שאלה לגבי החמצת מלפפונים...

רן 120

Member
שאלה לגבי החמצת מלפפונים...

מישהו יודע מה מטרת הוספת קמצוץ סוכר
לתהליך החמצת מלפפונים?
לא ניראה לי שזה לאיזון הטעם בלבד..
 

TCHM

New member
אתה יוצא מהנחה שמוסיפים סוכר בדרך של שיגרה?

ראשית - ממש לא, אין צורך להוסיף סוכר וקמצוץ לא ישנה ולא יוסיף
כלום לטעם.
שנית - מכיוון שכבישת ירקות אם במלח ואם בחומץ הוא תהליך של
קלקול מבוקר (עד לריקבון מלא) תוספת של סוכר רק תגרום לתסיסת
יתר לא רצויה.
שלישית - ניתן להוסיף סוכר לכבישה בחומץ (הסיגנון האירופאי) אבל
אז זה אינו קמצוץ אלא כמות יחסית גדולה של סוכר לטעם חמוץ-מתוק
ולמלפפונים מסוג גרקינס (אלו עם הבליטות) שהם מוצקים ומכילים פחות
מים מהמלפפונים הרגילים וגם בכבישת ירקות אחרים.
 

רן 120

Member
תודה על הפירוט....

וקצת שמן? גם זה ראיתי בחלק מהמתכונים?
 

TCHM

New member
אם אתה רוצה אז מעט מעל, אבל ממש אין צורך.

 
למעלה