שאלה לגבי החוק לזורקי אבנים

aaa123

Member
שאלה לגבי החוק לזורקי אבנים

[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4847657,00.html[/URL]

בקישור המצורף נטען בתגובה 36 שאילו היו זורקים נעליים במקום אבנים היו מקבלים 3 שנים.בטוח.
הגבתי שם וטענתי שנער שהיה זורק נעל על שופט היה מקבל לדעתי פחות מ3 שנים כי על נערים מקלים בגלל גילם ובמקרה המפורסם שנפסקו 3 שנים זורק הנעל לא היה נער.
משום מה התגובה שלי שלדעתי הגיונית זכתה ל6 הצבעות נגד מצד הטוקבקיסטים ורציתי לשאול אם יש לי טעות כלשהי במה שאני חושב,והגיל של זורקי האבנים(ובאופן כללי הגיל של עבריינים) אינו חלק מהשיקולים של השופטים בחומרת העונש.
לא הבעתי שם דעה על חומרת העונש ולא טענתי שלא היה צריך לגזור עונש חמור יותר על הנערים שזרקו אבנים אלא רק התנגדתי לדברים חסרי בסיס שנטענים בטוקבקים.
אני אגב לא תומך בהחלטה של בית המשפט העליון להקל בעונש אבל לא הבעתי שם עמדה בנושא הזה כי בכל מקרה הרבה אנשים הגיבו נגד בית המשפט העליון ולא ראיתי טעם לתת תגובה נוספת שאומרת את אותו דבר כאשר ראיתי מספר אנשים שהשוו בין זריקת הנעל על שופט על ידי מישהו שהוא לא קטין, וזריקת אבנים על ידי קטינים שהיא השוואה חסרת בסיס(למשל תגובה 23) בלי שראיתי אף אחד שתיקן אותם(ואפשר לבקר את בית המשפט העליון בלי ההשוואה המיותרת הזאת).

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אחד השיקולים לעונש הוא גיל הנאשם

בארץ בדרך כלל לא מענישים ילד מתחת לגיל 14 - לדוגמא - הצעיר שדרס ילד בן 6 בתאונת פגע וברח נתפס כבר לפני הגיעו ל 14 נוהג ללא רשיון ושוחרר
ביהודה ושומרון החוק שונה לגבי ערבים וילדים ערבים מוענשים בחומרה (אבל בפחות חומרה מאשר הבגירים)

למעלה