שאלה לגבי האפי-נו

C a t o m

New member
שאלה לגבי האפי-נו

שלום לכן, וסליחה על ההתפרצות, פשוט אחרי קריאה פה נראה לי שאתם המקום המתאים לשאול את השאלה. יצא לי לשמוע ולקרוא רבות על יתרונות האפי-נו. אבל פתאום ניתקלתי בדיעה שונה, של מיילדת, שמעבירה קורסי הכנה ללידה ושעובדת המון שנים בתחום (ובעלה גניקולוג), היא טוענת שמהידע שיש לה ולבעלה נשים שהשתמשו במכשיר הגיעו למצבים בלתי הפיכים עד כדי עיוות וצורך בניתוחים פלסטיים על מנת לתקן את הנזק שנגרם. הייתי מאוד מאוד מופתעת, כי קשה לי להאמין שיש כאלו נזקים ויש קשר שתיקה בין כל המשתמשות בעבר ובהווה. וגם לא כל כך מובן לי איזה אינטרס יכול להיות לה לא רק שלא להמליץ אלא אף להפחיד ולגרום לרתיעה משימוש בו. אשמח לשמוע את דעתכן המלומדת בנושא.
(ו...מקווה שיש פה מקום לעוד אחת, אמנם עם בטן די גדולה של שבוע 31, אבל אם תוכלו טיפה להצטופף נראה לי שאני אצליח להכנס
)

אכן יש מיילדת אחת...

שעובדת בשיבא, ואולי השם שלה מתחיל ב - ד'...?
בכולופן אני שומעת מדי פעם על הדבר הזה שנשים מספרות שהיא מספרת בקורסים שלה. קודם כל, אני לא מבינה מתי בדיוק יוצא למיילדת לפגוש פרינאום של אישה חוץ מאשר בלידה עצמה...? כלומר איך היא יודעת על הנזקים...? ועוד לא דיברנו על הנזקים של האפיזיוטומיה...
דבר שני, אני ממש לא מאמינה שנשים סובלות מנזקים שכאלו ושומדבר לא יוצא החוצה בקול זעקה רמה כי אם זה נכון אז זה ממש מדאיג...

C a t o m

New member
זהר תודה על תשובתך...

ולשאלתך, ציינתי שבעלה הוא גניקולוג, שכביכול הוא זה שנתקל בתופעות הללו ומדווח לה על כך.

גם רות פדידה

מאוד לא ממליצה על האפי נו. משיחות עם מיילדות בחדרי לידה- הם מתחלקות בעיקר לא- לא ראינו שזה עושה כלום ל... ראינו שזה עובד מעולה. יהודית שריג- פיז' לרצפת האגן מאוד אוהבת את האפי נו...

כי יש פיזיוטרפיסטיות שמשתמשות בו

כחלק מאימון לרצפת האגן (כיוות-שחרור). אני שמעתי המלצה ממישהי שאני סומכת עליה.

Merav B R

New member
עד כמה שהבנתי אם משתמשים בזהירות

ולפי הוראות היצרן והמייבאות - הכל נשאר במקום (חוץ ממה שצריך להתגמש). אני השתמשתי לקראת הלידה השניה (בראשונה חתכו אותי, לא הכנתי את עצמי), אפילו לא הגעתי ל- 10 הס"מ המיוחלים (אולי ל-8) ויצאתי ללא קרע או חתך. שלמה לגמרי.

תNר

New member
אבל זהו. שאולי היית נשארת שלמה גם

אילו לא השתמשת באפי נו. בכל זאת, לידה שניה. למה שתחתכי/תקרעי?

mise

New member
יש נשים שמשתמשות בו בכל לידה.

