שאלה לגבי דיווח על התקדמות במחקר

helene

New member
שאלה לגבי דיווח על התקדמות במחקר

קיבלתי בקיץ מלגה לצורך עבודה בספריות בחו"ל. כרגע אני צריכה להגיש מכתב קצר שמסביר במה הביקור הועיל למחקר שלי. האם יש איזשהו מבנה קבוע לסוג כזה של מכתב? אני די אבודה עם זה. כדי להסביר כיצד זה הועיל לי אני צריכה להיכנס להשערות מחקר ופרטים טכניים, שחלקם עדיין ברמת הרעיון. מצד שני, אם אני רק ארשום שזה אפשר לי לקרוא חומר שאין בארץ, זה נראה לי לא מספיק. אם יש לכם דוגמא מסויימת לסוג כזה של מכתב אשמח, ובאופן כללי כל טיפ יעזור. תודה רבה
.

האם הדיווח הזה חשוב?

אם זה מסוג הדיווחים שפשוט צריך לכתוב, וכל מה שקורה זה שהם מתוייקים בתיק שלך ומישהו מסמן
על ששמו לב מה קורה איתך, לא כדאי להתעכב על זה. את דוחות ההתקדמות שלי אני כותבת בקצרה. משהו כמו פסקה אחת על הבעיות המחקריות שנובעות מהעדר גישה לספרות המקצועית המתאימה ועל היתרונות שבהגעה אל הספריות שהיית בהן ופסקה שניה על הפירות העתידיים המשוערים של הנסיעה הזו. ואולי פסקה בהתחלה שמסבירה איפה היית ומה עשית? אם זה דיווח שמשנה למשהו (החזר כספי, אישור הנסיעה הבאה וכו') כדאי לחפש מישהו שכבר כתב להם מכתב כזה.

helene

New member
תודה יעל

נראה לי שזה רק כדי לוודא שבאמת הייתי בספריות ועבדתי.

איך היה?

איך זה להגיע לספריה זרה ולעבוד בה? עד כמה קשה להתמצא ולהבין את השיטה?

helene

New member
היה מדהים

עבדתי בספריה הלאומית של צרפת במשך חודשיים. המנחה שלי הייתה איתי גם, אז בכלל לא היו לי בעיות להסתדר. אבל בעיקרון זה ממש פשוט. מגיעים עם מכתב שמעיד עלייך שאת תלמידת מחקר, עוברים ראיון אצל הספרנית, שבסופו נותנים לך גישה לספריית המחקר ,כרטיס קורא אישי, מקום ממוספר , ומדריך לקורא. משם כבר הכל עובד כמו בארץ, רק שהתנאים הפיזיים מעולים ( שולחות גדולים מאוד, כסאות נוחים, שקט מופתי!!!!), הצוות ידידותי ועוזר, וכמובן שיש גישה לחומרים שבחיים לא הייתי מוצאת כאן. בנוסף מאוד אהבתי את העובדה שניתן להזמין את הספרים באמצעות כרטיס הקורא והספרים מחכים לך בבוקר ב"בנק אולם הקריאה" ( ככה זה נקרא) ולא צריך להתרוצץ בכל הספריה כדי לקחת את הספר.והם אפילו חשבו לשים כפתור קטן על שולחן הקריאה שלך שמהבהב ברגע שהספר שהזמנת מגיע לבנק. ויש אולם נפרד לחיפוש ביבליוגרפי, אולם נפרד לחומרים ויזואליים, והכי מגניב האולם של הספרים הנדירים ( מהמאה ה- 16 ואילך) בקיצור היה תענוג. התקדמתי מאוד כי סוף סוף היה לי גם שקט וגם את ספרים שאני צריכה. בסורבון לעומת זאת ממש סבלתי.. הספריה הכי לא נוחה שיצא לי להיות בה אי פעם.

22ק ו ס ם

New member
למי הדיווח מיועד? למרצים? נותן המילגה?

הכי טוב להתייעץ איתם. מה זה דיווח קצר? אם זה רק עמוד אחד או שניים אז סביר שממש לא רוצים שתיכנסי לפירוט אלא תסבירי באופן כללי את החשיבות של הביקור בספריות.

helene

New member
לנותן המלגה

כששלחו לי מכתב שמודיע על קבלת המלגה, התנו את המלגה שכך שאמסור בשובי דיווח על השהייה שלי כמו גם את תוצאות המחקר בעתיד.( אני חתומה על זה בחוזה) דיברתי אם האחראית במחלקת התרבות בשגירות צרפת והיא אמרה שזה אמור להיות דיווח של עמוד בערך שמסביר כיצד הביקור תרם למחקר שלי. גם אני הנחתי שלא צריך להיכנס לפירוט, בעיקר כי הם לא ממש מתמצאים בנושא המחקר שלי לעומק. פשוט חשבתי שאולי יש משהו סטדנרטי שנהוג באקדמיה, למי מקבל מענקים לשהייה בספריות בחו"ל. בסוף כתבתי מה שיעל יעצה לי. הסבר קצר על החומרים שקראתי, הדגשתי שאין את כל זה בארץ, וסברתי כיצד אני מצפה שזה יתרום לי למחקר. מחר אשלח את זה למנחה שתעבור על זה ליתר בטחון.

22ק ו ס ם

New member
אם זה נותן המילגה אז הסבר כללי מספיק

את בטח לא צריכה להיכנס לשיטות מחקר וכו'. מה שהם רוצים לראות זה שהמילגה שלהם עזרה לך במחקר והייתי מדגיש שבלעדיה היית מתקשה מאוד בו.

למעלה