שאלה לגבי הזגזוז מארגנטינה דרומה...

שאלה לגבי הזגזוז מארגנטינה דרומה...

שלום.. אני טס מנוב' עד סוף מרץ (לפי הכרטיס כרגע..) והייתי אתמול בהרצאה בלמטייל והבחור שם אמר שיש 3 נקודות שעושים בהם את הזגזג עד לאל קאלפטה ושלא כדאי להגיע עד לאושוויה, עכשיו ממה ששמעתי באנשים אחרים נשמע שיש יותר מ-3 נק' לזגזגז בהם, אז רציתי לדעת אם מישהו יכול לסתור או לאמת את זה?? וכמה זמן כדאי להקדיש לכל מקום פחות או יותר בהנחה שאני מתכנן לקראת אמצע פבר' להגיע לברזיל לקרנבל... והאם מהקרנבל עד סוף מרץ זה לא יותר מידי זמן להיות בברזיל מבחינת עלויות וניצול נכון של הזמן, האם עדיף לי להיות בבוליביה חלק מהזמן ואז לחזור לריו כי משם הטיסה? או המלצות כלליות לגבי תכנון הטיול בין החודשים האלו... תודה רבה!!

The Cat Woman

New member
אז ככה...

את ההרצאות נותנים אנשים שטיילו והם מספרים מחוויותיהם האישיות את הזיגזג אתה יכול לעשות בכל דרך שתבחר, אם הוא אומר שלא כדאי להגיע לאושוואיה אני יכולה לסתור אותו ולומר שמאוד כדאי להגיע! באשר לזיגזג- לא ספרתי כמה פעמים עוברים מארגנטינה לצ'ילה במהלך הזיגזוג אבל יתכן מאוד שזה מסתכם ב3... בוא נספור ביחד, לפי המסלול המקובל: נניח ואתה יורד עד אושוואיה ועולה- הנק' הבאה שלך תהיה כניסה לצ'ילה- בד"כ לטרק טורס דל פאינה אליו מתארגנים בפורטו נטאלס, הנק' הבאה אחריה תהיה לחזור לארגנטינה לאל קלפאטה- שם האטרקציה היא כמובן "הקרחון המתנפץ" או בשמו הנכון- פריטו מורנו ובכלל- פארק לוס גלסיארס, לאחר מכן תגיע לאל צ'אלטן לרכס ששמו "פיץ-רוי"... (רכס מדהים, אל תפספס!) ומשם אתה מתחיל את הקרטרה אוסטראל מה שאומר שאתה חוזר לצ'ילה... (הדרך המקבילה אליה בארגנטינה היא "רוטה קוורנטה"= דרך 40... אליה אתה לא רוצה להגיע) אם ספרת נכון במהלך הסיפור שלי- זה יוצא 3 נקודות בלי אושוואיה
מה שאומר שהבחורצ'יק צדק! אכן 3 נקודות ועם אושוואיה- 4. וזה כמובן מבלי להחשיב את החלק שמצפון לקרטרה שגם הוא נחשב חלק מפטגוניה (בארילוצ'ה שבארגנטינה למשל)

אוקי..

ויש לי בערך 3 חודשים לכל החלק של ארגנטינה ודרומה, אז כמה זמן בערך כדאי להקדיש לכל אחד מה-3 נק' האלו כי זה בטח לא דורש כחודש כל אחת. וכמה זמן לוקח הנסיעה בין כל מקום (וגם מרחק אם את יודעת?) ובין שלושת האטרקציות האלה אין בעצם מה לעשות כלכך- זה שטח מת? ומה את יכולה לספר על אושוואיה שדווקא כן כדאי להגיע גם לשם? בגדול אני נוחת בבאונוס בתחילת נוב' אז יוצא שאני יעשה את זה בירידה, ואח"כ עולים הבנתי שזה נסיעה של 20 שעות או טיסה והבדל של פי 4 במחיר טיסה זה נכון?

