שאלה לגבי החוקים

Yo-man

New member
שאלה לגבי החוקים

עכשיו, אבל ממש עכשיו רנדי מוס תפס כדור ורץ לקוים. יצא מהמגרש. השעון נעצר עם 18 שניות לסיום ברבע הראשון, ואחרי 5 שניות של המתנה (וריפליי) יצאו לפסק זמן של סוף הרבע. לאן הלכו אותן 18 שניות ? למה השעון ממשיך בסוף הרבע ? זו לא פעם ראשונה שאני נתקל בתופעה, ועד היום לא מצאתי הסבר לה. Anyone ?

זה פשוט ...

זה פשוט על מנת זירוז המשחק . הויקינגס גם ככה היו עושים מהלך ריצה ורוצים להגיע לרבע הבא , אז פשוט בצורה זאת "חוסכים" סנאפ מיותר .

בעצם ...

נזכרתי בפליי הזה , תשכח מה שאמרתי . רנדי נפל לפני שהוא הספיק לצאת , לכן השעון ממשיך . כאשר ראית שהשעון עצר , עוד לא הייתה החלטה חד משמעית של השופטים (שהחליטו בסוף שהוא לא יצא מתחומי המגרש) .

Yo-man

New member
לא נכון

רנדי רץ לקוים. לא נפל ולא תוקל. בחר בעצמו לצאת מתחומי המגרש כשנשארו 18 שניות על השעון. וממתי השופטים מחליטים מתי "לזרז את המשחק" ? לא אמור להיות להם שיקול דעת. השעון אמור להיעצר אם נושא הכדור יוצא מתחומי המגרש !!! למישהו אחר יש פתרון ?

JakeTheSnake16

New member
לא נשמע הגיוני

לא ראיתי את המהלך המדובר, אבל לא נשמע לי הגיוני בכלל שפשוט יריצו 18 שניות בשביל לזרז. הרי בסוף המשחק נלחמים על כל שניה, והחוקים לא משתנים לפי השעון. לדעתי או שזאת הייתה טעות, או שהוא באמת לא יצא מתחומי המגרש, אבל אף פעם לא שמעתי שמריצים את השעון כשהוא אמור לעצור.

puppi

New member
צודק.

אכן הוא יצא מתחומי המגר (pushed ob) ניתן לראות את זה בתאור משחק הבא - מהלך אחרון ברבע ראשון. אין לי הסבר לכך.

JakeTheSnake16

New member
נכון. מוזר מאוד.

אנחנו מדברים על סוף הרבע הראשון כן? אני לא מבין את זה. אם המהלך התחיל עם 27 שניות על השעון, ואני מניח שהוא לא לקח 27 שניות, זה ממש לא הגיוני. זה אמנם השאלה הכי לא קריטית שיש, אבל עכשיו זה ממש יציק לי בראש עד שמישהו ימצא הסבר לזה...

dbroncos

New member
הסבר אפשרי ?

אכן מצב לא הגיוני. אין דבר כזה שמוותרים על זמן. לא ראיתי את זה, הצטרפתי רק במחצית השניה, אבל יכול להיות שבהלך הזה מוס נדחף אחורנית ? כלומר רץ עד לקו ה 14 יארד, ואז נדחף החוצה נגיד בקו ה - 16 יארד ? במצב כזה, יכול להיות שנכנס לידי ביטוי ה forward progress rule, שאומר שהכדור נמצא בנקודה הכי קדמית שהרסיבר הגיע אליה, וכיוון שהוא היה בתוך המגרש, השעון לא נעצר. אני לא סגור על זה שהחוק עובד ככה, אבל די בטוח. לגבי זה שהשעון עצר, ואחר-כך המשיך, זה אכן קורה בהרבה מקרים, בגלל שבהתחלה זה נראה כאילו צריך לעצור את השעון (הוא יצא החוצה) ומיד אחר-כך מתברר שהיתה טעות, ולכן השעון ממשיך לרוץ. בכל מקרה, לעולם לא יריצו את השעון קדימה סתם.

JakeTheSnake16

New member
יש בזה משהו

למרות שבסיכום המהלכים רשום בפרוש Pushed OB, לא חושב שהיה שם ממש תיקול שעצר את ההתקדמות שלו. אני מתחיל לחשוב שזה איזו טעות שיפוט שפשוט הייתה לא עקרונית אז אף אחד מהמאמנים לא אמר כלום.אם זה היה ברבע האחרון אז בטח מיניסוטה היו צועקים.

ofribecker

New member
תקראו את חוק 8 של timing

ב Rules Digest כתוב במפורש שלמעט בשתי הדקות האחרונות של המחצית הראשונה ובחמש הדקות האחרונות של השניה, שעון המשחק ימשיך לרוץ לפי סימון השופטים גם אחרי יציאה מהקווים מרצון.

Yo-man

New member
או - תודה רבה !!!

כך שזה כן נתון לשיקול דעתו של השופט, בזמנים מסוימים. תודה עופרי על ההבהרה. אני יכול לחזור לישון בשקט.

למעלה