שאלה לגבי הוראה בבית ספר יהודי

אולה38

New member
שאלה לגבי הוראה בבית ספר יהודי

שלום שוב,
אני רוצה לברר לגבי סיכויים עתידיים וגם לקבל קצת פרטים ממי שיודע/ת:
יש לי תואר ראשון בספרות עברית ובלשנות ותואר שני בתנ"ך + תעודת הוראה בתנ"ך (כל התארים בהצטיינות). עבדתי 5 שנים בחינוך בלתי פורמאלי (זה היה לפני עשור כמעט) ולא עבדתי בכלל בהוראה..
להלן השאלות:
1- האם יש סיכוי ממשי להתקבל לעבודה בבי"ס יהודי?
2- האם ההוראה בבי"ס יהודי היא באנגלית (גם אם אלמד עברית/תנ"ך/תרבות עברית/ מה שעוד מלמדים שם).
3-האם יש סיכוי להתקבל למרות החוסר ניסיון בהוראה?
4- אני מניחה שהרבה נשים, לפחות בהתחלה, מנסות להתקבל לעבודות מהסוג הזה. יש לי יתרון של השכלה מעולה (כל התארים מאונ' ת"א) וחיסרון של היעדר ניסיון..האם , לדעתכם, ההשכלה שלי תהווה יתרון משמעותי?
5-האם יש טעם לנסות לחפש עבודה עוד מישראל?

תודה רבה מראש לכל העונים והעונות

תשובות מהזווית שלי:

1. בלי ניסיון בהוראה, האמת שקשה לי לראות כיצד בית-ספר יוכל לקבל אותך לעבודה, או אפילו איך את מקבלת רישיון לעסוק בהוראה באוסטרליה.
2. כמובן.
3. ר' שאלה 1.
4. האם יש משהו מיוחד בחוג למקרא או הוראת תנ"ך באוניברסיטת ת"א שבשלו יצא שמעו למרחוק ושבוגריו ייחשבו למשובחים במיוחד ברחבי העולם?
5. תמיד אפשר להתעניין. אם לא יועיל גם לא יזיק.

אולה38

New member
עוד שאלות

תודה על התגובה המיידית. המשך לתשובתך לשאלה 1- כשסטודנט מסיים את לימודיו ומקבל תעודת הוראה באובטרליה הוא גם חסר ניסיון..האם אני יכולה להתחרות איתו על משרת מורה לעברית/תנ"ך וכו'..
עוד שאלות - מה נדרש כדי להתחיל ללמד? מלמד ההשכלה שלי אהיה חייבת לעבור מבחנים גם באוסטרליה?
ועוד שאלה אחרונה- עם השכלה שלי - מה היית מציע לי בתור אופק עתידי? (אגיע לאוסטרליה כנראה עוד שנתיים בגיל 40, רוב הסיכויים שבשנה הראשונה אשקיע בשיפור האנגלית והילדים..)

הגענו לגבול הידע שלי; נקווה שאחרים יידעו לענות לך

ANZ1

New member
במה עבדת ב10 השנים האחרונות ?

את כותבת שלא עבדת כמורה במשך 10 השנים האחרונות, במה כן עבדת ?
סביר להניח שיהיה לך יותר קל למצוא עבודה במקצוע שלך האמיתי מאשר כמורה לעברית.
רוב הישראלים והיהודים שולחים את הילדים שלהם לבתי ספר ציבורים, והם לא לומדים בכלל עברית, חלק שולח את הילדים לבתי ספר דתיים מאד או חרדים ואותך לא ייקחו ללמד בהם אם את לא מאותו הזרם הדתי.
לדוגמא בניו זילנד השכנה, יש בית ספר אחד יהודי דתי- חילוני , הלימודים בו כמובן באנגלית כולם, המורים הם מקומים עם תעודות מקומיות וחלקם אפילו לא יהודים, אין שום צורך שמורה למתמטיקה או מורה לספורט בבית ספר יהודי יהיה יהודי.
יש 2 מורות לעברית והן אקס ישראליות, יש לי תחושה שהבית ספר מקבל כל הזמן פניות לגבי עבודה כמורים לעברית, כל ישראלי לשעבר שעבד כמורה רואה את עצמו כמורה לעברית, והם כנראה הרבה יותר מהצורך במורים כאלו.

הכי טוב לכל השאלות שלך, תכיני רשימה של בתי הספר היהודים בעיר שאתם מתכננים לעבור אליה, ותשלחי להם מייל מפורט לגבי מי את ולכל השאלות שלך, ותראי מה התשובה שלהם.

אולה38

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת!

אני עבדתי במכירות (באק אופיס) אבל הבחירה נעשתה בגלל שיקולי המשכורת ונוחות השעות..אני לא רוצה להמשיך לעבוד בזה ובטח לא אוכל לעשות זאת הרבה שנים כי כדי לעבוד במכירות לא מספיק לדעת את השפה..חייבים ממש להיות טובים בהבנת המנטליות, הסלנג וכו'.. דווקא הייתי שמחה לעסוק בהוראה..אני מבינה מהמכתב שלך שזה לא יהיה פשוט כפי שקיוויתי..בהחלט אכתוב מייל לכולם כשנקבל את הויזה..מלבד בתי הספר, יש גני ילדים בעברית? אני חולמת גם על אקדמיה אבל זה באמת בגדר החלום..כדי לקוות להיכנס לשם צריך אנגלית ברמת שפת אם וייקח לי הרבה זמן להגיע לרמה כזאת..:(