alejo23

New member
צודקת! אני גם מסכים איתה שכדאי מאוד לבקר

באושואיה. ונכון אפשר לעבור באזור פוטלטופו בצ'ילה חזרה לאסקל. משם לברילוצ'ה,ומאפשר מברילצ'ה לעבור לפוארטו מונט,או להמשיך עד לסן מרטין דה לוס אנדס ומשם לחצות לאזור פוקון. ואפשר לעבור ממנדוסה לסנטיאגו,ובעוד הרבה מעברים צפונית יותר,אבל החל ממנדוסה זה כבר לא פטגוניה. המלצתי היא שתיקח החלטות של זמנים כשתיהיה שם,כי יש המון דברים שאי אפשר לתכנן,אתה לא תדעה בכללי מה ימצא חן בעינך ומה לא. בעיקרון אפשר לעשות היטב את כל פטגוניה כולל צילה בכחודש-חודש וחצי,ככה שאתה יכול ליהיות רגוע ולבקר מעוד מקומות בארגנטינה. הנסיעות בין הנקודות הללו הן יחסית קצרות,אולי מקסימום של 12 שעות :) המלצתי היא שמבואנוס איירס תיסע לפואטו מדרין שם תוכל לראות ליוויתנים בפונטה פירמידס(שזה בחצי אי ולדס) ופינגווינים בפומטה טומבו. משם יש לך נסיעה ארוכה מאוד אד לאושואיה שעוברת דרך קומודורו ריבדביה(12שעות) משם לריאו גזאגוס(עוד כ 12 שעות) ומשם לאושואיה(עוד 12שעות),קיצור נסעיה ארוכה,אלה אם תמצליח למצוא טיסה ישירה לאושואיה בפוארטו מדרין. מאושואיה אתה צריך לעבוד לפונטה ארנס ומשם לנסוע לפוארטו נטאלס שם נמצא הפארק טורס דל פאינה(מקום מהמם).משם אתה יכול לנסוע לאל קלאפטה שם נמצא הקרחון פריטו מורנו.משם לנסוע לאל צלטן שם נמצא הטרק של הפיץ רוי ומשם לא ידוע לי אם אפשר לעבור ישר לצ'ילה או שיש צורך קודם לנסוע לפריטו מורנו,שזאת עיירה שממנה נוסעים ללוס אנטיגואס ומשם חוצים את הגבול לצ'ילה צ'יקו שם בעצם מתחילה הקרטרה בחלקה הדרומי,משם יחסית נסיע קצרה לעיירה שאני לא זוכר את שמה שם נמצאת הפיאה דה מרמול,ששם יש מערות שיש מאצע האגם,מקום מגניב,ומשם אפשר להצפין ולראות את הקרחון התלוי ועוד מספר מקומות ,לעבור דרק קהוייוקה עד שמגיאים לפוטלאופו ומשם אפשר לעבור לאסקל ומשם כבר להמשיך לברילוצ'ה. לדעתי הסיבה העיקרית לבקר באושואיה זה פשוט כי בשום מקום אחר לא תראה את הנופים שתראה שם. אתה מוזמן לחפש באינטרנט תמונות של אושואיה,אתה תראה על מה אני מדבר. בהצלחה.

הכנתי מפה עם תכנית קטנה...

כדי שאני יוכל להבין יותר את הזגזוגים. הצבעים זה רק בשביל נוחות ומספרתי את התחנות מרגע הנחיתה בבאנוס. השאלה אם מסלול כזה הוא "חכם", או שעדיף לוותר על חלק 1-3 ומבואנוס לנסוע ישר ל-6 פוארטו מדו, ומשם לפוקון-4 ולהמשיך לפי השרטוט? כי לנסוע את 6-7 אני לא יודע כמה זמן זה ואם שווה לעשות כזאת חתיכת דרך?? ולפי מה שאני רואה אז כל השטח הימני החום מת ואין לי מה לחפש שם? זה רק לטייל על התפר שבין ארגנטינה לצי'לה? ואל קאלפטה נמצאת בתפר אז איך יש שם קרחון? זה לא אמור להיות באיזור שקרוב לים? ולפי התכנון הזה יש לי בערך 13 נק' ולא 3, בגלל זה שאלתי מקודם כי זה לא הסתדר לי... אני נוחת בנוב' לכן נראה יותר נכון לרדת בדרך הזאת פחות או יותר ואח"כ או לטוס למעלה לבואנוס או בנסיעות איכשהו,כי הבנתי שבנוב' דיי קר למטה, מה דעתכם? יש עוד מקומות שפיספסתי? וכמה זמן נסיעה זה נגיד בין 8-9, או 10-11?? תודה!

