שאלה לגבי החוק החדש בנוגע למלווה!

orm18

New member
שאלה לגבי החוק החדש בנוגע למלווה!

אהלן חברים - ראיתי שזה מוזכר למטה, אבל רציתי לפתוח דיון חדש כי זה רלוונטי לכולם ולתפוס את תשומת הלב של כולם.

לפני מה שאני הבנתי עד עכשיו מקריאה כאן - החוק ייכנס בתאריך 1.1.2013, וכל מי שלא עבר טסט עד תאריך זה, יחוייב ב6 חודשי מלווה שמחולקים 3 באופן מלא, וה-3 האחרונים רק בערב\לילה.

האם זו האמת? כי למטה מישהו רשם כבדרך אגב, שמי שהתחיל ללמוד נהיגה ונמצא בתהליך זה לא יהיה תקף עליו - וממה שהוא אמר אפשר להבין שאם למשל התחלתי ללמוד שבוע שעבר, גם אם אכשל נגיד ב-5 טסטים ואעבור את השישי לאחר ה1.1.2013 - החוק החדש לא יהיה תקף לגבי אלא רק הישן.

דיי מבלבל וזהו משהו דיי משמעותי בשבילי, ככה שאשמח אם יודעי דבר יוכלו להבהיר את הנקודה בצורה ברורה שלא משתמעת ל-2 פנים.

תודה רבה חברים, שיהיה יום נהדר. משה.

Kורן

New member
הכי ברור שיש

מי שיעבור טסט מתאריך ה 1/1/13 יחול עליו החוק/תקנה החדש/ה.
גם אם התחיל ללמוד לפני וגם אם עשה שיעורים לפני.

מה שקובע כמו שכתבו לך מעלי זה התאריך מבחן שעברת!

Kורן

New member
אני באמת לא זוכר מתי

אבל בוודאות עבר וזה מה שיהיה... אם לא ישתנה משהו בשניה האחרונה (וכנראה שלא)

mar11

New member
שאלה

בחוק "לתיקון פקודת התעבורה" כתבו שהסעיף המדובר יכנס לתוקף רק במידה ויקבעו תקנות ראשונות בנושא (דרכי המעקב אחר תכנית הליווי). כלומר במידה ואם עד לאותו מועד לא יקבעו אותם תקנות ראשונות, המועד ידחה בחצי שנה נוספת.

שאלת השאלות היא האם כבר קבעו את התקנות הללו?

ravidmos1

New member
החוק לא עבר

החוק שאמור להיכנס ב1.1.13 עבר בוועדת הכלכלה של הכנסת בקריאה ראשונה , אבל לא עבר בקריאה שניה ושלישית.
נכון להיום אין כנסת כי היא פוזרה ולכן החוק לא אמור להיכנס כרגע .
האופציה היחידה שהחוק יכנס היא במידה ושר התחבורה יחתום על תקנה זמנית .
בכל מקרה החוק יחול על כל מי שעבר טסט לאחר ה1.1.13 במידה והוא יכנס מה שלא נראה לי .

רביד מושיוב מורה לנהיגה בראשל"צ והסביבה 054-6269924 .

be_roo

New member
עבר גם עבר. בקריאה ראשונה, שניה ושלישית

פורסם ברשומות באופן רשמיח וניתן למצוא אותו באתר הכנסת.

תיקון מספר 104 לפקודת התעבורה:
"התקבל בכנסת ביום כ"ז באדר התשע"ב (21 במרס 2012); הצעת החוק ודברי הסבר פורסמו בהצעות חוק הממשלה – 575, מיום כ"ב באדר ב' התשע"א (28 במרס 2011), עמ' 578.
דיני מדינת ישראל, נוסח חדש 7, עמ' 173; ס"ח התשע"ב, עמ' 221"

למעלה