שאלה לגבי הטורף...

שאלה לגבי הטורף...

אם בעצם כל מחשבה שעוברת אצלי בראש התולדה שלה בעצם מגיעה מהטורף הרי כל החיים שלנו הינם סתם בליל של מחשבות ומעשים שבכלל מסיתים אותנו מה"אמת" שלנו, ואפילו זה שאני כותב כאן זה מעשה של הטורף, איזה באסה איזה חכמים הם...איך אפשר לנצח אותם במגרש שלהם ? האם אפשר לנצל את הטורפים ולקבל מהם מידע לגבי ההתפתחות האפשרית של האדם ? (או אפילו לגנוב מהם אנרגיה מחדש ?).... זה רעיון מעניין לטרוף את הטורפים.... מוקדש באהבה לקונג פו...

kung fu

New member
תשובה ../images/Emo6.gif ../images/Emo24.gif

אני רואה את זה ככה - יש בתוך היצור הזה מכונת מחשבות שהיא אינה היצור. מכונה מחשבות שיכולה להגיד מה שבא לה, ואנו בדרך כלל מזדהים איתה וחושבים שהיא אנחנו. אנחנו אומרים: "אני רוצה....", "אני לא אוהב את....", "מזג אוויר מעניין", ובטוחים שאנחנו חושבים את זה. טורף / טפיל - אפשר לראות את זה כדימוי או כיצור אמיתי. זה לא משנה לצורך העניין. כשאנו מאמינים לכאב, דרמות, כעס, וסרטים - זה אומר שאנו מאמינים למכונת המחשבות. הטפיל ניזון מרגשות אלו, בין אם זה דימוי או דבר אמיתי. כאשר אנו מאמינים לכאב ולסרטים, אנו נותנים לו את הכוח שלנו. הטפיל מכיר אותנו. הוא יודע איך לעורר בנו X Y ו- Z. בשביל לא לתת לו לשלוט, עלינו להכיר אותו, או להכיר את מכונת המחשבות, או להכיר את עצמנו, או להכיר את ההרגלים שלנו, וכדומה. אין בעייה לחשוב מחשבות או לכתוב אותן, כל עוד לא תזדהה איתן, ותדע שזה מידע שמכונת המחשבות הוציאה. אכן במצבנו הנוכחי, שבו אנו מאמינים לרוב המחשבות, ונסחפים איתן, ומזדהים איתן - אין לנו סיכוי. מקווה שעניתי על מה שרצית לדעת. תודה שסיפקת לי אפשרות לכתוב
באהבה.

דרך אגב הבנתי...

שכשמישהו מצליח להתגבר לגמרי על מכונת המחשבות/טפיל, הוא מגיע למצב מאוד מיוחד שבעיקרו אין לו מחשבות אם הוא לא מתכוון ממש לחשוב אותן... ופה דווקא אנו רואים כמה חשוב הדו שיח הפנימי שעוזר לנו לבצע פעולות יום יומיות... בלי דוח שיח כזה שכל הזמן חוזר על עצמו ומזכיר לנו דברים אנו פשוט נראה בעיני החברה כסנילים גמורים ואנו נצטרך ללמד את עצמנו בכוונה לחשוב כדי להציג את עצמנו לעולם כאנשים שזוכרים לחשוב ולקיים את צווי החברה בה אנו קיימים ונמצאים... לדוגמה אם לא נזכיר לעצמנו שצריכים לשלם את הארנונה, מתי נשלם ? אם לא נזכיר לעצמנו מתי ימי ההולדת של יקירנו... פשוט נשכח אותן הלא כן ?!? דעתך בנושא....

התהוות

New member
זה לא ממש עובד ככה אצלי.

לא מזמן גיליתי שאני לא צריכה להזכיר לעצמי דברים כדיי לדעת אותם. זורם בי מידע שאותו אני יודעת, המחשבות רק חוזרות על המידע הזה כמו תוכי. אם אין מחשבות- זה לא שהמידע נעלם.

זה לא מדוייק...

בדיוק !!! "אם אין מחשבות - זא לא שהמידע נעלם" המידע תמיד קיים, אבל כעת כשהדו שיח הפנימי שלך הופסק (לאחר מאמצים רבים לשבור אותו, בסוף כנראה זה הצליח...) אין לך מי שיזכיר לך את המידע הזה... תחשבו על זה לרגע, ברגע שאתם תגיעו למצב שבו הצלחתם לשבור לחלוטין את המוסכמות שלכם/שלכן והדו שיח הפנימי יתבטל, מה שיקרה זה שאנו נצטרך ללמוד לחיות מחדש וזו לא תהיה משימה קלה כלל וכלל, בהתחשב שנהיה מעוניינים להמשיך לתפקד "כרגיל" בעולם הזה (בפני החברים שלנו, משפחה, וידידים) היות ואנו משנים את המשוואה של מי שאנו עצמנו ... (מפסיקים את מנגנון המחשבות האוטומטיות)..... תגובתכן/כם

ibag

New member
תגובתי

שההודעה שלך נותן לי רושם של בלבול וחוסר בהירות. שהגדרתה באופן שטחי את המושגים הרלוונטים, מה שנותן לך להגיע עד לרמת הבנה מינימלית. נראה שאחרי שהשגתה את כל האינפורמציה שאתה יכול (קסטנדה/מארס/מורים וכו')השאלות שלך והתרומה שלך לנושא ישתנו. מה זה דיאלוג פנימי? (יש מצב שהוא יעלם לגמרי?) מה זה טורף? מהו עצירת העולם? מה זה חשיבה?(האם היא בתמיד קשורה לשכל? מהי חשיבה מעגלית?) מה זה מחשבה? מה זה חשוב מה יקרה אם...? וכו' וכו' וכו'

ibag

New member
ברור

גםברור שהנסיון שלך מתפרש לפי המידע העומד לרשותך. מידע משפיע על הנסיון כמו שהנסיון משפיע על המידע. אז למה אתה לא רוצה להתקדם ולעשות כביסה יותר לבנה?

kung fu

New member
תשובה ../images/Emo13.gif

שכשמישהו מצליח להתגבר לגמרי על מכונת המחשבות/טפיל, הוא מגיע למצב מאוד מיוחד שבעיקרו אין לו מחשבות אם הוא לא מתכוון ממש לחשוב אותן... אני לא יודעת. אולי מגיעים למצב שעדיין עוברות מחשבות אבל לא מזדהים איתן? בקיצור, איני יודעת. ופה דווקא אנו רואים כמה חשוב הדו שיח הפנימי שעוזר לנו לבצע פעולות יום יומיות... בלי דוח שיח כזה שכל הזמן חוזר על עצמו ומזכיר לנו דברים אנו פשוט נראה בעיני החברה כסנילים גמורים ואנו נצטרך ללמד את עצמנו בכוונה לחשוב כדי להציג את עצמנו לעולם כאנשים שזוכרים לחשוב ולקיים את צווי החברה בה אנו קיימים ונמצאים... אני לא כל כך מסכימה אותך. לוחמים מצטיינים בקשב הראשון ובקשב השני. אף הצטיינות לא באה על חשבון הקשב האחר. אבל אני לא חושבת שאנו צריכים דו שיח פנימי שכל הזמן חוזר על עצמו (כפי שתיארת), בשביל שנוכל לחשוב, לזכור ולשלם חשבונות. לדוגמה אם לא נזכיר לעצמנו שצריכים לשלם את הארנונה, מתי נשלם ? אם לא נזכיר לעצמנו מתי ימי ההולדת של יקירנו... פשוט נשכח אותן הלא כן ?!? לא נראה לי שזה פועל ככה...

דוגמה יותר טובה...

אוקיי , יש לי דוגמה יותר טובה שתראה לך כמה אני לא אכפתי או סנילי (אחד מהשתיים)... בעבר ועדיין כיום אני מתרגל מדי פעם כל מיני מדיטציות המושפעות מהתרכזות באובייקט אחד או מנסיון לא להתרכז כלל... אחת מהמידטציות שהשפיעו עלי באופן החזק ביותר היתה כאשר ניסיתי ליישם את מדיטצית "הליכת עוצמה" (תסלחי לי אם זה לא המשפט הנכון אני פשוט לא ליד ספרי סקטנדה כעת ואני מעלה זאת מהזיכרון), עכשיו מה שבעצם עשיתי זו מדיטציה שבעצם גזורה מהליכת העוצמה בה בעצם יושבים במקום שקט ורגוע עם עיניים פתוחות (מזכיר סוג של מדיטציית זן) כאשר המבט מופנה קדימה לעבר האופק אולם תשומת הלב צריכה לא להיות ממוקדת בנקודה אחת אלא צריכים לשים לב לכל מה שהעיניים רואות בבת אחת (אם אני לא טועה קוראים לראיה זו "ראיה הקפית") כך שנהיה קצר במחשבות והן משתתקות. לאחר ביצוע מדיטציה זו מספר פעמים הגעתי למצב שבו יש פרקי זמן ארוכים בהן אני מודע לעצמי כביכול וכל הזמן רואה שבעצם אין לי מחשבות (או שזו לפעמים המחשבה היחידה ש "אני לא חושב כרגע"
). מין מצב כזה שכשאנשים היו מביטים בי ושואלים על מה אתה חושב, הדבר היחיד שהייתי יכול לומר להם "על כלום"... שקט זה ממחשבות שליווה אותי תקופת מה (לפעמים יש לי תקופות שיש לי מחשבות בשפע מעבר למה שאני רוצה) פלוס הרצון הרב לחיות בהווה באופן מוחלט ולהיות מרוכז באופן המירבי בפעולה שאני מבצע באותה הרגע, גרם לי לא לזכור דברים טריוויאלים וניקח לדוגמה יום הולדת של הורה שלי !!!~!! וכל מיני דברים שאנשים ביקשו ממני לבצע לפי סדר פעולות מסויים. אולי אני טועה ואני פשוט מפתח סניליות בגיל מוקדם יחסית (31), או אולי אני לא אכפתי עד כדי גיכוך, אבל זו דוגמה שאני יכול לתת.

yom

New member
הטורף לא מייצר מחשבות

הטורף מלבה אותן. את המחשבות המיינד שלך יוצר מתוך הרגל ובלי הרבה מחשבה אם תרצה. הטורף תופס על זה טרמפ. כדי להיפטר ממנו, צריך להפסיק להאכיל אותו. וזה עונה לך על איך לקחת ממנו את האנרגיה לצורך העניין. למרות שבסך הכל אתה שומר על שלך. אם הגעת למצבים נקודתיים של שקט תמשיך ותרחיב את המצב עד שיקבל נוכחות מתמדת, אז ההרעבה תשמור אותך שקט.

keoser

New member
תפיסה נוספת.. :)

ע"פ ההתבוננות שלי ביצור הזה אותו אתה מכנה הטורף, הוא לא רק משתיל לך מחשבות -- אלא הוא אוכל לך את ההוויה. הוא יוצר מעטה בינך לבין היקום. אם קראת את הספר "ארבע ההסכמות", בתחילתו מסופר על אדם שהבין את מהותו האמיתית, את מהות היקום. הכל אור, ואנחנו עשויים מאותו אור. אני מעדיף את המילה אהבה, הכל עשוי מאהבה, ואנחנו עשויים מאותו הכל. היצור הזה מסתיר את זה ממך, מסתיר את המהות האמיתית שלך מעצמך. הוא כל הזמן עובד ברקע בכדי להזין את עצמו. הוא השופטים שבך, הוא המחשבות שמתרוצצות לך בראש. הוא הפך להיות "אתה". ע"פ תפיסתי העכשווית, להשתחרר ממנו משמע הדבר למות ולהיוולד מחדש. אתה צריך להרעיב חלק בך, חלק ממך. יש בכולנו חלקים שנהנים מהיחסי גומלין בין היצור הזה לביננו. אותם חלקים מוזנים על-ידו ומזינים אותו. אפשרנו ליצור הזה להיות עמנו בתהליך הלמידה שלנו, והוא איננו נזקק עוד. אוהב, יוסי :)

אשכר

New member
אולי זה לא באמת חשוב (?)

אולי זה לא באמת חשוב לך לזכור תאריכים של ימי הולדת. --- "צריך ללמוד לחיות מחדש" יש בזה משהו. ואכן, אני מכיר אנשים שלומדים איך להתנהל בלי מחשבות, מכינים את עצמם ליום הזה שבו פתאום אף אחד לא אומר להם מה לעשות או איך להתנהג. --- מה מפחיד אותך יותר: שמישהו שולט עליך ואתה מקריב לו את חייך, או ללמוד לחיות מחדש כמו שאתה באמת רוצה? ומה מניע אותך יותר חזק?

kung fu

New member
נראה לי שזה משהו שקשור אלייך,

כי למיטב ידיעתי מדיטציות שמביאות לשקט פנימי, לא אמורות לגרום לשיכחה אלא לבהירות פנימית.

מה זה?

זה משהו שקשור אלי... ניסיתי עד עכשיו גם לפתח שכחה עצמית מפני שלדעתי זה ישחרר אותי מכל מיני דעות על העולם, ואז אהיה חופשי לנסות להבין ולחיות ממקור ראשון, ולא מתכנות קודם ש"תכנתו" אותי עוד כשהייתי ילד... למחוק את המידע הקודם כדי לחיות כל רגע בהווה, וליצור כל רגע מחדש כאילו אין עבר... אבת תכל'ס אני חושב שזה מפריע לי אח"כ כדי לתפקד בחברה (עבודה ומשפחה...) אפרופו שכחה, את יודעת שלפעמים אני עוצם עיניים, וחושב לעצמי איך הייתי רואה את העולם אם רק עכשיו נוצרתי ללא דעות קדומות וללא ידע לגבי העולם, ללא הידע איך חושבים בכלל ומה זה מחשבה, ואז אני מאזין לרעש ולדיבורים של אנשים, משהה את התרגום שלי למה שקורה , ובסוף פותח לאט עיניים כאילו זו הפעם הראשונה...מדהים... דרך אגב כשמתמשים בשיטה זו, המחשבות מפסיקות אוטומטית.... יש לי עוד כמה שיטות.... ברמת העקרון אני מגיע למסקנה שגם אם מבצעים מדיטציה ללא מיקוד, כדאי מדי פעם לשלב מדיטציות על אובייקט מסויים, כדי לשמור על מיקוד התודעה וחדות השכל.... ורצוי לאחר מדיטציה לחשוב על משהו שכלתני או אפילו לבצע תרגילי מתמטיקה בראש, כי זה עוזר לא להשאיר אותך מרחף ולא ממוקד.... סתם רעיונות שלי.... מברבר לי..

למעלה