שאלה לגבי הילינג ורייקי

simba481

New member
שאלה לגבי הילינג ורייקי

הייתי אצל מטפל,הייתה לי "כתף קפואה"-הוא באמת עזר מבחינת הכאבים.
השבוע הלכתי שוב,היו לי כאבי תופת בצוואר וסחרחורות(פריצות דיסק).רוב הטיפול-שכבתי על הבטן,שהוא מניח את ידיו על צווארי.
לאחר מכן אמר להסתובב על הגב,וגם עיסה את צווארי במקום שכאב.

באיזשהוא שלב-הוא הניח את ידיו על שדיי,ושאל אם זה מפריע לי?
שאלתי אותו אם זה לגבי ריפוי הריאות-כיוון שרק לפני 3 חודשים הפסקתי לעשן.הוא אמר גם.-ושזה גם לאיזון הגוף והנפש-כי מטבעי
אני לא בן אדם רגוע.
האם זה מקובל?-יש לי מגוון בעיות רפואיות,וקצה נפשי מהרפואה הרגילה,הייתי בטיפול ב"גלי הלם"לצוואר-לאחר 6 טיפולים שראיתי שאין שיפור,הפסקתי את הטיפולים.
אודה לתשובה
תודה
רות

yoelnd

New member
רגע.....

היי
מה השאלה? על הבעיות שהעלת בפן הגופני? הרגשי? סיום טיפול? מהלך טיפול?
"הנגיעה" בשדייך במהלך טיפול הילינג/ריקי? עם בגד עלייך או בלי? וקצה נפשך מהרפואה הרגילה???

באופן ברור וחד - אין לגעת באיזורים אינטימיים במהלך טיפול ! ההסכמה שלך יכולה לייפול ברגע של כניעה (לצורך ניקוי/איזון......) ולסיפוק המטפל. אולם, אם "נדלקת" עליו זה כבר ענין אחר! ולא ארחיב בענין כאן.

לגבי שאר הענינים: אין כמו טיפול אינטגרטיבי - משולב של כמה שיטות טיפול העוטפות מכל הכיוונים והיכולת לתת מענה בכל מצב משתנה בתהליך.
גם פיזי, רגשי, תזונתי ועוד... וכמובן העדפה אצל מטפל/ת אחד שיש לו את הכלים והידע בכמה שיטות בצורה מקבילה וצולבת או בשיתוף מלא עם כמה גורמים.

בהצלחה!

simba481

New member
הייתי לבושה לגמרי במהלך כל הטיפול

הןא שאל אם זה יפריע אם יניח את ידיו על החזה-אמרתי שאם זה לצורך ריפוי אז לא.
בכל אופן-אתמול שלחתי לו הודעה בקשר לזה,והוא אמר שזה מעביר אנרגיות טובות לריאות.
ולא
"נדלקתי עליו".
רות

יעל ND

New member
הילינג כנו גם רייקי

הינם טיפולים אנרגטיים.
הם לא דורשים שום מגע כלל.
וכעיקרון גם לא דורשים שתבואי, אפשר לעשות כשאת שוכבת אצלך בבית. אם כי לפעמים אנשים מעדיפים לבוא, פשוט מפני שגם נהנים מהאווירה וכדו'.
אבל ממה שסיפרת אני הבנתי שעשו לך גם עיסוי! ועיסוי זה כבר לא הילינג ולא רייקי זה כבר עבודה על הגוף, וכמובן חייב במגע. מה קשר לשדיים - את זה אני באמת לא מבינה. לדעתי, היית צריכה שואלת את המטפל.
מה שעוד אני לא מבינה - למה הלכת לגבר?

yoelnd

New member
נו באמת.....

היי יעל
קצת מעליב ולעשות הכללות! עיסוי נשים זה רק ע"י נשים? ולגברים מי יעשה?
רק גברים?
דנו כאן בפורום בענינים האלו ולדעתי זה ענין של עבודה עם אתיקה ולשמור על השם הטוב שלך כמטפל, מי שרוצה "להתעסק" בענינים צדדיים ולא קשורים זה בעיה שצריך לפתור בכמה צורות כמו תלונה במשטרה, להתלונן באיגוד המתאים ויש עוד שלא נפרט...... ויש מספיק מטפלים זכרים שמנוסים, יעילים, טובים ומוכשרים גם בגלל הענין הזה ובמקצועיות רבת שנים!

