שאלה לגבי הארי פוטר

האמת.....

עד היום הוכחתי רזיסטנטיות לספר. פשוט סירבתי לקרוא אותו משום שכווולם קראו. אבל, כשהייתי ממש לא מזמן באנגליה, בנמל התעופה, חפצתי בספר לקריאה במטוס, ומה לעשות, היה בWH Smith ארון של הארי פוטר, וכאן נשברתי ולקחתי ליד את הראשון. עד כאן האקספוזיציה. התחלתי לקרוא אותו בשבת שעברה. עדיין לא סיימתי כמובן (כי יש לי זמן לשבת לקרוא רק בשבת), אבל אני מודיעה בהכנעה שאני בהחלט מבינה את סוד קסמו. תסמונת דייויד קופרפילד - הילד המוכשר אך הזנוח, שמוכיח לעולם כולו כמה שלא משנה הרקע הסוציו אקונומי והכל תלוי בכשרון ולא במעמד... אני חושבת שכולם היו במקום דומה פעם בחיים לפחות - כלומר חשו עצמם מקופחים ולא מוערכים כראוי, ומכאן ההזדהות עם הגיבור. גם המעורבות של עולם העל-טבעי עוזרת. מה לעשות, לקוסמים ומכשפות יש את האפיל שלהם!! סוזן

byron

New member
וואוו

כשהתחלתי את הספר גם אני חשבתי על ההשוואה אל צ´ארלס דיקנס. נשארתי מחובר לסידרה כי העלילה זורמת וכן היא כיפית לקריאה. ולידיעת הקורא לראשונה, צריך לשים לפרטים יש נקודות ממש ממש קטנות שיופיעו למשל בספר אחד ויתפתחו לסיפור בשלישי ומהשני לרביעי, וכו´. דרך אגב מי ששיכנעה אותי לקרוא את הסידרה השוותה אותה לנרניה. לדעתי ההשוואה לא נכונה שתי הסדרות גדולות (ולשתיהן שבעה ספרים) אבל עד עכשיו בנרניה הייתה נפילת מתח, והארי פוטר רק ממשיך לעלות.

Boojie

New member
Ergil, תגובתך בפתיל זה נמחקה,

משום שהיא נוסחה בשפה שלחלוטין לא מקובלת בפורום. יש לך תגובה להודעה כלשהי? נסח ונמק אותה בשפה נאותה. תודה.

L67

New member
לא מבין מה הגליק ../images/Emo31.gif

אני מצטער - אבל אני באמת לא מבין איך הספר הזה הפך לכזה להיט. כספר ילדים הוא בהחלט חביב, אבל לא יותר מזה. קראתי את הראשון בהפסקות, כי הוא פשוט הרדים אותי אבל הבטיחו לי שהוא משתפר. לא השתפר. התחלתי את השני כי הבטיחו לי שהמשך הסרה משעשע. לא השתעשעתי. הפניתי את זמני ומרצי לדברים טובים יותר. וזה לא התרגום - קראתי במקור. יעיל בתור גלולת שינה.

CHOFA

New member
ספר נ-ה--ד-ר!!

בס"ד אני חושבת שאני בין המכורים היותר קשים לספר הזה...

Boojie

New member
אני נהניתי מהספרים מאד.

אני מאד אוהבת ספרי ילדים, וספרי הארי פוטר כתובים במיטב המסורת. אני לא חושבת שהם ספרים רבי משמעות, והערך התזונתי שלהם נמוך למדי, אבל הם ספרים כיפיים, זורמים, שממש נחמד לקרוא. והסרט מגניב!
אלן ריקמן שולת!!!!1

I D O

New member
ממממ...

בהתחלה, הייתי אנטי [כזה אני(מנסה להשתנות)] ואז התחלתי וסיימתי התחלתי וסיימתי התחלתי וסיימתי התחלתי וסיימתי ועכשיו מחכה כיף גדול- בלי להיות מבקר ספרותי גדול, כל מה שאני יכול להגיד, זה שפשוט כיף לקרוא אותה.

trillian

New member
ספרים נהדרים

האמת היא, שכשחברות שואלות אותי על מה הספר מדבר, ואני מתחילה לספר להם, אני באמת לא מבינה מה כל כך מיוחד בו. אולי הוא מכושף או משהו, אבל הוא ממש מהנה! פשוט כיף לקרוא אותו. קשה לי להסביר למה... כמובן שיש את הסיבות הרגילות (עלילה זורמת, בכלל רעיון יפה וכו´...). אבל אני חושבת שזה לא רק זה. אולי בגלל שהעלילה באופן כללי לא גאונית במיוחד, והארי הוא ילד די רגיל, באופן יחסי, מה שיוצר הזדהות יותר גדולה של ילדים ושל אנשים שילדים ברוחם. חברות שלי, שיעידו שהן לא סובלות אנגלית, ממש נהנו לקרוא את הספר ועוד באנגלית. בכל אופן, ספרים ממש ממש מהנים ויפים (בכלל, בגרסא האמריקאית, הספרים *באמת* יפים! אריזה מושקעת מאוד, שבאמת כיף לקרוא את הספרים גם סתם פיזית.)

avima

New member
לא משהו

לאנשים שלא מכירים סיפורי מד"ב\פנטסיה זה חמוד. לאנשים שמכירים את הזאנר הוא שטוח וקליל. לדעתי אינו ראוי לכול הרעש סביבו. היתרון היחיד (אולי) לפתח פתיחות לזאנר - שנתפס עד כה לילדים ולמוזרים בלבד.

למעלה