לפני שבוע בדיוק ילדה בת משפחה שלי לידה שלישית והיא משתמשת באפי-נו בכל הריון. אני לא השתמשתי באפי-נו ולא נקרעתי בשתי הלידות הקודמות. הראש של התינוק עובר שם תוך דקות ספורות, בעוד שימוש באפי-נו מרחיב את המקום לזמן רב יותר. לא יודעת לגבי זה. בתחושה שלי זה לא נכון ולכן בחרתי לא להשתמש בזה.

mise

New member
אגב לידה - מנצל"שת לספר:

פחות או יותר את סיפור לידתה של אותה בת משפחה. אמא שלהן מלווה אותן בכל הלידות, כך שחוץ מהלידות של עצמה שבהן היא היתה נוכחת (12), היא ליוותה 11 לידות של בנותיה. זו היתה הלידה ה - 12. כמה ימים לפני הלידה האמא ביקשה לדבר איתי ושוחחנו על לידות, שלבים, לחיצות וכו'. לגבי הלחיצות, היא היתה מופתעת מהעובדה שאין צורך להגיד ליולדת ללחוץ וביקשה הסברים מפורטים איך ממש זה קורה. שלחתי לה המון מאמרים מעולים במייל, היא קראה אותם בשקיקה, וכך יצא, שהבת שלה ילדה בדרך לביה"ח, באוטו!! זו היתה לידה מעולה. גם הבת שלה אמרה שזו הלידה הכי טובה שהיתה לה וגם האמא סיפרה לי בהתרגשות איך היא היתה כל כך רגועה ופשוט התבוננה בבת שלה עושה את מה שצריך לעשות בלי להוציא הגה (האמא לא הוציאה הגה, לא הבת). הן עטפו את התינוק היטב, האוטו היה מחומם והן חיכו שעה לפני שנכנסו לביה"ח כדי להמנע מחיתוך מוקדם של חבל הטבור או התערבות בהוצאת השיליה. כשהן (למה אני מדברת ב"הן"? גם בעלה היה שם) נכנסו לביה"ח היתה חגיגה שלמה. קודם כל, הפחידו אותם ונזפו בהם על ההמתנה עם חיתוך חבל הטבור. אמרו להם שזה ממש מסוכן לא לחתוך את חבל הטבור מיד. אח"כ, עשו בדיקת דם לתינוק ומצאו שה - HCT גבוה והכניסו אותם ללחץ עם כל מיני רעיונות על טיפולים ולמה זה גורם (ציינו sluggishness, האין זה מצבו הטבעי של יילוד בד"כ?), אמרו להם שזה בגלל שהם לא חתכו את חבל הטבור מיד. הם צלצלו אלי ואני לא הייתי זמינה (לא שיכולתי לעזור בזה, מה אני מבינה ב - HCT?), אז הם צלצלו לאבא של האבא המאושר שיבדוק ברשת לגבי כל העסק הזה. הוא בדק ומצא שלתשעים אחוז מהיילודים יש HCT גבוה ושזה לא מסוכן (מקוה שכאן אני לא חוטאת לפרטים) וכך הם נרגעו, ביקשו להשתחרר וכעבור 5 שעות כבר היו בבית (לידה ראשונה שהיא משתחררת מיד ולא נשארת עד תום האשפוז, פשוט משום שלא ידעה שאפשר לעשות את זה בלידות הקודמות). אני חושבת שהבנתי ממנה נכון - לידה הבאה בבית!

תNר

New member
גמני לא השתמשתי ולא בוצע בי נזק

(מלבד נפשי, אולי, בלידה מס' 3) באף לידה. ועדיין, הדבר שאני הכי חוששת ממנו זה דווקא חתך/קרע
פחדנית שכמוני

Manty

New member
אוף, הרסת לי את התיאוריה ../images/Emo6.gif

תמיד טענתי שאחת הסיבות העיקריות לקרעים היא הפחד מהם. אני מאמינה שבמקום לדחוף חפצי פלסטיק לנרתיק בזמן ההריון, עדיף לעבוד על הפחד, כדי שבזמן הלידה, בשלב הלחיצות, הדבר האחרון שתחשבי עליו הוא הקריעה.. אצלי, משום מה, תמיד היה לי בטחון מוחלט ביכולת גופי ללדת את תינוקותי ללא סיבוכים, ואכן כך יצא (ומאחר ואינני מתכננת עוד לידות, אני מנועה מלהוסיף "טפו, טפו, טפו"!). נראה לי, ברשותך, שבכל זאת אמשיך להחזיק בתיאוריה הזו...

