אתה יוצא מהנחה שמוסיפים סוכר בדרך של שיגרה?
ראשית - ממש לא, אין צורך להוסיף סוכר וקמצוץ לא ישנה ולא יוסיף
כלום לטעם.
שנית - מכיוון שכבישת ירקות אם במלח ואם בחומץ הוא תהליך של
קלקול מבוקר (עד לריקבון מלא) תוספת של סוכר רק תגרום לתסיסת
יתר לא רצויה.
שלישית - ניתן להוסיף סוכר לכבישה בחומץ (הסיגנון האירופאי) אבל
אז זה אינו קמצוץ אלא כמות יחסית גדולה של סוכר לטעם חמוץ-מתוק
ולמלפפונים מסוג גרקינס (אלו עם הבליטות) שהם מוצקים ומכילים פחות
מים מהמלפפונים הרגילים וגם בכבישת ירקות אחרים.