שאלה לגבי דרכי הדבקה בפוליו לגבי ילדים

יסמין1012

New member
שאלה לגבי דרכי הדבקה בפוליו לגבי ילדים

מבירורים שעשיתי למדתי שדרכי ההדבקה בפוליו הם דרך מים נגועים או מזון נגוע. האם ילד מחוסן (בחיסון המומת לפי שעה) יכול להדביק ילד שאינו מחוסן??

האם יש איזשהיא סכנת הדבקות במשפחתון (בהנחה שהתנאים של מזון נגוע ומים נגועים לא מתקיימים)
אשמח לתשובה

הדבקה בפוליו

שלום יסמין.

מחוסן בחיסון המומת לא יכול להדביק את סביבתו.
החיסון המומת אינו מונע הדבקה באוכלוסיה כך שחסינות העדר איננה רלוונטית בפוליו.
דרך ההדבקה במשפחתון עשויה להיות באמצעות מים או מזון נגועים - מאד לא סביר לפי הנתונים הקיימים לפי שעה.

יסמין1012

New member
בהמשך לשאלתי הקודמת

אני בעד להמתין עם מועד תחילת החיסונים לילדי. בן זוגי לחוץ כרגע ממה שקורא בנושא הפוליו. הילדים יצטרפו למשפחתון בספטמבר.
למרות שאני מסבירה שדרכי ההדבקות (מים או מזון נגוע) אינם סבירים במשפחתון הוא חושש. הוא נותן דוגמא של למשל: אינסטלטור שמגיע לבית (בהתחשב בכך שהוא בא במגע עם ביוב, בסוליות הנעלים למשל) ואחר כך התינוק שזוחל בבית יכול לבוא במגע עם עקבות מנעליו. האם יש חשש אמיתי בצורת הדבקה כזו??

תמיד יש תרחיש תיאורטי קלוש סיכוי

כמובן שאפשר לצייר תרחישים כמו הסיפור עם האינסטלטור שבדיוק דרך במי הביוב באזורים שבהם נתגלה הוירוס, והוירוס נשאר על הסוליה שלו, והוא הגיע אליכם, והוירוס עדין שם, והתינוק זחל.........
מה דעתו של בעלך על התרחיש לפיו לתינוק תהיה תופעת לוואי לא נעימה לחיסון עצמו? נראה לי כבר הרבה יותר סביר מהתרחיש הנ"ל.

אולי תסבירי לבעלך שאין פתרון קסם נטול סיכונים לחלוטין. כל החלטה - נושאת עימה אחריות וסיכונים.

למעלה