alejo23

New member
לפי דעתי כדאי שתעשה איך שאני המלצתי לך

אלה אם אתה מתכנן לקחת טיסה בחזרה מאושואיה לבואנוס איירס,אם זה כך אז אני חושב שהתכנון שלך הוא מאוד כדאי.מה לוותר או לא ,שוב,זה עיניין שלך. לדעתי הכל יפה והכל כדאי,כי לרוב זה טיול שעושים פעם בחיים,אז לך על הכל. הדבר היחידי שאני יכול להמליץ לך לא לעשות,וזה לפני דעתי,אולי אחרים יגידו אחרת,זה לא לעשות את הטיול שעושים בו את כל חצי האי וולדז,שזהו טיול שבו עושים 400 ק"מ ביום אחד ולא רואים בו יותר מידי חוץ מכמה כלבי ים ופינגווינים. כן לך לראות את הליוויתנים בפוארטו פירמינס ואת הפינגווינים בפונטה טומבו(זאת מושבת הפינגווינים הגדולה בעולם שלא נמצאת באנטרטיקה). כל זה נמצא כמובן באזור של פוארטו מדרין. בקשר לקרחון אין שום קשר לים או לא,כי כל הקרחונים בדרום פטגוניה שנמצאים על גבול ארגנטינה-צ'ילה הם קרחוני הרים. בכלל כל אזור האגמים מסן מרטין דה לוס אנדס וברילוצ'ה ועד אושואיה הם נוגרו בגלל הפשרת קרחונים לפני עשרות אלפי שנים. הנסיעה בין הנקודות שציינת הן ממש קצרות,של כ 4-5 שעות בלבד. ובנובמבר כבר לא ממש קר,אני היתי בדיוק בתקופה הזאת הדרום פטגוניה,והיה בין נעים לקריר.

אפשר גם לקחת טיסה לאושוויה

במקום נסיעות של 3X12.., לא הבנתי למה אתה ממליץ דווקא לעשות מסלול עולה במקום לרדת, כי גם אם אני יורד אני יכול אח"כ או טיסה לבואנוס או נסיעה של 3X12 פוארטו פירמינס,פונטה טומבו, זה ליד פוארטו מדו (חצי האי ולדז') שרשמתי או באיזור אחר לגמרה?? יש לך מושג כמה זמן נסיעה זה הקו שציינתי 6?

alejo23

New member
נסיעה בין ברילוצ'ה לפוארטו מדרין זה כ 16 שעות

המקומות שאמרתי לך יוצאים אליהם בפוארטו מדרין. אם אתה מתכוון לקחת טיסה חזרה מאושואייה לבואנוס איירס אז אני חושב שהתיכנון שלך הוא בהחלט טוב מאוד,כמו שכבר אמרתי לך קודם. ואין שום הבדל בין מסלול יורד לעולה.

אתה יודע כמה בערך עולה טיסה כזו מאושוויה?

ואם יש חברת תעופה מומלצת?? כמה נגיד עולה הנסיעה של ה-16 שעות האלה? וגם איך מעבירים כלכך הרבה זמן באוטובוס? אמרו לי MP3 שינה(עם כדורי שינה?), אבל עדיין נשאר לך הרבה זמן שאתה ער אני חושב.. וקשה לחשוב איך לעבור את זה בהשוואה לאוטובוסים בארץ... אם תוכל לספר לי על החוויה?

alejo23

New member
האוטובוסים בארגנטינה הם מהנוחים בעולם

למרות שבאזור פטגוניה יש אוטובוסים פחות טובים מאלו שבשאר ארגנטינה,אבל כן לברילטצ'ה ופוארטו מדרין יש אוטובוסים טובים. אתה יכול לבדוק בקשר לטיסות באתר של aerolineas argentinas שהם בעצם שולטים בכל מקרה בשאר החברות.

ואיך מתנהלת הנסיעה??

