שאלה לגבי דמי אבטלה

מצב
הנושא נעול.

Insmindor

New member
שאלה לגבי דמי אבטלה

שאלה לגבי דמי אבטלה
שלום, עבדתי כשמונה חודשים במסעדה. המסעדה נסגרה לפני שלושה שבועות. האם אני זכאית לקבל דמי אבטלה? מה עלי להביא ללשכה (מסמכים וכו')? כמה אני אמורה לקבל(בחלק מהחודשים הרווחתי יותר מהמינימום ובחלק פחות)? האם עדיין יש קורסים של משרד העבודה שלשכות האבטלה שולחות אליהם (כמו עיצוב גרפי, תכנות וכו')? תודה!

ורדה 1

New member
השאלה אם עבדת לפני כן במקום אחר

שאלה לגבי דמי אבטלה
שלום, עבדתי כשמונה חודשים במסעדה. המסעדה נסגרה לפני שלושה שבועות. האם אני זכאית לקבל דמי אבטלה? מה עלי להביא ללשכה (מסמכים וכו')? כמה אני אמורה לקבל(בחלק מהחודשים הרווחתי יותר מהמינימום ובחלק פחות)? האם עדיין יש קורסים של משרד העבודה שלשכות האבטלה שולחות אליהם (כמו עיצוב גרפי, תכנות וכו')? תודה!
השאלה אם עבדת לפני כן במקום אחר
אם לא, את לא זכאית לדמי אבטלה. אם כן, תגידי בדיוק כמה עבדת ולפי זה נדע אם את זכאית או לא. לגבי קורסים, עדיין יש, למרות שהם לא כל כך ממהרים לשלוח אליהם, וגם ככה בזמן הקורס מקבלים הרבה פחות מדמי אבטלה. בכל מקרה, גם אם את לא זכאית, את יכולה להירשם בלשכה ולנסות לבקש קורס בלי לקבל כסף. גם לקבל קורס בחינם שווה הרבה...

שיר ורד

New member
האם עבדת קודם -בשנה וחצי האחרונים

שאלה לגבי דמי אבטלה
במקומות נוספים, או שאת חיילת משוחררת במהלך השנה הראשונה לאחר השחרור?

Insmindor

New member
הלפני זה הייתי סטודנטית

במקומות נוספים, או שאת חיילת משוחררת במהלך השנה הראשונה לאחר השחרור?
הלפני זה הייתי סטודנטית
ועבדתי באופן לא קבוע ולא רציף בבית קפה. איזה מסמכים אני צריכה להביא ללשכה? תודה!

ורדה 1

New member
את צריכה להביא תלושי משכורת

הלפני זה הייתי סטודנטית
ועבדתי באופן לא קבוע ולא רציף בבית קפה. איזה מסמכים אני צריכה להביא ללשכה? תודה!
את צריכה להביא תלושי משכורת
אם יש לך 300 ימי עבודה נטו מתוך השנה וחצי האחרונות (כולל מקום העבודה האחרון) את זכאית לדמי אבטלה.

שיר ורד

New member
ללשכה את לא צריכה להביא מסמכים

הלפני זה הייתי סטודנטית
מלבד תעודת זהות . רצוי גם מכתב פיטורים או מכתב סיום עבודה. לאחר תום חודש בו התיצבת בלשכה, תקבלי אישור להגשת בקשה לדמי אבטלה לביטוח הלאומי. את האישור יש להגיש יחד עם טופס בקשה לקבלת דמי אבטלה, אליו יש לצרף צילומי תלושי משכורת של לפחות התקופה המזכה אותך בדמי אבטלה (תקופת אכשרה). תקופת אכשרה (לעובד לפי שכר יומי) היא תקופה של לפחות 300 ימי עבודה בתוך תקופה קלנדרית של 540 יום. אם לא צברת תקופת אכשרה, לא תהיי זכאית לדמי אבטלה. אם עבדת רק 8 חודשים (וגם זה לא רציף), לא צברת תקופת אכשרה ועלייך לעבוד במקום נוסף כדי לצבור תקופה זו.

ורדה 1

New member
היא עבדה למעלה מ-8 חודשים

מלבד תעודת זהות . רצוי גם מכתב פיטורים או מכתב סיום עבודה. לאחר תום חודש בו התיצבת בלשכה, תקבלי אישור להגשת בקשה לדמי אבטלה לביטוח הלאומי. את האישור יש להגיש יחד עם טופס בקשה לקבלת דמי אבטלה, אליו יש לצרף צילומי תלושי משכורת של לפחות התקופה המזכה אותך בדמי אבטלה (תקופת אכשרה). תקופת אכשרה (לעובד לפי שכר יומי) היא תקופה של לפחות 300 ימי עבודה בתוך תקופה קלנדרית של 540 יום. אם לא צברת תקופת אכשרה, לא תהיי זכאית לדמי אבטלה. אם עבדת רק 8 חודשים (וגם זה לא רציף), לא צברת תקופת אכשרה ועלייך לעבוד במקום נוסף כדי לצבור תקופה זו.
היא עבדה למעלה מ-8 חודשים
8 חודשים במקום האחרון, ולפני כן בבית קפה באופן לא רציף. השאלה כמה ימים היא עבדה בבית הקפה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה