שאלה לגבי היסטרו אבחנתית

לונה272

New member
שאלה לגבי היסטרו אבחנתית

היי בנות יקרות, עזרתם לי מאוד בפוסט ששאלתי לגבי הליך
של היסטרוסקופיה ניתוחית.
מעדכנת כי אני אחרי , אכן נותרו שאריות, היה קליל ומהיר
קיבלתי כדורי פרוגילוטון לתמוך ברירית וזומנתי להגיע לביקורת
אחרי מחזור להיסטרוסקופיה אבחנתית לראות שהכל בסדר.
התור נקבע לי חודש מראש (מעל שבועיים) מקבלת המחזור כביכול.
לא קיבלתי שום הנחיה לגבי שמירה ומניעת נסיונות כניסה להריון.
רציתי לדעת אם מישהי קיבלה הנחייה להימנע?

שירהד1

Member
מנהל
ממליצה לשאול את הרופא/ה שעשה/תה את הפרוצדורה-

בנוסף, ההגיון שלי אומר שאם זימנו אותך לבדיקה נוספת, כדי לוודא ולראות שאכן הכל בסדר, אז יש למנוע ניסיון של כניסה להריון, כל עוד אין וודאות שאכן הכל בסדר.
זה ההגיון שלי והסקת המסקנות שלי.
הכי בטוח זה להתקשר או לשלוח הודעה לרופא/ה.

בכל אופן, טוב שאת אחרי, ושעבר בקלילות ובמהירות.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

אני תמיד מונעת בין הניתוחית לבין הביקורת שאחריה

לא זוכרת אם אי פעם הרופאים התייחסו לנושא הזה, אבל כפי ששירה כתבה - אם אמורה להיות ביקורת, אני מעדיפה למנוע הריון.
אם את לא מונעת והאבחנתית מבוצעת אחרי הביוץ, יש סיכוי שבמהלך הבדיקה, הנוזלים ידחפו את הביצית המופרית לכיוון החצוצרה וכך עלול להיווצר הריון חוץ רחמי.

בנוסף, בפעמיים שקיבלתי פרוגילוטון אחרי ניתוחית, הוסת התחילה הרבה לפני סיום החפיסה.
אני ממליצה להתייעץ עם הרופא/ה מה ההנחיות למקרה שהוסת שלך תקדים.

שמחה לקרוא שהפרוצדורה עברה עלייך בקלות יחסית, ומאחלת לך שבזאת מסתיימת הסאגה של ההפלה.

לונה272

New member
סאגה כל כך ארוכה ומייגעת

אני לא מאמינה שאני כל כך הרבה זמן בתוך הסיפור הזה.
אבל העלת לי מחשבה שאני כבר מהרהרת לגביה מרגע נטילת הכדורים
מה באמת אני אמורה לעשות אם אקבל מחזור בזמן הכדורים?
רשמת להתייעץ אין לי מושג איך פונים לרופא מנתח בביהח.....?
מה הנחו אותך? כמובן שלא אעשה זאת בלי הנחיית רופא, רק מתעניינת לגבי הגישות.
מאוד ברגשות מעורבים לגבי הכדורים האלה.

אצלי זה היה רופא פרטי, אז פשוט התקשרתי אליו

אם עשית בציבורי, כדאי להתקשר למחלקה ולשאול.
אצלי הוא אמר להפסיק את הכדורים ברגע שהוסת התחילה, אבל אל תסתמכי על זה בתור הנחיה גורפת.

ולגבי סאגות: עברתי 3 הפלות עם שאריות, ו-2 הפלות עם הידבקויות.
ברור לי איזה תסכול את מרגישה כרגע.

לונה272

New member
רק דיברנו על זה כאופציה ...

וקיבלתי מגה מחזור (בכדור הלבן האחרון) דיברתי עם הרופאה המנתחת
שאמרה לי "לפעמים יש דימומים זה טבעי בגלל ההורמונים אבל תמשיכי לקחת את הכדורים"
בגלל שזה היה בבוקר לא התווכחתי אבל מדובר במחזור שהגיע בדיוק 28 יום מהמחזור האחרון (ובין לבין היה היסטרו ניתוחית)
עם הכאבים והעוצמה והדימום המסיבי (סליחה על התיאור)
אני ממש מבולבלת.. האם אפשר לעשות לי סדר? אני פשוט מתייעצת עם כמה אנשי מקצוע וכל אחד אומר לי משהו אחר.
האם עוד שבוע וחצי שאסיים את הכדורים החומים אני אקבל שוב פעם מחזור???
אמרו לי לעשות אולטרסאונד אחרי מחזור - האם על המחזור הזה דיברו ?
כי לפי מה שהבנתי הכדורים היו אמורים לתמוך בבנייה של הרירית ואז לגרום לנשירה ולמחזור...
גם למה שללה בכלל את האופציה שעכשיו מדובר במחזור?
תודה על המענה

אני חושבת שאת צריכה לבחור רופא אחד וללכת לפי הגישה שלו

אין לי מושג מה יקרה בעוד שבוע וחצי, אם תקחי את הכדורים החומים עד סוף החפיסה.
אני מתרשמת שגם אצלך כמו אצלי, הניתוחית היתה אחרי הביוץ ואז לא ברור לי האם הכדורים הלבנים אמורים לבלום את הגעת הוסת.
האינטואציה שלי היא כפי שהרופא שטיפל בי הנחה אותי - להפסיק לקחת את הכדורים ברגע שמתחיל דימום וסתי, אבל זו רק אינטואיציה והיא לא מבוססת על ידע רפואי.
דרך אגב, גם אצלי הוסת שאחרי הפרוגילוטון היתה מאסיבית מאוד ביחס למה שאני רגילה - גם בעוצמת הדימום וגם בפרק הזמן שהוא נמשך. מבחינתי זה היה סימן חיובי לכך שהכדורים עשו את העבודה ושהרירית שלי מסוגלת לשגשג.

מוסיפה מעט מנסיוני

גם אותי הנחו בכל פעם אחרי היסטרו ניתוחית, להפסיק את הכדורים ביום שבו מתחיל המחזור (דימום רציני, לא דימום קליל או הכתמה).
הפרוגילוטון בחפיסה מלאה אמור לכסות חודש שלם של מחזור חודשי מיום ראשון של הוסת ועד יומה האחרון, כך שהדיוני להפסיק ליטול ברע שהוסת החלה בודאות.

לגבי הריון - אני שאלתי על זה במפורש, כי אצלי זיהיתי שהריון בא בקלות יותר מיד אחרי הפלה, גרידה, וכו...
לי נאמר שאם הרחם נקיה באמת ויכולה לתמוך כבר בהריון ואם הרירית מספיק משוקמת וכמובן אם יווצר בכלל עובר והוא יהיה תקין וישתרש... אם ואם ואם הכל יקרה לבד והגוף יאפשר, אז לא חייבים למנוע. אם הגוף לא מוכן עדיין - בין אם כי הרחם לא נקייה ויהיה ממצא שוב באבחנתית או פשוט שזקוק לזמן להתאושש, הרי שממילא לא יהיה הריון.
אישית נכנסתי להריון אחרי הניתוחית הראשונה שלי.

מאז, אבחנו אצלי הידבקויות חוזרות, אז אני כבר כן מונעת הריון עד לקבלת אישור לאחר ביקורת אבחנתית בכל פעם.

לונה272

New member
תודה על השיתוף - שאלה

היו הדבקויות על אף שנטלת פרוגילוטון? כי הבנתי שהמטרה היא לתמוך ברירית ובכך להמנע מהדבקויות.
וסליחה על השאלה אבל נקלטת להריון תקין אחרי היסטרו ניתוחית?

במקרה שלי

לצערי, כנראה מפאת התערבויות פולשניות רבות, יש כבר נטייה מובהקת להידבקויות.
אחרי ההיסטרו הניתוחית הראשונה, או שלא היו, או שהיו הידבקויות קלות שלרוב אינן מפריעות להיקלטות הריון ולמהלך הריון תקין ושיפתחו מעצמן ככל שההריון יתקדם והרחם תימתח (כך הסביר לי גולדשמיט).
בניתוחים שאחרי, כבר היו לי הידבקויות חוזרות והפרוגילוטון לא מנע אותן (פרט לפעם אחת), אבל בהחלט הקל והן היו קלות יותר מלפני כן.

ההריון אליו נכנסתי אחרי הניתוחית, הסתיים בשבוע 14 בהפסקת הריון בגלל תסמונת גנטית שעברה לעובר מבן זוגי.
ההריון עצמו היה תקין פרט לכך.

למעלה