ומנטאלית ולהשמין מחדש? כפי שכתבתי זה מעשה שוד ושבר.

אני ממש לא מחפש דבר שכזה..

אני מחפש להיות רזה... להוריד את הכרס הקטנה הזאת ואת ה6 ק"ג המיותרים הללו. זה פשוט לא הוגן לעצור 6 ק"ג מהמשקל הרצוי ולשאול את עצמי למה אני נראה כך! ההשמנה הראשונית לא היתה תלויה בי, ובמשך שנים אני נלחם בזה ומצליח, אני מעונין בהזדמנות של להיות במשקל הנכון ולהוכיח לעצמי ולכולם שאני יודע ומסוגל לשמור עליו. עד היום לא אכזבתי את עצמי ואני לא רואה שום סיבה שדווקא עכשיו זה יקרה. תודה לאל אני מרגיש נהדר, לא חלש ולא מסוחרר. אני אוכל ארוחה טובה גדולה וטעימה מאד ולא חוסך בה בכלום משום שאני יודע כי זה כל מה שהגוף שלי "יחיה" עליו עד ל19:00 בערב ביממה הבאה, והגוף שלי לא מראה שום סימני חולשה - אני חי ולומד כרגיל. השאלה שלי היא כזאת, אם מאזן שלילי של 22000 קלוריות שווה 3 ק"ג - אני אצטרך מאזן שלילי נוסף של 44000 קלוריות בשביל לסיים עם ה6 ק"ג האחרונים?

רון ו

New member
ההגיון של הגוף

לא תואם את מה שהוגן בעיניך. מכיוון שהשומן הוא משאב אנרגיה לשרוד ואתה יוצר אוירת מצוקה ומכיוון שמשאבי השומן שלך כבר לא גדולים, מעל גרעון יומי של כ 500 קלוריות האנרגיה תגיע מפרוק החלבון בשריר. אם תרצה להפחית באחוז השומן תאלץ לספק לגוף ארוחות עם חלבון לאורך היממה וכך לתחזק את השרירים. בדרך בא אתה נוקט תרד 6 ק"ג ועדיין תשאר כרס קטנה ואז יהיה לך צ'אנס חד פעמי להוריד עוד 2-3 ק"ג ועדיין ישאר שומן... על הנזק למערכות הגוף אתה כבר יודע? (בעצם לא כי אתה מרגיש נהדר) אך זו בדיוק הבעיה שהוא מגיע באחור ואז יהיה מאוחר. האיזון הקלורי שלך בערך 2700 קל' לכן התפריט לחיטוב / הורדת שומן אמור להיות 2200 קלוריות מינימום. עדיף שתתיעץ עם מומחה בתחום.

אבל אתה שוכח שאני מתאמן בלי סוף!

אני עושה כל יום לפחות 50 שכיבות סמיכה ולפחות 200 כפיפות בטן. השריר לא "יאכל" כי אני עובד עליו יום יום! ואני רואה שהשומן נעלם לאט לאט, אין אפס! לא אוכלים, מרזים. ועובדה היא שאני מרגיש טוב יותר עם עצמי, הורדתי 3 ק"ג ואני מרגיש תודה לאל מעולה. אז לא צריך להספיד אותי כ"כ מוקדם :) אני לא חי על 3 יוגורטים ליום! אני אוכל טוב!

gatinho

New member
שטויות!

זה שאתה עובד על השריר כל יום לא מונע את פירוקו. אם אין לו את התמיכה התזונתית בשביל לגדול או להישאר במצבו (חלבונים) לא יעזור לך. דבר נוסף, לא רצוי לעבוד על שריר כל יום באופן רצוף. מומלץ לפחות יום מנוחה כדי לתת לו להתאושש ולהיבנות. דבר אחרון, במצב של הרעבה (כמו שנשמע לי שאתה נמצא) הגוף עובר למצב של מגננה ואוגר שומן (כי זה המאגר הכי טוב מבחינתו) שיהיה לו לזמנים קשים. קח את זה בחשבון. כולם כבר אמרו לך: אתה פוגע בעצמך.

שאלה נוספת..

האם זה יפחית את הנזק אם אחלק את הקלוריות אותן אני צורך כרגע ל3 ארוחות במהלך היום? מנסיון של השבועיים הבנתי כי אם אני אוכל 800-900-1000 קלוריות ליום בארוחה אחת, זה משביע אותי לפחות עד 13:00 בצהריים למחרת (הארוחה שלי היא ב19:00), אך אני חושש שאם אוכל קצת בבוקר, קצת בצהריים וקצת בערב אהיה רעב סביב השעון...

דיאטה חריפה

לא בריא! לא נכון! מומלץ-דיאטה מבוקרת +פעילות גופנית כולל חיזוק וחיטוב שרירי בטן . אין קיצורי דרך, ודרך קיצונית לא מובילה לשום מקום.

רוני,

תודה לך על תגובתך, אני מודע לעובדות הנ"ל אך אני אסיים את השש ק"ג האלה וכמה שיותר מהר. אני לא ארשה לעצמי להשבר כי אני יודע כמה אני ארגיש רע וכמה שזה יהרוס לי את הריכוז ואת הלימודים. זה טוב לי מה שאני עושה כרגע, ועובדה שזה עובד... שאלתי ובקשתי אלייך היא, האם תוכלי בבקשה להגיד לי מדוע אני לא מוריד יותר? האם יתכן מצב בו הגוף "התרגל" למצב של ארוחה ביום וכבר לא מוריד יותר?!

absolutly

New member
איך משמינים בדיאטה:

נורא פשוט. הגוף עובד ההיפך מההגיון שלנו. אתה צריך לצרוך X קלוריות ביום, שמורכבות מפחמימות, שומנים וכו'. בכך שאתה "מרעיב" את הגוף שלך, ונותן לו 700 קלוריות ביום, בהן אין בוודאות את כל אבות המזון החיוניים, הוא משתמש בדברים אחרים שזמינים לו ומפרק אותם. בין היתר - שריר. כשאתה אוכל נכון, מאוזן ומשלב זאת עם פעילות גופנית, הגוף שלך בעצם יאבד ממשקלו. ומהמקורות הנכונים להורדה, משמע לא שריר. לכן, תתתחיל לאכול כמו שצריך, תאכל פירות וירקות, תאכל מזון שהוא לא רווי בשומן (השומן הבלתי רווי הוא הטוב, השומן הרווי הוא ה"רע"), תאורח החיים הבריא הזה יעשה לך טוב. ספורט - פעילות אירובית בעיקר (שורפת את השומנים) אך משולבת באנאירובית (משקולות) כדי לחטב את הגוף. שיהיה בהצלחה!

למעלה