שאלה לגבי הורים ומתנות...

talmom

New member
שאלה לגבי הורים ומתנות...../images/Emo77.gif

שלום לכולם, רציתי להתיעץ אתכם לגבי בעיה החוזרת על עצמה כבר שנים רבות ביני לבין הורי ומעכירה את יחסינו. מדובר בגישה לגבי מתנות... הורי נוהגים לתת לי מתנות לארועים שונים בלי להתחשב כלל ברצוני, צרכיי וכו', ולעולם אינם שואלים אותי מה הייתי רוצה. המתנות די יקרות, ולרוב תופסות מקום רב (כגון סט כילים מכוערים מפורצלן שממלא לי שני ארונות מטבח) או וואזה ענקית שמביך להציגה או ארגז עם 10 בקבוקי יין כאשר הם יודעים שאף אחד מאיתנו אינו שותה אלכוהול, וכו'. העיקרון שתמיד מנחה אותם הוא: ללא תלוש החלפה !! היות ולדעתם מתנה אמורה לשקף את אהבת הנותן למקבל, ולכן היא ניתנת עפ"י טעמו האישי של הנותן. אם תוחלף - זה יפגע בנותן המתנה ולכן עליי לבלוע את הצפרדעים, להודות בנימוס ולהראות את שמחתי מהמתנה. כשאני נותנת מתנות - טובת המקבל תמיד לנגד עיני, ותמיד יצורף תלוש החלפה. מה שחשוב לי זה שהמקבל יהנה ממתנתי וישתמש בה, ואם לא קלעתי - אשמח אם ירכוש משהו חלופי שיאהב. הבעיה היא שמצד אחד הוריי מבוגרים, עקשניים, ואף נוטים להיפגע, כך שלא קל לי להתעמת עמם לגבי הנושא (וניסיתי!) מצד שני - דירתי הקטנה מפוצצת בחפצים חסרי ערך והמצב מחמיר מדי ארוע! מה לעשות? אשמח לשמוע רעיונות. שרון

../images/Emo13.gif

זה נשמע כמו משהו לפורום "מטעויות לא לומדים."
הורים מבוגרים - קשה, ובדרך כלל בלתי אפשרי, לשנות. את גם אומרת שניסית - אז עזבי. חבל שתפגעי בהם, הם כבר לא ישתנו לעולם. לדעתי את צריכה פשוט לנסות למצוא שימושים יצירתיים למתנות. בטח לא כולן עד כדי כך זוועתיות, לא?
למתנות הפחות גרועות - אולי תוכלי למצוא שימוש אצלך בבית. את הבלתי מקובלות בעליל - אולי תתני מתנות לדודים המבוגרים בחגים?
בהצלחה!

קשה.. קשה ../images/Emo163.gif

דרך אחת היא לשבת ולדבר איתם בכלל ולאו דווקא על עניין המתנות ותוך כדי זה להגיע לנושא.. מערכת היחסים שלך איתם באופן כללי היא טובה? ניסית לדבר עם כל אחד מהם בנפרד? אולי זה יעזור.. דרך אחרת היא לתת להם מתנות כמו שהם נותנים לך ללא שום מטרה, שירגישו איך זה
דרך נוספת היא פשוט לקבל את זה ולנסות לאהוב את המתנות..

למעלה