שאלה לגבי הג'בטה של חיים

קיש אני הכנתי עם שמרים יבשים

במתכון צריך להשתמש ב-50 גרם שמרים טריים - אני השתמשתי בשמרים יבשים - 2 כפות מחוקות + 1/2 1 כפיות .
 
אין גלוטן בסופר לכן תשתמשי בקמח

שטיבל מס' 2, זה אותו הדבר. לגבי השמרים , נמצאים במדף ליד אבקת האפיה ואבקת הוואניל ובקבוקי הרום - מדף מתחת. השקית של 1/2 ק"ג בצבע כחול ורשום באנגלית BRUGGEMAN ובעברית בצד יש פתק לבן בעברית וכתוב - שמרים יבשים מוכנים לשימוש מיידי "אינסטנט" באמצע פס צהוב ובפנים יש תמונה של טאבון ו-3 לחמים על הקרש שמכניסים לטאבון.
 

קישלורן

New member
אני בינתיים מכינה רשימת קניות ../images/Emo6.gif

הכל מתוכנן למהל השבוע הבא. עברתי על המתכונים במאמרים וזה מסודר ממש יפה ופשוט כייף לעבור על המתכונים ולנסות לתכנן את השבוע.
 

קישלורן

New member
האם זה עד כדי כך הכרחי ?

אם לא משתמשים בגלוטן - זה עד כדי כך גורע? ולגבי ריבות - אני תמיד מכינה ביחס של 1:1 קילו פרי/סוכר. בד"כ של תותים כי זה הכי הולך ובפעם הבאה אני רוצה גם להכין פובידל. בד"כ יוצא לי מצויין גם בלי פקטין - איזה הבדל זה יוצר ? חוץ מזה, אני בהחלט חייבת לבקר בחנויות האלה - אני כ"כ אוהבת !
 
לפי הדברים של חיים קונדיטור -

"אם אין גלוטן אז להשתמש בקמח שטיבל מס' 2 וזה ממש אותו הדבר". אני השתמשתי בגלוטן עם קמח רגיל, לא יודעת איך יוצא עם שטיבל 2. לגבי הפקטין, לא בכל פרי צריך לשים פקטין. לקונפיטורה תות שדה אין צורך.
 

קישלורן

New member
קניתי וקניתי . . .

ולפני שאני אשתמש הייתי רוצה להכין צנצנת או מיכל ולשים במקרר לאחר הפתיחה. צודקת ? מה אתן עושות בנידון ?
 

oisdvib

New member
השמרים לא קופאים. פשוט כדי שלא

יתקלקלו. כשתרצי להשתמש, תקחי כמה שדרוש והשאר שוב ומקפיא. תספרי לנו איך היתה האפיה. בהצלחה
 
נכון, השמרים נשארים באותה צורה

גרגרים ולא גוש, כך שאת יכולה לקחת כל פעם כמה שאת צריכה ומיד מחזירים למקפיא.
 

קישלורן

New member
אההההה . . .

עוד לא פתחתי, אני אפילו עוד לא יודעת איך זה נראה. כנראה שאני אכין בשבוע הבא. מבטיחה לעדכן. דרך אגב, בתוכנית להכין ממרחים לאכילה עם הג'בטה: טפנד זיתים ממרח עגבניות מיובשות ממרח חצילים בטעם כבד
 
למעלה