דיאטה נטולת גלוטן
כמו שתלמה כתבה, יש ילדים שמגיבים היטב לדיאטה הזאת (נטולת גלוטן ונטולת מוצרי חלב, המכילים קסאין) וכאלה שלא. הדרך הפשוטה לבדוק זאת היא להפסיק לתת לילד מוצרים עם גלוטן למשך פרק זמן מסויים (לפחות חודש) ולראות אם יש שינוי לטובה. אם יש שינוי, אפשר לאחר זמן מה לתת שוב גלוטן, ולראות אם יש נסיגה. צריך לזכור שגלוטן נמצא לא רק בחיטה, אלא גם בשיבולת שועל ("קוואקר") ושעורה, כך שלא מספיק להימנע מחיטה. ניתן להשיג לחם מוכן נטול גלוטן בחנויות טבע מסויימות ובחלק מהמאפיות. כמו כן ניתן להשיג גם מוצרי מאפה אחרים ופסטות נטולי גלוטן, אבל זהו תענוג יקר מאוד. למי שמעוניין לנסות דיאטה כזו, מומלץ להכין לבד את הלחם, באמצעות אופה לחם ביתי. חיפוש באינטרנט יכול לספק מתכונים רבים למוצרי מאפה נטולי גלוטן, על בסיס קמחים שונים (אורז, סויה, חומוס ועוד). גם באתר של העמותה לצליאק בישראל http://www.celiac.org.il ניתן למצוא מתכונים. בכל מקרה, וכמו בטיפולים אחרים, לפני שמתחילים דיאטה נטולת גלוטן (או נטולת כל מרכיב אחר), מומלץ לערוך מחקר באינטרנט ובספרות המקצועית, ולראות אם העניין מתאים לכם ולילד/ה, וכמובן לוודא שהילד מקבל את כל מרכיבי המזון הנחוצים.