יעל ND

New member
כן, yoelnd

ואפילו - בוואדי.
כשמדובר בטיפולי מגע, על הנשים - לטפל בנשים ועל הגברים - בגברים.
ורק במקרים יוצאי דופן - אחרת. למשל כשאין מטפל מאותו מין או אולי (אולי!) כשיש פער גדול מאד ברמתם.
ומוזר לי לשמוע ממך שאתה לא שלם עם זה. אם לדבר על מטפלים-גברים, תגיד, לא חסר צרות - צריך למשוך עוד? לפי מה שגברת מספרת, אותו מטפל השתדל לשמור על כללי אתיקה ולא היו, ח"ו" כוונות רעות.
טיפול אנרגטי זה טיפול ללא מגע, אבל הנה במקרה שלפנינו, המטפל, כנראה, שילב עיסוי זה או אחר לטובת המטופלת - והנה היא יצאה מבולבלת ולא קיבלה את כל מה שיכלה לקבל מהטיפול, וכנראה גם לא מרוצה - ולא פלא: גבר זר נגע בא! כנראה אתה לא מתאר לך איזה גועל זה לכל בת ישראל.
אני כבר לא מדברת על כך שזה הפיר כל גדרי צניעות אלמנטריים.
ולא היה בכך שום צורך אמיתי, כי גם בין המעסים וגם בין מטפלים אנרגטיים יש מספיק נשים. ולא מעט מהן משלבות בהצלחה את התחומים הללו.

ladybug4NLP

Active member
בטיפולי רייקי אכן מניחים יד על החזה. זה חלק מהנקודות

יש הנחת יד, לא תזוזה, לא עיסוי, לא כלום. רק הנחת יד.
אם את חשה שלא במח-בקשי מהמטפל שלא יעשה זאת

רק לסבר את האוזן- בעבר טיפלתי באנשים ברייקי (II), לא עוד.
היום אני מעדיפה שיטות טיפול בהם אנשים משתפים פעולה לוקחים אחריות
על הטיפול והמטפל הוא יותר "מאפשר" כמו NLP-EFT-דמיון מודרך וכד'

הרבה בריאות

בהצלחה

יעל ND

New member
גם ברייקי אין צורך במגע

את נמצאת מעל (!) המרכז, לא על המרכז. אין שום צורך לגעת בגוף בשום מקום.

ladybug4NLP

Active member
יעל-אין לי מושג מהיכן את שואבת את המידע שלך או ממי למדת

ברייקי הנחת היד היא על הגוף ולא מעל הגוף. נכון שניתן "לשלוח" רייקי מרחוק
אבל לא עושים את זה ככשאת צל מטפל.

מעבר לכך אני מתפלאה עלייך מאחר ורייקי לא טיפול מקובל אצל אנשים דתיים בהיותו נחשב לעבודה זרה (זו הסיבה שלמרות שלמדתי לדרגה גובהה ואף עסקתי בכל לפני שנים- ברי שאני כבר לא משתמשת ברייקי המון זמן)

יעל ND

New member
ל-ladybug4NLP

אני לא מדברת על שליחת רייקי. גם בטיפול פנים מול פנים אין שום חובה במגע.
אם זה מעניין אותך, אני מסטרית רייקי כר כעשרים שנה ולכן יודעת על מה מדברת.
אני לא משתמשת ברייקי כעת, כמו בשיטות רבות אחרות שלמדתי, אך לא מסיבת עבודה זרה, כי רייקי - זה לא עבודה זרה. עשיתי בזמנו שאלת רב בנושא.
כל זה לא קשור לשאלת הגולשת, אך אם זה מעניין אותך, אז אני מביאה לך את דברי הרב שלמה אבינר בנושא:
"רייק אינו עבודה זרה. המטפל אינו עובד בזה לשום אל או כח ואינו מתכוון לעבודה זרה. אמנם אם יש צורה קבועה של עבודה זרה לאיזה אל, אסור, אפילו אם אינו מתכוון לעבודה זרה, כגון מתכופף מול הפסל להרים מטבע, או מצמיד שפתיו לפיו של הפסל המקלח מים. אבל בימינו אין צורת עבודה זרה של רייקי.

אמנם נכון שהמקור הוא אלילי. ההשקפה הזאת על אנרגיה עולמית שממלאה את היקום שייכת למיסטיקה של המזרח הרחוק שמזהה את האל עם אותה אנרגיה אלהית הממלאה כל, ועניינו של האדם הוא להתחבר אליה. אם כן, לכאורה ההתחברות עם אותה אנרגיה קוסמית שהיא האליל, היא בדיוק עבודה זרה.

אלא שהדרך הזאת השתחררה מעבודה זרה ונעשתה חול. בעבר, הרבה מדעים היו מעורבבים עם עניינים מטפיסיים ומסטיים, ובמשך הזמן השתחררו. וכן הרייקי וההלינג הן עתה טכניקות רפואיות בלי שום זיקה להשקפת עולם אלילית. כאמור, לא המטפל ולא המטופל מתכוונים לעבודה זרה, אין זו דרך של עבודה זרה, וגם המייסד לא כיון לעבודה זרה של המזרח הרחוק בהיותו בעצמו נוצרי.

זה דומה למה שפסק הרמב"ם: "השוחט לשם הרים לשם גבעות לשם ימים לשם נהרות לשם מדברות אף על פי שלא נתכוון לעובדן אלא לרפואה וכיוצא בהם מדברי הבאי שאומרין עכו"ם הרי שחיטתו פסולה. אבל אם שחט לשם מזל מים או מזל ההר או לכוכבים ומזלות וכיו"ב הרי זו אסורה בהניה ככל תקרובת עכו"ם"[10]. וכן כתב הרשב"א[11] וכן נפסק בשולחן ערוך[12].

הרי שהרמב"ם חילק בין שוחט למזל של הר, שזו עבודה זרה, לבין שוחט להר ומדמיין שזה ירפא אותו, שאינו עבודה זרה אלא הבאי. וכן כתב מרן הרב קוק ששוחט לשם הרים מתכוין לאיזה הבל של רפואה אינו עבודה זרה, ואינו נידון כזבחי מתים שאסור בהנאה[13].

יתר על כן, נפסק בשולחן ערוך בעניין היתר להתרפאות מעובד כוכבים: "אם בא לרפאותו בלחש מותר, והוא שלא ידע שמזכיר שם אלילים, אבל אם יודע שמזכיר שם אלילים אסור"[14]. הרי כאן הגוי אינו מזכיר שם אלילים, וקל וחומר אם יהודי עוסק בזה. " עד כאן דברי הרב.
מקורות שהוא מיא לנושא:

10. רמב"ם, הלכות שחיטה ב יד.
11. שו"ת הרשב"א שמה.
12. שו"ע או"ח ד טז.
13. הרב קוק, משפט כהן עמ' קסח.
14. שו"ע יו"ד קנה א.

אבל שוב, כל זה לא שייך לנושא כאן.
וכמובן, זה לא סותר אם רב שלך אסר עליך מסיבות שלו. וגם זה - לא שייך לנושא.

ladybug4NLP

Active member
בהחלט יש איסור גורף של רבנים להשתמש ברייקי בגלל

שזה נחשב לעבודה זרה.

בעבר, במקדשים בודהיסטיים הנזירים היו יושבים על כסאות נחושת בתוך
מים ובוהים בסמלי הרייקי הענקיים שצויירו על הקיר בעת תפילות
לאלים שלהם - ע"כ הכריזו רבנינו מהזרם החרדי שמדובר בעבודה זרה, ולכן גם הפסקתי עם זה (למרות ששנים רבות אני לא שייכת לזרם)

אבל כדי לדעת את כל זה כמובן, יש צורך לדעת את המקורות וההיסטוריה
של הרייקי.
אני למדתי אצל אלן סוקולוב שהיתה מגיעה לארץ והיא היתה תלמידה של
3 המאסטריות המקוריות שהובאו למערב (USUI LINEAGE)

וכן, אם המטופל נמצא עצלך על שולחן הטיפולים, את מניחה ידיים ולא באוויר.
אני יודעת שבזמנו רייקי היתה השיטה הפופולרית והטרנדית הראשונה
בארץ וכל אחד רץ ללמוד רייקי מכל מי שעשה איזה קורס של סוף שבוע
ובעצם רובם לא למדו נכון, הסמלים לא היו מדוייקים שלא לדבר על החניכות לפתיחת האנרגיה ועל כן גם לא טיפלו נכון.

עם הזמן בגלל זילות ללימוד השיטה קרנה של הרייקי ירד מאד והיום כמעט ולא תשמעי על השיטה.

שבת שלום

גאון, על הומוסקסואליים ולסביות לא שמעת?

אם המטפל הוא הומו , האם הוא אמור לטפל אך ורק בנשים?

ואיך מטופל יכול לדעת את הנטייה המינית של המטפל שלו?

ומה לגבי ביסקסואליים? לשיטתך הם לא אמורים לקבל טיפולים בכלל.

הכל עניין של אתיקה מקצועית, כי הטרדה מינית יכולה תמיד להתרחש.

פרמיטיבית

יעל ND

New member
לצערינו, בזמנינו קשה לא לשמוע...

אנשים עם סטיות בכלל לא אמורים לתת טיפולים אנרגטיים משום סוג.
מטופל מגיע ע"מ לקבל עזרה ולא נזק.
אדם שמגיע למטופל נותן לו בכך אימון.
אז קצת מצפון לא יזיק.

עצוב לשמוע שזו דעתך על הומוסקסואלים

רק שתתעדכני - כבר מזמן הוציאו את הנטייה הזאת מה DSM .

יש גם מטפלים הומוסקסואלים (רופאים קונבנציונאליים ומטפלים אלטרנטיבים) והם לא פחות טובים או מצפוניים ממך.

הפרמיטיביות שלך היא ה"סטייה " החמורה כאן. מאחל לך להחלים מזה.

חתימה טובה.

יעל ND

New member
אני לא פרימיטיבית - אני נורמטיבית

ואני מדברת על נורמות של בריאה ולא על "נורמות" של חברה מקולקלת ומבולבלת שאיבדה כבר את היכולת להבדיל בין טוב לרע.

פעם אחרונה שבדקתי - הם עדיין היו ב-DSM. בלי נדר, אבדוק מה היום. אם הם הצליחו להוציא את עצמם משם - זה רק מתוך טיפשותם: זה היה הדבר היחידי שהצדיק איכשהו יחס סלחני כלפי זה.
אגב, חוסר יכולת של חולה להבין שהוא חולה - טיפוסי למחלקה פסיכיאטרית.
כמו גם רמת התוקפנות: לא שמעתי על חולי גאוט או פסוריאזיס או כל מחלה אחרת שלסובלים ממנה בטח בא לפעמים לצעוק מרוב סבלם - שיצאו לרחובות בצעקות שהם חולי גאוט. או פסוריאזיס.
תחשוב על זה בזמנך הפנוי.
וכאן מצידי אנחנו מיצינו את הנושא עד תום. גם כל ההתכתבות הזאת היתה מיותרת ולא מוסיפה לא לפורום מכובד זה (אין ספק שלאנשים המדוברים יש פורום משלהם, ואולי לא אחד...) ולא לגולשת שרצתה בסך הכול לדעת עד כמה לגיטימי את מה שקרה לה.

את צריכה להשלים חומר

קודם הומוסקסואליות אינה נחשבת הפרעה לא רק ב DSM הנוכחי (5) אלא גם לא בקודם (4). אז מעניין מתי הייתה הפעם האחרונה שבדקת.

אין שום בעיה בתפיסת המציאות , או כושר השיפוט שלהם, כמו גם לא ביכולת התפקוד - כך שמקומם ממש לא במחלקה פסיכיאטרית.

לא בטוח למה התכוונת ב "בריאה" , אבל האדם לא נברא אלא התפתח. ואם כבר , יצירת חבר דמיוני היא משהו שטיפוסי להפרעות נפשיות.

הם ממש לא יוצאים לרחובות כדי לזעוק על היותם הומוסקסואליים- למעשה הם לא סובלים מהנטייה שלהם. הם סובלים מיחס החברה של אנשים כמוך שחושב שצריך להפלות אותם (אפילו כאן כתבת שאסור להם להיות מטפלים). אלמלא אנשים חשוכים כמוך, גם לא יהיה צורך במצעדים. ותחשבי על זה בזמנך הפנוי.

וייתכן שמה שקרה לגולשת הוא לא לגטימי, אבל כמו שאמרתי בהתחלה זה יכול לקרות גם למטופל שבוחר במטפל מאותו מגדר (אם עדיין לא הבנת).

למעלה