שאלה לגבי החזר תגמול מילואים

• פותח הנושא naps
  • פורסם בתאריך

naps

New member
שאלה לגבי החזר תגמול מילואים

שלום,
יש לי שאלה לגבי תגמול מילואים שאני מקבל דרך המעסיק והאם יש הפרש נוסף לטובתי שאני אמור לקבל.
הייתי במילואים במהלך מרץ במשך 11 יום רצוף.
נניח שאני מקבל 7000 ש"ח משכורת בחודש כבר יותר משלושה חודשים.
התגמול היומי הוא 90 / 3 * 7000, שזה יוצא 233.33 ליום.
לפי הנוסחה של חישוב התגמולים החישוב אמור להיות (1.4 * 4 + 7) * 233.33.
כלומר המעסיק אמור לקבל מביטוח לאומי 2940 ש"ח.
האם בהכרח כל הסכום הזה אמור להשאר אצל המעסיק ואני פשוט מקבל משכורת רגילה או שמגיע לי לקבל תוספת לאחר שהמעסיק יקבל את הכסף מביטוח לאומי?

היגיון שמנחה אותי- במרץ (כרגע אם נתעלם מזה שהיו בחירות במרץ שזה שבתון, כבר נגיע לזה) היו 25 ימי עבודה. בעקבות המילואים אני פספסתי 9 ימי עבודה (יומיים נוספים הם בעצם שישי-שבת). כלומר המעביד "הפסיד" אותי עבור 9 מתוך 25 ימים.
אז "הנזק" שלו הוא 25 / 9 * 7000, שזה 2520 ש"ח.
האם מגיע לי לקבל את הפער בין 2940 ל- 2520?

העניין מקבל משנה תוקף בגלל שתקופת המילואים נופלת גם על יום הבחירות.
בגלל שהיה יום שבתון הנזק של המעסיק כתוצאה מזה שיצאתי למילואים בעצם קטן יותר כי יש בחודש בכלל ובתקופה שלא הייתי בעבודה בפרט יום עבודה אחד פחות. כלומר "הנזק" של המעסיק הוא 24 / 8 * 7000, שזה 2333.33.
כלומר, האם מגיע לי לקבל את כל הפער בין 2940 ל- 2333.33 *מעבר* למשכורת הרגילה?

פשוט לא נראה לי סביר שהייתי במילואים על יום שבתון ואני לא מקבל על זה שום פיצוי.

במידה ואני צודק, יש לכם לאין להפנות אותי לאסמכתא שאני יכול להעביר למעסיק? חוק המילואים, אתר ביטוח לאומי, אתר המילואים של אגף כח אדם?
אני לא מצאתי שם שום דבר מספיק ברור והחלטי.

תודה!

מחפצה1

New member
התימוכין לקבלת הפער נמצאים בחוק ביטוח לאומי + חוק הגנת השכר

שלום נאפס,
1.
ניתן לקרוא על כך בסעיף 280 בחוק הביטוח הלאומי
http://www.nevo.co.il/law_html/law01/039_002.htm

280.
(א) המוסד יעביר למעביד של עובד כאמור בסעיף 276(א), את סכום התגמול המגיע לעובד.
(ב) המעביד יעביר לעובד את יתרת התגמול; בסעיף זה, "יתרת התגמול" – ההפרש שבין התגמול שהועבר למעביד לפי סעיף קטן (א) ובין התשלום ששילם מעביד לעובד על חשבון התגמול לפי סעיף 276(א), למעט סכום ששילם לעובד עקב עבודתו או סכום שהיה משלם לו בין שהוסיף לעבוד ובין שנעדר מעבודתו.
(ג) דין יתרת התגמול כדין שכר עבודה, והמעביד יעבירו לעובד לכל המאוחר ביום שבו היה משתלם שכרו של העובד בעד החודש שבו הועבר התגמול למעביד כאמור בסעיף קטן (א)."

2.
לכן לפי הנתונים שציינת, להערכתי המעביד זכאי ל 8 ימים כפול 233.33 ש"ח
והשאר שלך
מכיון שעל שלושה ימים שישי-שבת+ יום הבחירות היה משלם לך בין שעבדת ובין שנעדרת.

