שאלה לגבי האיגואנה שלי..

dead me

New member
שאלה לגבי האיגואנה שלי..

אז..היא סיימה את הנשל בשעה טובה ומוצלחת.. אבל היא התחילה להתנפח..כאילו באיזור של הבטן שאלתי וחקרתי ואמרו לי שיש לי כמה אופציות או שהיא מתחילה לייצר ביצים או שזו בעיה של טפילי מעיים.. האם קרה כבר למישהו מצב כזה? ואם כן איך טיפלתם בזה? וכמובן שאני לוקחת אותה לוטרינר..אבל בכל זאת.. או שאולי..אולי יש לכם מידע בקשר לדבר כזה :/ תודה לכל מי שעונה

בת כמה האיגואנה ומה אורך הגוף שלה?

יתכן ויש לה בעיית גזים, מה היא מקבלת לאכול? ולאיזה טמ"פ היא נחשפת במהלך היום?

dead me

New member
...

האיגואנה בת כ-שנתיים וחצי פחות או יותר אורך של כ-90 ס"מ משהו כזה אוכלת קבוע שמיר פטרוזיליה גזר גמבה וטיפה מלפפון ומעט תוספות שונות כל פעם תאנים,טיפה תפוז,תפוז וכדומה.. עקרונית ממ לא הכי סגורה על הטמ"פ כי הכלוב שלה כרגע הוא בעצם שני כלובים..שאחד בתוך הבית והשני הוא בחוץ במקום עם שמש..ויש לה גישה בין השניים זאת אומרת צינור שכזה שמתי שמתחשק לה היא יוצאת לשמש..עקרונית בלילה היא בתוך הכלוב בבית.. התייעצתי עם וטרינר והוא אמר שיכול להיות שזאת בעיית גזים או שהיא מתחילה לייצר ביצים(מה שכן אם היא מייצרת ביצים זה יפתור את השאלה של האם זה זכר או נקבה)

מה בנוגע לתוספת של סידן וויטמינים?

היא יוצאת לשמש כל יום? אם היא מנצלת את האופציה הזאת אז זה מצויין אבל אם היא לא קלטה את הרעיון של איך לצאת החוצה ולהיכנס בקלות זו יכולה להיות בעיה. יתכן ויש לה ביצים למרות שזה קצת מאוחר מבחינת העונה והן גם לא אמורות להתנפח ביום יומיים מזה, זה לוקח קצת יותר זמן מזה... פטרוזיליה אני יודע שנותנים אבל לגבי שמיר אני לא הכי בטוח. מה שכן אני יודע זה שמה שנמכר בתור "סלט בייבי" ומורכז מעלים צעירים של סלק, חרדל ועוד כמה צמחים שונים זה מצויין בשבילן ואני מציע לך לתת מזה. בכל מקרה כדאי לקרוא לך את המאמרים על גידול איגואנות והתזונה שלהן שנמצאים במאמרי הפורום. אם יש לך אפשרות לצלם תמונה טובה של אזור בסיס הרגליים והקלואקה שלה אפשר יהיה להגיד לך אם זה זכר או נקבה וכך אולי לפסול אופציה אחת או לאושש אותה.

dead me

New member
אממ

היא יוצאת מתי שבא לה לשמש אני נותנת לה סידן עקרונית זה לא יום יומיים..הנפיחות החלה לפני שבוע וקצת בערך..אבל בהתחלה לא ממש שמתי לב עד שזה הגיע למצב דיי חמור לדעתי.. ניסיתי את העלי בייבי..(למרות שחטפתי צרחות מחבר שלי של"לאא מה את עושה?! אני לא חושב שזה בריא להן) אממ כרגע אני בעבודה אבל כשאגיע הביתה אצלם.. הקטע המוזר פה הוא שוטרינר אמר לי שזו נקבה אבל ממ מישו אחר שמגדל זוחלים בערך כל החיים שלו כולל מספר דיי רב של איגואנות אמר שזה זכר בגלל הראש שלו..

אני לא יודע מי הוטרינר שבדק

אבל לא נתקלתי בהרבה וטרינרים שעל סמך מראה בלבד מסוגלים לקבוע אם איגואנה היא נקבה או זכר. אני ראיתי שהכי קל לבדוק (לפחות בשבילי) את המין בפרטים מתבגרים ובוגרים זה על ידי הסתכלות על אזור הקלואקה (כלפי מטה לבסיס הזנב וכלפי מעלה בין הרגלים) ולהסתכל על נקבי הקולית שנמצים על הרגליים האחוריות ועל בסיס הזנב המעובה אצל הזכרים. תמליצי לחבר לקרוא קצת על איגואנות וכך אולי הוא ילמד עליהן דבר או שניים. בינתיים אני מחכה לתמונות.

למעלה