שאלה לגבי החזר תגמול מילואים
שלום,
יש לי שאלה לגבי תגמול מילואים שאני מקבל דרך המעסיק והאם יש הפרש נוסף לטובתי שאני אמור לקבל.
הייתי במילואים במהלך מרץ במשך 11 יום רצוף.
נניח שאני מקבל 7000 ש"ח משכורת בחודש כבר יותר משלושה חודשים.
התגמול היומי הוא 90 / 3 * 7000, שזה יוצא 233.33 ליום.
לפי הנוסחה של חישוב התגמולים החישוב אמור להיות (1.4 * 4 + 7) * 233.33.
כלומר המעסיק אמור לקבל מביטוח לאומי 2940 ש"ח.
האם בהכרח כל הסכום הזה אמור להשאר אצל המעסיק ואני פשוט מקבל משכורת רגילה או שמגיע לי לקבל תוספת לאחר שהמעסיק יקבל את הכסף מביטוח לאומי?
היגיון שמנחה אותי- במרץ (כרגע אם נתעלם מזה שהיו בחירות במרץ שזה שבתון, כבר נגיע לזה) היו 25 ימי עבודה. בעקבות המילואים אני פספסתי 9 ימי עבודה (יומיים נוספים הם בעצם שישי-שבת). כלומר המעביד "הפסיד" אותי עבור 9 מתוך 25 ימים.
אז "הנזק" שלו הוא 25 / 9 * 7000, שזה 2520 ש"ח.
האם מגיע לי לקבל את הפער בין 2940 ל- 2520?
העניין מקבל משנה תוקף בגלל שתקופת המילואים נופלת גם על יום הבחירות.
בגלל שהיה יום שבתון הנזק של המעסיק כתוצאה מזה שיצאתי למילואים בעצם קטן יותר כי יש בחודש בכלל ובתקופה שלא הייתי בעבודה בפרט יום עבודה אחד פחות. כלומר "הנזק" של המעסיק הוא 24 / 8 * 7000, שזה 2333.33.
כלומר, האם מגיע לי לקבל את כל הפער בין 2940 ל- 2333.33 *מעבר* למשכורת הרגילה?
פשוט לא נראה לי סביר שהייתי במילואים על יום שבתון ואני לא מקבל על זה שום פיצוי.
במידה ואני צודק, יש לכם לאין להפנות אותי לאסמכתא שאני יכול להעביר למעסיק? חוק המילואים, אתר ביטוח לאומי, אתר המילואים של אגף כח אדם?
אני לא מצאתי שם שום דבר מספיק ברור והחלטי.
תודה!
שלום,
יש לי שאלה לגבי תגמול מילואים שאני מקבל דרך המעסיק והאם יש הפרש נוסף לטובתי שאני אמור לקבל.
הייתי במילואים במהלך מרץ במשך 11 יום רצוף.
נניח שאני מקבל 7000 ש"ח משכורת בחודש כבר יותר משלושה חודשים.
התגמול היומי הוא 90 / 3 * 7000, שזה יוצא 233.33 ליום.
לפי הנוסחה של חישוב התגמולים החישוב אמור להיות (1.4 * 4 + 7) * 233.33.
כלומר המעסיק אמור לקבל מביטוח לאומי 2940 ש"ח.
האם בהכרח כל הסכום הזה אמור להשאר אצל המעסיק ואני פשוט מקבל משכורת רגילה או שמגיע לי לקבל תוספת לאחר שהמעסיק יקבל את הכסף מביטוח לאומי?
היגיון שמנחה אותי- במרץ (כרגע אם נתעלם מזה שהיו בחירות במרץ שזה שבתון, כבר נגיע לזה) היו 25 ימי עבודה. בעקבות המילואים אני פספסתי 9 ימי עבודה (יומיים נוספים הם בעצם שישי-שבת). כלומר המעביד "הפסיד" אותי עבור 9 מתוך 25 ימים.
אז "הנזק" שלו הוא 25 / 9 * 7000, שזה 2520 ש"ח.
האם מגיע לי לקבל את הפער בין 2940 ל- 2520?
העניין מקבל משנה תוקף בגלל שתקופת המילואים נופלת גם על יום הבחירות.
בגלל שהיה יום שבתון הנזק של המעסיק כתוצאה מזה שיצאתי למילואים בעצם קטן יותר כי יש בחודש בכלל ובתקופה שלא הייתי בעבודה בפרט יום עבודה אחד פחות. כלומר "הנזק" של המעסיק הוא 24 / 8 * 7000, שזה 2333.33.
כלומר, האם מגיע לי לקבל את כל הפער בין 2940 ל- 2333.33 *מעבר* למשכורת הרגילה?
פשוט לא נראה לי סביר שהייתי במילואים על יום שבתון ואני לא מקבל על זה שום פיצוי.
במידה ואני צודק, יש לכם לאין להפנות אותי לאסמכתא שאני יכול להעביר למעסיק? חוק המילואים, אתר ביטוח לאומי, אתר המילואים של אגף כח אדם?
אני לא מצאתי שם שום דבר מספיק ברור והחלטי.
תודה!