3.
עוד מקור שאפשר להסתמך עליו הוא מאמר מפורט באדיבות רואי החשבון אבי קדוש ואיתן שפיר
"תגמולי מילואים - מאמר ראשון - חובות המעביד והמוסד לביטוח לאומי לאור תיקונים 107 ו-127 לחוק הביטוח הלאומי"
http://avikcpa.co.il/articales?articale=NTM2NjUuMjI3

4.
כמו כן, לפי חוק הגנת השכר סעיף 24 ו(תיקון מס' 26) תשע"א-2011
המעביד חייב לפרט לך בתלוש השכר גם את
התשלום על חשבון תגמול למשרת במילואים - מה המעביד כבר שילם לך במשכורת על חשבון המילואים
ויתרת תגמול - מה הסכום שעליו להעביר אליך בנוסף לתשלום הראשון, לאחר שקיבל לידיו את הכספים מהמוסד לביטוח לאומי.

מקווה שעזרתי
תספר מה קרה.

ofir9

New member
כמה הערות:

- בחודש מרץ יש רק 23 ימים ולא 25.... (פחות יום הבחירות 22) - בהנחה שאתה עובד 5 ימים בשבוע.
- המעסיק אמור לשלם לך על ימי העבודה שעבדת (ולא על אילו שלא עבדת.) על הימים שהיית במילואים משלם ביטוח לאומי. מכאן שעל יום הבחירות אמור לשלם הביטוח הלאומי...
- המעסיק אמור לשלם לך משכורת כרגיל. לקבל את הסכום מביטוח לאומי ולשלם לך את ההפרש באחת המשכורות הבאות. (או לנקות את ההפרש במקרים יוצאיי דופן שהמשכורת עלתה וכד') במקרה שלך לדעתי מגיע לך בערך 350+ ש"ח מהם צריך לנקות מס הכנסה ומס בריאות. אם המעסיק לא משלם שלך, תדרוש את זה. בדרך כלל הם לא משלמים כתוצאה מעצלנות (מניסיון).
- יוצא מכאן שביטוח לאומי לא משלם (מעבר לתשלום רגיל) על ימי שבתון וזה כולל שישי, שבת, חגים וימי בחירות. מאוד מפתיע אותי שנראה לך מאוד הגיוני לא לקבל תשלום על שישי שבת אבל כן לקבל על יום הבחירות...
תזכור- המטרה כאן היא לוודא שלא תפסיד ולא לשלם לך מעבר. (אין צדק!)
- פיצוי מסויים יתכן ותקבל בתגמול המיוחד במאי 2016. בדרך כלל (לפי השנים האחרונות) 11 ימי מילואים מקנים 0.5 נקודת מס שזה מפצה אותך באופן מלא על "ההפסדים" (תעשה בעצמך את החשבון...)
- בהצלחה.

מחפצה1

New member
לבירורים בעניין אכיפת החוק וחישוב יתרת תגמול ניתן לפנות לתמת

לבירורים בעניין אכיפת החוק וחישוב יתרת התגמול ניתן לפנות למשרד התמ"ת (משרד הכלכלה)

המען: האגף לאכיפת חוקי עבודה:
1. מחוז תל-אביב: דרך שלמה 53 תל-אביב 66089 טל 03-7347164 פקס: 03-6828690
2. מחוז חיפה: רח' פלי"ם 5 חיפה 31003 טל 04-9115420-50 פקס 04-9115451
3. מחוז ירושלים: רח' אגריפס 44 , ירושלים 94301 טל 02-6662046 פקס 02-6240471
4. מחוז הדרום: שד' שזר 21 בית נועם באר-שבע טל 08-6264050 פקס 08-6264055
טלמסר 24 שעות ביממה 1-800-354
WWW.MOITAL.GOV. IL/ACHIFA אינטרנט
במידה ומי מהפונים לא יענה בתוך זמן סביר ניתן להפנות ללשכת השר לטל 02-6662252 או באמצעות
פקס 02-6662909

למעלה