שאלה לגבי הבן שלי

אמאעדי33

New member
שאלה לגבי הבן שלי

שלום רב, לפני שאני מספרת את כל הסיפור רציתי קודם כל לדעת אם יש אפשרות לשאול מספר שאלות לגבי ילד בן 3 וחצי, חולה צליאק ו"מכור" לשוקולד. אם כן אכתוב את כל הרקע לגביו. בתודה שאלתי את זה כי אני יודעת שיש פורומים מיועדים למבוגרים בלבד.

תשאלי, תשאלי

תגובה מהדיאטניות לא תקבלי עד יום ראשון לדעתי, אז במקום שתחכי תשאלי פשוט.

אמאעדי33

New member
כמה שאלות

בני השני בן 3 וחצי. הוא היה תינוק די רזה עד שגילו לו צליאק. גילו לו בגיל שנתיים ומאז שהוא שומר על דיאטה נטולת גלוטן הוא פשוט נהיה מלא. אני יודעת שכעת האוכל נספג כמו שצריך אך זה נראה לי קצת מוגזם כי הוא נראה ממש עגלגל. הוא גם מבקש המון שוקולד. אנחנו לא מסוגלים לסרב לו מכיוון שכבר ככה המון מאכלים אהובים על ילדים אסורים לו. לי נראה שהוא אוכל אוכל בריא אך העיניין של השוקולד די מפריע לי. האם זה יכול להיות גורם להשמנה כל כך ניכרת ? ברצוני לספר שיש לי גם ילדה גדולה, בת 10 וחצי, גם היא חולת צליאק. אצלה הסיפור בדיוק הפוך. היא הייתה תינוקת וילדה קטנה ממש מלאה עד שגילו לה את הצליאק, בגיל 5. מאז הדיאטה היא ירדה במשקל בלי לעשות שום דיאטת רזון, היא רק שומרת על דיאטה נטולת גלוטן והיא מרגישה טוב ומרוצה שהיא עכשיו רזה. איך אתם מסבירים שקרה לה ההפך ? האם חובה להגביל את הילד בנושא השוקולד ? האם אפשר לשלוח לכם את התפריט היומי שלו ולקבל חוות דעת לגביו ? בתודה מראש

לצליאק יש השפעות שונות

ובדרך כלל באמת זה מתחלק לשני המקרים הללו - מראה רזה מדי, ואצל ילדים התפתחות איטית ונמוכה בגלל הצליאק - זה נגרם בגלל בעיות הספיגה במעי. עודף משקל גם הוא אופיני לצליאק - יש כאלה שבגלל בעיות הספיגה יש להם תחושת רעב הרבה יותר גדולה, ולכן אוכלים כמויות מאוד גדולות. אני השתייכתי לזן הזה, כל מנגנון הרעב והשובע שלי היה דפוק בגלל המחלה וכל הזמן חיפשתי מה לאכול. זה השתלב עם תקופות שבקושי הייתי אוכלת, כי אז דווקא הרגשתי בחילות וכאבי בטן והתיאבון ירד. אכילה כזאת משבשת הרבה דברים בגוף, ויכולה להביא בקלות לעודף משקל. בעיות הספיגה עצמן הן בדרגות שונות ולא אצל כולם מתבטאות באותה צורה, ולכן יש גם סיכוי טוב שאמנם היה לה צליאק - אבל המעיים תפקדו ממש לא רע, ולכן ההשמנה. (יש אנשים עם צליאק שלא יפתחו בעיות גסטרו כל החיים - המעיים ימשיכו לתפקד ברמה נורמלית למרות הבעיה). מה שכן, אצל רב הצליאקים - כשעוברים לדיאטה נטולת גלוטן המשקל מתאזן (כמו ששמת לב בעצמך). בקשר לילד - אני מבינה שזה לא הרגשה טובה להגיד "לא" לילד שגם ככה צריך לסרב לכל מה שכולם אוכלים מסביב, אבל לדעתי כדאי לא להגזים, כדי שהוא לא יפתח תחושה של "יש לי צליאק, גם ככה אסור לי, אז אני אפצה את עצמי מתי שאני רק יכול". בנוסף, דווקא העניין שזה פיצוי כלשהו, יגרום לו להרגיש עוד יותר שהמחלה הזאת היא סוג של עונש ולהיות ממורמר על העניין. הוא צריך ללמוד שיש לו את מגבלת הצליאק, והוא צריך לשמור עליה בשביל שהוא יגדל להיות בריא - ובאותה מידה ללמד אותו שיש עוד דברים שהוא צריך לעשות כדי להיות בריא, וביניהם זה לא להגזים עם ממתקים. הרגלי אכילה נבנים כבר מגיל צעיר, וגם מודעות לאכילה נכונה. ובנוסף לכל זה, אל תשכחי שעבור ילד קטן - כשהוא מבקש שוקולד, בחלקו זה בגלל שבא לו שוקולד, ובחלקו זה בגלל שהוא בוחן את העולם שמסביבו - איך אתם כהורים מגיבים לבקשות שלו, בוחן את הגבולות שלכם, לומד מה מותר לעשות, מה אסור, מה מקובל ומה לא מקובל. מכל הסיבות האלה - אני חושבת שכדאי להציב קצת גבולות, ולא לתת חופש מוחלט לשוקולד. בקשר לסיבות התזונה שציינתי - אני חושבת שכדאי להסביר לילד שמסרבים לו לפעמים בשביל שהוא יהיה יותר בריא, ובגלל שלא צריך להגזים, וכיוצא בזה - אבל לא בגלל ש"זה משמין". כי גם שדים של התעסקות יתר במשקל, במראה חיצוני ובאוכל יכולים להגיע מגיל צעיר.

