שאלה לגבי דיאטה נטולת גלוטן

sharonie

New member
שאלה לגבי דיאטה נטולת גלוטן

האם זה נכון שלחם לבן הינו נטול גלוטן, או שבכל מקרה צריך להכין לחם מיוחד ?

לחם נטול גלוטן נאפה במיוחד

היי שרוני, קיים בסופר לחם נטול גלוטן רק במקומות מסויימים. לעומת זאת, קל למצוא קמח נטול גלוטן והוא מסובסד כך שמחירו נוח. אך כדי להצליח לאפות ממנו צריך מרשמים מיוחדים כיון שהגלוטן הוא הדבק שמחבר יחד את מרכיבי הבצק. כמו dnd אני ממליצה לך לבדוק רגישות אך מהמידע שקראתי הגלוטן והקזאין אינם בהכרח יוצרים רגישות אלרגית, או במערכת העיכול, אלא מתפרקים רק באופן חלקי המעי ויוצרים תרכובות של סוכרים המשפיעים לרעה על התפקוד המוחי. כדי לדעת באיזו מידה התרכובות קיימות אפשר לבדוק אותן בשתן. דיאטה ללא גלוטן או קזאין נפוצה בארה"ב , אך רק חלק מהילדים מגיבים אליה באורח מרשים. ילד עם רגישויות של מזון, כדאי לנסות במשך חודשיים שלושה את הדיאטה לפני שמחליטים סופית לגביה. אכן הדרך הקלה יותר, היא ליצור קשר עם ארגון צליאק. יש להם הרבה מידע אפקטיבי. לגבי מוצרי חלב, בשיחה עם אנשי שטראוס מצאתי גם גלידה פרווה טעימה ללא חלב וגלוטן. בכל מקרה זה אינו פשוט ושווה להתייעץ עם תזונאית.

lisadan

New member
דיאטה נטולת גלוטן

כמו שתלמה כתבה, יש ילדים שמגיבים היטב לדיאטה הזאת (נטולת גלוטן ונטולת מוצרי חלב, המכילים קסאין) וכאלה שלא. הדרך הפשוטה לבדוק זאת היא להפסיק לתת לילד מוצרים עם גלוטן למשך פרק זמן מסויים (לפחות חודש) ולראות אם יש שינוי לטובה. אם יש שינוי, אפשר לאחר זמן מה לתת שוב גלוטן, ולראות אם יש נסיגה. צריך לזכור שגלוטן נמצא לא רק בחיטה, אלא גם בשיבולת שועל ("קוואקר") ושעורה, כך שלא מספיק להימנע מחיטה. ניתן להשיג לחם מוכן נטול גלוטן בחנויות טבע מסויימות ובחלק מהמאפיות. כמו כן ניתן להשיג גם מוצרי מאפה אחרים ופסטות נטולי גלוטן, אבל זהו תענוג יקר מאוד. למי שמעוניין לנסות דיאטה כזו, מומלץ להכין לבד את הלחם, באמצעות אופה לחם ביתי. חיפוש באינטרנט יכול לספק מתכונים רבים למוצרי מאפה נטולי גלוטן, על בסיס קמחים שונים (אורז, סויה, חומוס ועוד). גם באתר של העמותה לצליאק בישראל http://www.celiac.org.il ניתן למצוא מתכונים. בכל מקרה, וכמו בטיפולים אחרים, לפני שמתחילים דיאטה נטולת גלוטן (או נטולת כל מרכיב אחר), מומלץ לערוך מחקר באינטרנט ובספרות המקצועית, ולראות אם העניין מתאים לכם ולילד/ה, וכמובן לוודא שהילד מקבל את כל מרכיבי המזון הנחוצים.

anidnd

New member
לחם ללא גלוטן

עדיין שוכבים במקפיא שלי 2 ככרות לחם ללא גלוטן. אשמח לתת אותם. שלחי לי טלפון להתקשרות ל e-mail שלי: [email protected] ונדבר.

למעלה