שאלה לגבי דקא

שאלה לגבי דקא

שלום כולם!
פעם הייתי כאן, לפני פז ואז נקראתי "אמא של אליה המתוקה"
היום ברוך ה' אני אמא גם של פז ומנסה להכנס שוב להריון.
הפעם אני מנסה בשערי צדק (אנג'י אם את זוכרת בעבר הייתי בקפלן עם מחזור טבעי).
ניסיתי מחזור אחד קצר עם ד"ר גולדברג ולא הלך.
עכשיו אני מנסה מחזור ארוך עם פרופסור מרגליות (בזכותך..)
אבל יש לי כמה שאלות ובשערי צדק ממש לא זמינים ולא עונים לי, זה בניגוד לד"ר גולדברג שהיה זמין תמיד :(
אז פרו' מרגליות רשם לי להתחיל עם דקא 3.75, זריקה שעולה 700-100 ש"ח, ניסיתי לברר בגמ"ח והם אמרו שאי אפשר להשיג את התרופה הזאת דרכם אבל שאני אשאל את הרופא האם אפשר להחליף את הדקא 3.75 לכמה דקא 0.1 שהוא זול בהרבה ואפשר להשיג בגמ"ח. פשוט הטיפולים עולים עכשיו כ"כ הרבה שאני מנסה לחסוך במה שאפשר..
כאמור ניסיתי לתפוס אותם ולא הצלחתי אז רציתי לדעת מה דעתכם? מה ההבדל? האם זו בקשה לגיטימית?
וחוץ מזה האם אתם מכירות דרך סודית להשיג את פרופ' מרגליות ולא דרך המזכירות שלהם השארתי הודעה ביום חמישי..
תודה רבה על התשובות\ובהצלחה לכולנו!!!

למיטב ידיעתי

יש הבדלים בין התרופות, אולי לא ברמת החומר הפעיל, אבל כן בדרך הפעולה של התרופה ולכן אין ברירה אלא להתיעץ עם הרופא שנתן לך את הפרוטוקול, גם אם קשה להשיג אותו.
שיהיה בהצלחה בכל מקרה!

anguly

New member
ברוכה השבה

שתהיה לך שהות קצרצרה מהסיבות הנכונות....

זו לא אותה זריקה, ואם יש לך אנדו אז ההבדל מאד משמעותי בין השתיים. וכן היא באמת הרבה יותר יקרה, האם הקופה לא משתתפת לפחות באופן חלקי? נדמה לי שהיא משתתפת ב50%, הסיבה שלא מוצאים אותה בגמ"חים היא שמקבלים אחת וככה לרוב אין עודפים. זו גם לא זריקה שפשוט לקחת לבד, יש בה הכנה שצריך לעשות מאד מהר כדי שהחומר לא יקרש.
ככה שאם זה נבחר על רקע אנדו לא הייתי מנסה לשנות.
לי בזמנו היה את הסלולרי שלו, אבל השתמשתי רק בעתות חירום, ממש מספר פעמים בודדות (למשל כשירדו לי המים חודשיים וחצי לפני הזמן
, וגם בכל פעם שהיה לי דימום מבעית של שלולית במיטה...)

תודה והסברים

אז אין לי אנדו, אנחנו מהלא מוסברים.
ממה שהבנתי לילד שלישי אין השתתפות, בסופר פארם אמרו לי שהתרופה עולה 730 ש"ח..
אני אנסה שוב ושוב להתקשר לשערי צדק, זה לא מקרה חירום אבל חשוב לי להבין למה דווקא הזריקה הזאת והאם אי אפשר אחרת.
תודה על העזרה!!

anguly

New member
בילד שלישי

אם יש לך ביטוח משלים, מגיע לך השתתפות חלקית, מופחתת בהשוואה לילד שני וראשון אבל היא לא אפס, לפחות עד כמה שאני יודעת ממה שבנות כותבות כאן.

שווה לברר ולא לקנות לבד אוטומטית בסופר פארם אלא בבית המרקחת של הקופה.

תודה על העצה

עשיתי בירור מעמיק ואכן יש הנחה לקופת חולים בחלק מהסניפים של סופר פארם.
הדקא יעלה 330 שזה ממש סביר.
נראה לי שבטיפול הקודם הוצאתי הרבה יותר מדי על תרופות, קניתי בסניפים רגילים של סופר פארם.
למה אף אחד לא גילה לי את זה קודם??

anguly

New member
אויש ממש חבל שלא שאלת בקופה או כאן

ברוב הקופות ההשתתפות היא לפחות ב50% (לפעמים יותר תלוי בתרופה). אז אמנם זה יקר בהשוואה לילד ראשון ושני אבל זה בודאי הרבה יותר טוב ממחיר מלא.
וכן 330 זה לא מעט אבל זה סביר

והעיקר שיהיה בהצלחה

למעלה