שאלה לגבי הבגרות בהיסטוריה !

שאלה לגבי הבגרות בהיסטוריה !

היי לכולם ! בגלל מספר סיבות עשיתי את המתכונת בהיסטוריה מאוחר יותר משאר התלמידים וקיבלתי אותה בחזרה רק לפני כמה ימים. כיוון שלא יהיו לנו עוד שיעורים אם המורה לפני הבגרות רציתי לשאול אותכם שאלה אחת שלא הבנתי בה את התשובה ואשמח אם מישהו יוכל לעזור ! השאלה היא על הצהרת בלפור : הצג הבדל אחד בין נוסח ההצעה הציונית לבין נוסח ההצהרה הבריטית והסבר מה הסיבה להבדל זה . התשובה שעניתי : ישנם מספר שינויים בין ההצעה הציונית להצהרת בלפור לבין הנוסח הסופי של ההצהרה. אחד מהם הוא ההבדל הבא : בהצעה הציונית נכתב כי : " ... על ארץ ישראל להיכון מחדש כבית לעם היהודי " ואילו בנוסח הסופי של ההצהרה נכתב כך : " ... את יסודו של בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל ". בהצעה הציונית ישנה הכרה בזכות ההיסטורית של העם היהודי על א"י. ביטוי לכך ניתן לראות במילים : "להיכון מחדש". לעומת זאת, בנוסח הסופי ישנה התעלמות מוחלטת מזכות זו. בנוסף, בהצהרה הסופית ישנו צימצום גבולות הבית הלאומי. נכתב כי הבית הלאומי יהיה בארץ ישראל - כלומר בחלק כלשהו מן הארץ. בנוסח הציוני לעומת זאת ניכתב כי ארץ ישראל תהווה בית לאומי לעם היהודי. הבדל זה בא על מנת שממשלת בריטניה תוכל להתחמק בעתיד ממסירת כל שטחה של ארץ ישראל לידי היהודים ולא תורגש כל מחויבות היסטורית של היהודים על א"י. זו התשובה שלי מילה במילה. המורה רשמה לי רק " "הסבר לא מדוייק" והורידה לי 4 נקודות על התשובה !!! ( קיבלתי 8 מתוך 12 ... ) אם מישהו פה מוכן להסביר לי מה לא בסדר בתשובה ומה כן הייתי אמורה לענות, אשמח.

נעדר

New member
מדבר המורה להיסטוריה....הלו?

איילת ראשית כל התשובה שלך יפה מאד. מכעיס הניקוד שמורתך נתנה לך. גם אם אפשר להוריד ניקוד מסתבר שהיא מחשיבה את התשובה שלך כשישים ושישה אחזוים שזה נמוך מאד ולא צודק. בסה"כ את כותבת את הדברים די נכון ובצורה ברורה. איך ירדו ארבע נקודות אני לא יודע אבל כדי שתגשי ותעררי בדרך המקובלת. להזכירך הבגרות בצהריים ויש לך זמן בבוקר. אולי אם את חוששת תעשי את זה דרך מחנך הכיתה. בכל אופן כמו שכתבת 1. הטיוטה הציונית מזכירה קשר היסטורי בין עם ישראל לבין א"י ואילו ההצהרה לא. 2. בטיוטה הציונית נאמר א"י הכוונה לא"י ישראל ההיסטורית על שני עברי הירדן. לעומת זאת בהצהרה נאמר בא"י ולא ברור גודל השטח. אולי כאן היתה בעיה בניסוח שלך כי משתמע ממנו שיש שטח ברור שאינו כל ארץ ישראל. לגבי הנימוק שכתבת הוא כתוב בצורה קיצונית. בריטניה בעיקרון רצתה ליצור נוסח מעורפל שלא יחייב אותה למשהו ברור ומדוייק ושהיא תוכל לפרש אותו בעתיד בהתאם לאינטרסים האחרים שלה. אני הייתי נותן לך בין עשר נקודות לאחת עשרה. באחת מתגובותיי כתבתי על ההצהרה. תסתכלי

אריאל16

New member
למה היא הורידה

לא ציינת בתשובה שבנוסח של ויצמן יש אזכור של התנועה הציונית ובשני אין, וגם יש הבדל בנוסח של ויצמן בו כתוב שהבריטים יעשו את מירב המאמצים לבטיח.לעומת זאת בנוסח הרשמי כתוב להקל במקום להבטיח. ברשמי גם יש התייחסות לעדות הלא יהודיות בארץ וליהודים במערב אירופה בו כתוב שהם לא יפגעובעקבות ההצהרה

