שאלה לגבי דריבר של גוף תאורה לד.

quick155

New member
שאלה לגבי דריבר של גוף תאורה לד.

יש לי גוף תאורה לד שקוע בתקרה.
הגוף עובד לסירוגין - לעיתים נדלק מיד ולעיתים נדלק אחרי מספר דקות או בכלל לא. אני מעריך שהביעה בדריבר שלו. (בדקתי אותו עם דריבר של גוף תאורה אחר והוא תקין)
מדובר על גוף תאורה שרשום עליו שהמתח שלו AC: 85-265v וההספק 21W. עם אפרות לעמעום.
שמתי לב למשהו מוזר, לפי הנתונים שרשומים על הדריבר שנמכר איתו הוא מוציא:
DC28V-72V
DC:300mA
לא ברור לי איך הותאם לו דריבר מהסוג הזה שנראה על פניו שאינו תואם למתח שהגוף צריך, כביכול הגוף יכול לקבל ישירות מתח של 220V AC?, אבל מצד שני זה עבד באופן תקין במשך 4 שנים. (ויש עוד 3 גופי תאורה זהים שעובדים)
והשאלה השניה שלי,
ניסתי למצוא ברשת דריבר תואם מבחינת הערכים, כולל אפשרות לעמעמם, אבל לא מצאתי משהו זהה.
היו כאלה שהציגו מתח מוצא של 21-66V וזרם של 350mA
ודריברים אחרים עם ערכים שונים אבל לא משהו זהה למה שיש לי כיום.
אשמח לקבל הכוונה איזה ערכים חשוב שיהיו לי, או אפילו לינק לרכוש דריבר שיתאים לי- חשוב, כולל עמעם (דימר).

תודה.

רשר

Well-known member
מנהל
לפי החישוב שלי הדרייבר עבד במצב גבולי

גוף שעובד בהספק 21W במתח 85V צורך 250mA
הדרייבר יכול לספק פחות מתח בהספק מעט יותר ולכן עובד בגבול העליון שלו, מכאן נקצרים ימי חייו,
עדיין יתכן שזה הפתרון היחיד הישים בתנאי השוק (לכן לא מצאת אחר)

quick155

New member
אז השאלה היא, האם דריבר עם מוצא של 21-66V וזרם של 350mA

נותן מענה כמו הדריבר הקודם, או אפילו טוב יותר?

רשר

Well-known member
מנהל
גם זה מצב גבולי ואף חמור יותר כי המתח נמוך מדי

הלד ינסה למשוך הספק כפצוי על חוסר מתח וסביר שיעבור מעל ל 350 וכמובן שיש סיכוי שכלל לא יאיר או יהבהב

quick155

New member
אז אם אני מבין נכון, לחפש דריבר עם מתח כמה שיותר גבוה?

או שבכל זאת עלי להיות בתוך גבול מסויים?

רשר

Well-known member
מנהל
כן, עדיין בגבול העליון שלו אך יותר טוב ממה שהיה

גבול עליון - משמע שיעבוד חם מאוד לכן להתקין כך שיוכל להתקרר ולא יספוג חום מהנורה,

quick155

New member
תודה, אבל מה חשוב לבדוק, שמתח המוצא וזרם המוצא

מביאים אותי להספק כמה שיותר גבוה מעל 21W?

יש טווח מתח מוצא שאני צריך לוודא שהדריבר עומד בו, מתח מוצא גבוה יותר, נניח של 150V לא יזיק לגוף התאורה.

אני יודע שבגופים חשמליים AC בעיקר, המתח חשוב מאוד, רצוי שיהיה כמה שיותר מדוייק (220V) והזרם הוא משהו משתנה לפי שינוי ההספק של המוצר.

זאת אומרת שצריכת הזרם תעלה ככל שההספק החשמלי של המוצר גבוה יותר.

ברוב הדרייברים שאני מוצא, הזרם דיי קבוע 280ma- 350ma אבל טווחי מתח המוצא משתנים.

אז מה בדיוק לחפש?
אני אעדיף לחפש דריבר שנותן הספק גבוה יותר כדי להאריך את חייו.

ושוב המון תודה על ההסברים.

רשר

Well-known member
מנהל
הבדל של כ 5% לא משמעותי פרט לצריכת הספק גבוה

מאחר והבאת מוצר במתח עם סטיה קטנטונת והספק גדול יותר צריך רק לתת לו אויר לקירור - לא לכלול אותו מעל הנורה באותו הגוף השקוע כי שם הנורה מחממת מאוד (מעל ל 50 מעלות),

quick155

New member
ועוד שאלה, למה רשום על גוף התאורה שהוא מתאים לחיבור ל-220V

זה אומר שאין בעיה לחבר אותו ישירות לרשת החשמל ללא מצב של דימר?

רשר

Well-known member
מנהל
למה כתוב - שאל את היצרן, תמיד תוכל לנסות ולקוות שתצליח

רשר

Well-known member
מנהל
הבנת לא נכון, נסה וויש סיכוי רב שתצליח

אני האחרון שיתנגד למוצר מסין רק בגלל "סין",
בתחום הטכני והחשמלי הם מובילים בחדשנות ושימוש ברעיונות שהמסורת במערב פסלה אפילו ללא נסוי, למשל מנוע למשאבה שצורך כ 50 אחוז מהיצרן המערבי ללא כל נפילה בתפוקה/לחץ בתוספת רעש כל כך נמוך שצריך לגעת בו כדי לדעת שהוא עובד,
או נכונות תמורת תשלום סביר לשנות מוצר מתוחכם ליותר מתוחכם ונוח לתפעול באמינות גבוה ומחיר סופי נמוך עד כדי גיחוך

למעלה