גם אני לא מרגישה בנוח עם מכשירים או

אפילו עיסויים - זה נראה לי לא טבעי, לא מתאים, ולא לעניין. אם הטבע היה רוצה שננפח בלונים עם הנרתיק, הוא היה נותן לנו משאבה שם
אני חושבת שיש המון דרכים להמנע או להקטין סיכון לקרעים, ושבגלל המגמה בעשרות השנים האחרונות ללדת בתנוחת החיפושית החביבה, עם רופאים זכרים שלא מפריע להם לחתוך לנשים את הפירנאום המסכן שלהן (ולתפור אח"כ בחזקה כדי שהבעלים שלהן ירגישו שהם שוב עם בתולה), נולד הצורך להשתמש במכשירים האלו שאם היו נותנים לנשים ללדת בעצמן באופן שהטבע התכוון, עם מיילדת אשה שיודעת לכבד את גוף האשה והתהליך, או בלי אפ'חד רק עם עצמן וגופן, לא היה צריך לא בלונים, לא נרות, ולא עוגות יום הולדת בשביל להמנע מקרעים.

Thirty Three

New member
דעה קצת אחרת על "הפלסטיקים"

עוד לא ילדתי וגם אני לא קרובה לשלב האפי-נו, אבל בהחלט מתכוונת להשתמש בו. אבל הדעה היא מכיוון אחר. אני סובלת כבר שנים מווגיניסמוס ובעבר גם סבלתי מווסטבוליטיס. עקב כך, תירגלתי הרבה עם מרחיבים - מעין מבחנות פלסטיק בגדלים הולכים וגדלים, שמטרתם להרגיל את השרירים לחדירה ובסופו של דבר לאפשר חדירה של איבר מין. טבעי? זה לא טבעי. אבל זה עוזר להתגבר על כיווץ לא רצוני, אשר שנים של טיפול פסיכולוגי לא יכול עליו. יותר מזה: התירגול מביא לחיזוק השריר, זרימת דם טובה יותר, ניקוי רעלים טוב יותר, ובכך עוזר גם לריפוי הווסטבוליטיס (שהוא דלקת בחלק החיצוני של הנרתיק). גם לשבת כל היום מול מחשב זה לא טבעי. גם להיות חשופים מגיל אפס למסרים לא מובנים, מבלבלים ולעתים אלימים על מין, זה לא טבעי. לפעמים צריך לעזור לטבע.

Thirty Three

New member
../images/Emo207.gif ומנצלשת לעצמי...

אם כבר טרחתי להחליף ניק
אשמח לדעת אם מישהי מהמיילדות, היולדות או הדולות כאן בפורום נתקלה ביולדת עם ווגיניסמוס שילדה בלידה טבעית. (זה היה נס קטן שהצלחנו להכניס את התינוק הזה פנימה, אבל עכשיו הוא גם צריך לצאת איכשהו
) וברצינות, אני לא באמת מודאגת. אני חושבת שאם אזכה ללידה טובה, הווגיניסמוס לא יורגש בכלל. אני מאמינה שאין קשר בין החשש (הלא מודע אך הפיזי מאוד) של הגוף שלי מיחסי מין, לבין לידה. ובכל זאת אשמח לדעת האם מישהי התמודדה עם לידה של יולדת עם היסטוריה של ווגיניסמוס/ווסטבוליטיס והאם יש תובנות כלשהן. אציין שהרופאה הקבועה שלי כבר שנים, ד"ר ליאורה אברמוב, היא אשה יקרה ונערצת אך מאמינה גדולה באפידורל, אז הרבה ממנה לא אלמד כנראה. תודה
33.