רון ו

New member
ילד קטן עושה מבחן

איך אנשים קונים את ההבלים הפסיכולגיים האלו, הרי זו השלכה שהם עצמם מרגישים במבחן גידול הילד. לילד קטן אין את התחכום והמינפולטיביות לערוך בוחן פתע. הוא מרגיש בעיקר איך מתייחסים אליו בשפת הגוף ומצידו מנסה לצוד תשומת לב. שוקולד איננו ממתק תמים. הוא כולל כ 300 כימיקלים! למרות שבחלקם תורמים לנו, הוא גם מעורר רעב בגלל תכולת הסוכר הגבוהה והעליה באינסולין שהוא גורם. כלומר הוא מעורר תזונה לא מאוזנת ובנוסף הוא סם ממכר - גילו שיש בשוקולד מרכיב משכר שיוצר תחליף לתחושת אהבה. הפתרון למנוע השמנה הוא להרבות במאכלים עם ערך קלורי סגולי נמוך שיוצרים תחושת מלאות ושובע, או כמו שאמרו הסבתות קודם אוכל אח"כ שוקולד.

אלי ו.

New member
יש לי שניים בגיל הזה

וכן, הם עושים מבחנים כל הזמן. הם כל הזמן בודקים גבולות ולכן יש להציב מולם גבולות ברורים. זה גם מעניק להם תחושת בטחון בסביבה. אצלי למשל הם יודעים שיש מאכלים מסוימים ש"אוכלים רק אחד ביום".

אוהב השוקולד

אין סיבה שלבנך יהיה מחסור כלשהוא כתוצאה מצליאק. ברגע שהוא צורך דיאטה ללא גלוטן אפשר להתיחס אליו כאל כל ילד בן גילו, ולהקפיד על תזונה נכונה ומאוזנת. כנראה כמו ילדים אחרים בני גילו שחלק מהם אוהבים יותר שוקולד גם הוא "נתפס". לכן כדאי גם באכילת השוקולד להקפיד על מידה נכונה. אם יהיה פחות שוקולד בבית החשיפה תהיה מעטה יותר. בקשר לתפריט אם את מוטרדת אפשר לפנות לדיאטנית ילדים שתעשה הערכה תזונתית כוללת בהתחשב גם בדיאטה ללא גלוטן. יפה שיף- דיאטנית ילדים

למעלה