נעדר

New member
הצהרת בלפור מיקוד

הצהרת בלפור - הדגשים 1. לדעת לקשר בין ההצהרה לעמדה הרשמית של התנועה הציונית בזמן מלחמת העולם הראשונה. א. הפעילות של ויצמן נעשתה במסגרת פעילות בלתי פורמלית של התנועה הציונית שהחליטה על עמדה הנטראלית. אחת התוצאות של עמדה זו שהיא עודדה פעילות דיפלומטית בלתי פורמלית. אפילו קורט בלומפלד ניהלללל מגעים דומים בגרמניה. גם הכוונה לפתוח חזית בא"י גרמה לחיפוש אחר אוכלוסייה אוהדת ב. גורמים- סביר להניח שידרשו גורמים באופן כללי, אך יחד עם זאת רצוי לדעת להביא גורמים לפי הקבוצות הבאות גורמים הקשורים למעמדה של בריטניה במזה"ת והאינטרסים שלה. גורמים הנובעים מן המלחמה כמו הרצון להקדים את בריטניה בהקדמה פרו ציונית. גורמים אסטרטגיים, פולטיים וכלכליים(הבטחת הדרך להודו-קיים גם היבט כלכלי) ג. תוכן ההצהרה וקשיים העולים מן הנוסח. למרות היתרון העצום שבהצהרה עולים ממנה קשיים ד. הבדלים בינה לבין הטיוטה הציונית הראשונה והגורמים להבדלים. ה. משמעות ההצהרה מנקודת מבט יהודית יהודית אורתודוקסית יהודים משתלבים ערבים הבריטים לידעתכם הנושא של היחסים בין התנועה הציונית לבריטניה הוא נושא מעניין מאד. זכרו את המפגש שלכם בחומר עם בריטניה. זאת גם דרך לחזור על החומר: בריטניה והאימפריה העותומנית-אינטרסים ודרכי מעורבות פנייתו של הרצל לבריטניה-תוכנית אל עריש וקפריסין הצעת אוגנדה הבריטית האינטרסים של בריטניה במז"ת במהלך המלחמה הצהרת בלפור גדודים עיבריים והיחס של בריטניה אליהם בהצלחה!!!!!!!! אשמח לענות על שאלות

נעדר בבקשה תענה לי...

כתבת שצריך לדעת את משמעות ההצהרה לגבי היהודים... אתה מוכן להסביר מה המשמעות ליהודים בכלל, ליהודים האורתודוקסים וליהודים המשתלבים... אודה לך מאוד אם תענה לשאלתי...

אני אנזה לעזור לך...

יהודים ציונים-היהודים הציונים ראו בהצהרה כצ´רטר המיוחל לו יחל הרצל,הם קראו לזה הצהרת בלפור כמו הצהרת כורש והם ראו בזה משו משפטי.. היהיודים הרפורמים התנגדו להצהרה כי הם פחדו שיפגעו באוטונומיה ובשיוויום זכויות שיש להם ולכן נכתב הסעיף האחרון,שלא יפגעו זכויותיהם של היהודים מחול לא"י היהודים האורתודוקסים- הם טענו שההצהרה מעקבת את הגאולה ועוצרת את המשיח ולכן התנגדו לה... מקווה שעזרתי...

נעדר

New member
משמעות ההצהרה

לגבי היהודים א. בשבילם זה היה יום חג. ההצהרה נתנה "הכשר" למפעל הציוני. ב. השג מרכזי ראשון לציונות המדינית ג. נתינת תקווה לרבים מה שמוביל לעלליה לא"י לאחר מלחמת העולם הראשונה ד. נקודה מרכזית ב"רומן" בין התנועה הציונית לבריטניה. הבריטים הפכו לפרטנר (בהמשך הם יתגלו כפרטנר מאד בעיתי). אצל רבים זה הוביל לתחושה של מחויבות כלפי הברטים שבאה לידי ביטוי ברעיון להקים גדודים שיעזרו לבריטים ה. למעשה ההצהרה היא יציאה מן העמדה הנטראלית. התנועה הציונית הופכת להיות מזוהה עם בריטניה. לגבי יהודים אורתודוסים 1. ההצהרה מנוגדת לתפיסה של "דחיקת הקץ" כלומר ששיבה של עם ישראל לארצו תהיה עם בוא המשיח. מבחינתם ההצהרה היתה שלילית. יהודים משתלבים 1. מצד אחד חחש שזה יפגע במעמדם במדינות ובהשיגי האמנסיפציה. חחש שעכשיו האנטישמים יטענו כי על היהודים לצאת לא"י שהרי יש להם מקום. 2. מצד שני זה מקרב רבים אל הציונות מקווה שהייתי לך לעזר

למעלה