נגיד נסיעה של 18 שעות, יש עצירות בדרך? (אם כן לכמה זמן?) יש שירותים באוטובוסים (רק בכאלה של נסיעות ארוכות או גם של קצרות?), או שנוסעים כל הזמן בלי הפסקה 18 שעות?

alejo23

New member
../images/Emo6.gif אל תדאג יהיה בסדר

אפילו הנהגים המסכנים צריכים לנוח :) יש עצירות בטח,ברוב האוטובוסים יש שרותים,גם ברובם נותנים לך ארוחות. דווקא בדר"כ בנסיעות היקרות יותר האוטובוס עוצר פחות ככה הוא מגיע מהר יותר. אבל בקיצור אל תדאג,מיליוני אנשים לפניך נסעו באוטובוסים האלו וכולם שרדו,גם אתה תשרוד :)

natyh

New member
תוכנית טובה מאד

האפששרות לטוס מבואינוס ישר לפוארטו מדרין היא סבירה בהחלט ואחר כך לחזור לפוקון. כדאי גם לעלות לטמוקו וסביבותיה ולנסוע לפרק קונגיליו שנמצא ליד הכפר מליפיוקו . מתחת לוולקן ג'אימה חשוב לבדוק את מצב הוולקן שהתפרץ לאחרונה לפני הביקור . תיהנה .

:)

אם אני מבואנוס יורד לפוארטו מדרין, אז משם לאושוויה יש לי משהו לראות בדרך או רק נסיעה של כ-24 שעות?? או ששם זה פטגוניה(ואיך אני מטייל בה אם אין אתר מרכזיים?) ובקרטרה אוסטרל זה רק דרך של כ-1000 ק"מ שעוברים ונהנים מהנוף או שעושים תחנות באמצע ויוצאים לטיולי שטח (אם כן אז איפה?) אח"כ אם אני עולה מאוושוויה לכיוון טורס דל פאינה וכל האיזור המערבי אני לא אמור לעשות זיגזג קטן בין ארגנטינה לצי´לה כל הזמן? כי האתרים המרכזיים נמצאים כאילו על מעין תפר כזה בינהם.. כמה ימים בערך כדאי להקדיש בכל אתר/טרק, ולחילופין עיר כמו באונוס איירס,אוושוויה, ברילוצה וכו´?? תודה!!

alejo23

New member
בעיקרון בין פוארטו מדרין לאושואיה אין משהו

ממש מעניין שנמצא על מסלול המטיילים השחוק. נכון מאושואיה לפוארטו נטאלס אתה עובר את הגבול,ובעוד מקומות מידי פעם תעבור את הגבול בין ארגנטינה לצ'ילה,אל תשכח את הדרכון :) באזור של הקרטרה אוסטרל יש מספר אתרים ששבים ביקור,כמו הקרחון התלוי,מערות השיש ויש עוד מקום או שניים ששווים ביקור,ויש לך גם את פוטלאופו ששם יש את הרפטינג מהטובים(דרגות 5) הטובים בעולם. כמה זמן להקדיש לכל מקום? זה אתה כבר תדעה במקום,יש טרקים מסוימים שהם בדר"כ לוקחים מספר ימים קבוע,כמו שבטורס יש אפשרות לעשות טרק אחד של 3 ימים ואחד של חמישה. בכל מקרה את זה אתה תוכל להחליט רק במקום כי שם רק באמת תדעה מה מעניין אותך.

natyh

New member
קצת מוגזם

אלחנדרו בא נתחיל מהביו ביו שגם הוא לא מהקלים ראפטיינג על ההתחלה בפוטלאפו קצת מוגזם...

alejo23

New member
בגלל זה כתבתי דרגה 5 :)

לא כתבתי שהוא קל :) אני לא יודע אם הוא כבר עשה רפטינג... אם לא אני יכול להמליץ בחום את הרפטינג ב- rio manso שיוצאים אליו מברילוצ'ה. רפטינג ברמות של 3 ו 4,מאוד כיפי ומומלץ! אבל עדיף בקיץ :)

natyh

New member
יפה

רק תביא בחשבון שרוב האנשים קוראים רפטינג לא מבינים את מהות המספר 5 . ברילוצה נשמע נהדר 3 4 מעולה . ריו מנסו הנהר המאולף לא כן
?

למעלה