את מתארת בדיוק מה שאני תיארתי:

מצב חריג של חולי מסויים (אצלך התיאור של הוגיניסמוס, אצלי התיאור של לידה על הגב ללא כלים מתאימים וחתכי חיץ) לעתים דורש התערבות זו או אחרת. בעולם האידאלי, לא היה צורך בהתערבויות. אנחנו לא חיים בעולם אידאלי, לצערי. מי שחוותה חתך חיץ מאסיבי וצריכה להגמיש את הפירנאום המצולק שלה, ייתכן שעיסויים ומכשירים הם הדבר הנכון עבורה. נסי לעשות את ההקבלה של המקה שאת מתארת למקרה שאני מתארת ותביני למה אני מתכוונת. הרי לאשה שלא סובלת מהבעיות שאת מתארת, אין כל צורך במרחיבים ותרגולים, לא?

תלוי כמה "טבעי" אורח החיים של האשה

ובמילים אחרות, כמו שכתבה 33 בהודעה שלה, גם לשבת כל היום מול מחשב זה לא טבעי. אני חושבת שבעידן של חיים ללא תנועתיות שאנחנו נמצאים בו, וללכת לחדר כושר פעמיים בשבוע זה לא מחליף להיות בתנועה כמו שנועדנו להיות, יש מצב שצריך לעזור לטבע. אני לא פיזיותרפיסטית ויכול להיות שאין קשר בין תנועתיות לבין גמישות של הפירינאום - אבל אינטואיטיבית, כך אני חושבת.

Merav B R

New member
בלידה הראשונה חתכו אותי היטב

(לא הכנתי כלום לקראת הלידה וזה היה או אפי או קיסרי). לקראת הלידה השניה הבנתי מאילנה (שכן, מייבאת את המוצר, אבל אני מאמינה שהיא עוד לא בנתה את הוילה על בסיס ההכנסות מהאפי-נו) שכדאי לרכך ריקמה מצולקת. אולי לא הייתי נחתכת אילולא האפינו ואולי כן, לקחתי לתשומת ליבי את נסיונה של אמא שלי שחוותה קרעים וסדקים "קטנים וטבעיים" בכל לידה (כמו שאני מניחה מיליארדי נשים בכל הדורות חוו) ורציתי להימנע מזה. ומאז הלידה (והשימוש באפינו) עברו שנתיים ורבע והאזור מרגיש מצוין, תודה.

debby12

New member
מנהל
יש לי ניחוש מושכל במי מדובר

יש רופא בשם ד"ר אילון לחמן שכתב באירוח בפורום סמוך (פורום 349) שהוא "לא ממליץ על השימוש בו מאחר ושהוא גורם להתרחבות של פתח הנרתיק שאכן יכולה לעזור בזמן הלידה, אך התרחבות זו נשארת גם לעתיד". המנוע של תפוז תקוע אז אני לא יכולה לקשר באופן ישיר. זו הודעה שלו מיום 6.12.05 שנמצאת בעמוד 814 בפורום ההוא אם תחפשי בארכיון. ההודעה הזו שלו נראתה לי באופן אישי מתמיהה (כמו שלך נראה), ולכן באירוח מאוחר יותר שלו באותו הפורום, בסוף מאי השנה - שאלתי אותו אני את השאלה המפורטת הבאה (אני מדביקה משם): "כתבת פה בעבר כי שימוש באפי-נו גורם להתרחבות פתח הנרתיק שנשארת גם אחר כך אני סקרנית לעוד פרטים מאחר שלא קראתי מידע כזה בשום מקום אחר. כיצד מודדים את פתח הנרתיק? (הוא לא איבר אלסטי? האם מודדים את האלסטיות שלו לפני ואחרי?), האם המחקרים בנושא ניטרלו גורמים אחרים כגון אורך שלב הלחיצות בלידה, היקף ראש התינוק, גיל היולדות ועוד? ובאופן כללי - האם לדעתך יש בו יותר נזק מאשר תועלת? תודה רבה על הנכונות לענות פה לשאלות" (הודעה שלי באותו פורום מיום 29.5.2006, נמצאת בעמ' 931 של הפורום ההוא). למרבה הצער, ד"ר לחמן שענה באדיבות לכל יתר השאלות בשרשור הארוח ההוא - לא ענה לשאלה שלי <לא נותנת לזה שום פרשנות, רק מציינת עובדה>. לי מן הסתם יש מסקנות משלי.

למעלה