ANZ1

New member
הערות להערות

1. רמת אנגלית היא הכרחית ברוב התפקידים, אלא אם מדובר על תחום מקצועי נטו, כמו מתכנת ,טבח או משהו דומה.
מורה חייבת אנגלית ברמת שפת אם, בית ספר זה המקום הכי חשוב לדבר נכון.
בדיוק כמו בישראל שהילדים לומדים אנגלית וערבית, אבל הלימודים חייבים להיות בעברית, הילדים בישראל יודעים לגמגם קצת ערבית, אותו הדבר באוסטרליה, ילד אוסטרלי יהודי, השפה שלו היא אנגלית, והוא יודע קצת לגמגם עברית, כל עניני הדת, יהדות, עברית, חגים וכו הם אקסטרא, בית ספר קודם כל ובעיקר מלמד לימודים כללים, מתמטיקה, מדעים, ספורט, היהדות היא רק תוספת.
2. העובדה שאת דוברת עברית ויש לך תעודת הוראה לא עושה אותך למורה לעברית, את גם יודעת לבשל ואת מורה זה לא עושה אותך מורה לבישול, ואת יודעת לנהוג זה לא עושה אותך מורה לנהיגה, צריך לדעת להיות מורה לשפה.

אולה38

New member
תמיד האמת שלך כואבת

קיוויתי שזה קצת כמו בארץ..בארץ היו לי המון מורים לאנגלית שהעברית שלהם לא רק שלא הייתה ברמת שפת אם אלא ממש קשה להבנה..(גם אבא שלי לימד בארץ מתמטיקה 20 שנה והיה מוצלח מאד והגיש לבגרות- העברית שלו הייתה מזעזעת..)מאד קיוויתי שאוכל ללמד אצלכם..אני כן יכולה ללמד שפה כי יש לי תואר בבלשנות (למשל בארץ אני יכולה ללמד אנגלית עם ההשכלה שלי) מה עוד שההשכלה במקרא מאפשרת גם ללמד יהדות וכו'..אתה מוריד אותי "מהעץ" וזה טוב..נצטרך לחשוב האם נוכל להתבסס מספר שנים על משכורת של בעלי עד שאמצא משהו..אולי בכלל בתחום אחר :(

Aussie Girl

New member
הערה למשפט האחרון שלך

כתבת שתצטרכו להתבסס מספר שנים על המשכורת של בעלך ורק רציתי להגיד שאני לא חושבת שכזה קשה למצוא עבודה באוסטרליה ולא רוצה שתחשבי שתצטרכו לחיות על משכורת אחת במשך שנים! מה שעושה את ההבדל זה המוכנות שלך לעסוק במשהו שהוא לא your dream job, לפחות בהתחלה. למשל אני עובדת בתחום רפואת שיניים והרבה מהסייעות שאני רואה שמעסיקים הן ללא נסיון. זו דוגמא למשהו שגם לא צריכים אנגלית ברמה של שפת אם. עוד דוגמא, בסופרמרקטים הרבה מהעובדים מהגרים עם אנגלית לא משהו. בכל מיני תחומים מעסיקים יעדיפו אופי מסויים שזה גם יכול לשחק לטובתך. אני חושבת שרק הנסיון שתקבלי מלעבוד עם אוסטרלים, להכיר את הסלנג ואת הסגנון חיים יהיה התחלה טובה ולאט לאט אולי תוכלי לעשות את מה שאת צריכה בשביל להכנס להוראה.

אולה38

New member
תודה רבה ..אבל

את צודקת לחלוטין..אני בהחלט מוכנה לעבוד בעבודות אחרות וברור לי שה"חיכוך" עם המקומיים חובה כדי לדעת באמת כמו שצריך את השפה (מה עוד שהאנגלית המדוברת שלי היא איומה..רוב הידע שלי הוא מקריאת מאמרים באקדמיה וזה לא עוזר ככ ברחוב..)..הגבול שלי הוא עבודות פיזיות (הזכרת סופר..) קשה לי להאמין שבגיל 40 (זה יהיה הגיל כשנגיע ) אסכים למה שאמא שלי הסכימה לעבוד כשעלתה לארץ..אלא אם ממש נהיה רעבים ללחם, אבל אני מקווה שזה לא יקרה..

Aussie Girl

New member
המנטליות פה שונה

מה שבארץ נחשב לעבודות של צעירים ועבודות שחורות, עובדים בו גם אנשים מבוגרים יותר ולאו דווקא כי זה הכי טוב שיכלו למצוא (למשל התנאי עבודה פה בסופרמרקטים דווקא טובים ולא כזה קל להתקבל!). חוץ מזה אל תשכחי שמשכורות פה הרבה יותר גבוהות מאשר בארץ בנוסף ל superannuation שמשלמים גם בעבודות של casual. אני מניחה שמה שאני מנסה להגיד זה שאני מכירה נשים שהיו במצב שלך ואז יצאו לעבוד וגילו שיש להן כסף לביזבוזים, עצמאות וחברים חדשים. אני חושבת שעבודות משרדיות יכול להיות יותר קשה לקבל בלי אנגלית שוטפת ונסיון אוסטרלי אבל לא בטוחה.

Commander Data

New member
יש לי הצעה בשבילך

למה שלא תתקשרי בשעות העבודה (קחי בחשבון שעכשיו זה החופש הגדול עד פברואר) פשוט תרימי טלפון או למסדה או לעמנואל ופשוט תשאלי, אולי כן תוכלי מי יודע.

teene1

New member
הוראה בבתי ספר

עם יש לך תעודה הוראה מישראל על מנת ללמד עברית באוסטרליה
תצטרכי לעבור מבחן באנגלית שמיועד לאקדמיים ועם תעברי אותו
תקבלי אישור ללמד פה. לדעתי הנסיון המעוט שיש לך כמורה לא
יפריע לך לקבל עבודה.מקווה שעזרתי לך.

למעלה