שאלה לגבי היפוך ממצג רוחבי

swann

New member
שאלה לגבי היפוך ממצג רוחבי

בשם חברה בשבוע 33. מבנה גוף קטן. הריון שני אחרי לידה וגינלית ראשונה (עם זרוז, בגלל סכרת. הפעם אין בעיה של סוכר). המצג הרוחבי כרגע מאוד מציק וכואב, והיא מנסה להמנע מנתוח קיסרי בגלל המצג. מה אפשר להציע לה לעשות?

גם למבי

New member
לפנות לדר' קנטי

אני זוכרת שהוא אמר לי שהיפוך מרוחבי קל יותר מעכוז. לגבי שיטות טבעיות - יש תשובות שניתנו לי בזמנו ע"י חברות הפורום אבל אין לי זמן לעשות חיפוש ועדיין לא הספקתי לאמר בהצלחה לרוני...

אין לה מיילדת או רופא?

הם אלו שבד"כ מבצעים היפוכים. אבל לא בשבוע 33... לי המיילדת הציעה לנסות לשכב בתנוחות שבהן האגן גבוה מהכתפיים: אפשר לעשות ערימת כריות על הרצפה או המיטה ולהשען עליה עם הבטן, כאשר הראש והכתפיים נמוכות (טוסים מונף אל על). לי היה יותר נוח להניח 2-3 כריות אחת על השניה ולשכב עם הטוסיק עליהן כאשר אני שכובה על הגב. התנוחות האלו מוציאות את התינוק קצת מהאגן ועושות לו יותר מקום להתהפך. עוד הוצע לי כאן בפורום - לשיר לבייבי מכוון פתח היציאה שלו (כל הזכויות שמורות לבעל של debby12 ולגליל נייר הטואלט שלו), לשבת עם הגוף מוטה קדימה במקום להשען אחורה, לישון עם כרית בין הרגליים ולתקוע את הכרית מלמטה לתחתית הבטן (מכוון בין הרגליים) אפילו שיהיה קצת לא נוח אבל התינוק אמור לרצות ל"התכוון" עם הראש איפה שיותר צר לו (המלצות של אם פי 3). וכמובן, לדבר לתינוק, לבקש ממנו שיתהפך, ללטף את הבטנונת בכוון הנכון ולהראות לו את הדרך למטה... ואם עדיין התינוק לא מתהפך תוך שבועיים שלושה, שתתיעץ עם המיילדת שלה (או הרופא?) בנוגע להיפוך חיצוני. המיילדות שלי, למשל, מבצעות היפוך אם הוא עדין ולא אגרסיבי. ממצג רוחבי קל יותר להפוך, וכמו כן ככל שיש יותר הריונות הסיכויים להיפוך חיצוני גדלים (בהריון שני יותר סיכויים מבראשון, למשל). ואם בעדינות הבייבי לא רוצה לזוז, אני משערת שאם יש לה מיילדת אז יש לה רופא מגבה - אצלנו היפוכים פחות עדינים מבצע הרופא בבית החולים (אם זה מה שהאם בוחרת) אז שתברר מראש את כל האופציות.

debby12

New member
מנהל
אכן - סדנת זימרה והמהום זה אנחנו

הנה קישור. נדמה לי שאומרים גם ללכת על ארבע/עמידת 6 וכאלה - בעיקר זה קל אם כבר יש פעוט בבית (אחרת מרגישים באמת דבילים) עוד עצת סבתא שקראתי פעם היא לקחת שקית ירקות קפואים מהפריזר ולשים למעלה על רום הבטן ואז הקור בסוף עובר והוא מתהפך כי רוצה להתחמק עם הראש מהקור. אבל זו עצה שקראתי בהקשר של מצג עכוז. אני מניחה שברוחבי יכול להיות לזה אפקט מחורבן של לגרום לו לשנות למצג עכוז שזה עוד יותר גרוע....

debby12

New member
מנהל
לא. מתי?

קיבלתי איזה מסר לפני שבועיים בערך וגם עניתי עליו. תשלחי לי שוב? ינעל תפוז....

swann

New member
הכוונה היתה לרוני... ../images/Emo13.gif

ואכן קיבלתי את המסר שלך חזרה

debby12

New member
מנהל
אה, נכון

טמבלית שכמוני. לא יודעת לשרשר ולא יודעת לקרוא שירשורים

מענה ל- swann

ערב טוב אפשר שתגיעי לעבודה בבריכה עם איל קופליס. איל למד עם איגור, את העבודה עם נשים בהריוןבמים, ועובד בבריכה בנופח עם אורלי, מיילדת מאיכילוב. חוץ מזה מתחילה עבודה גם בבריכה של קיבוץ גבעת חיים, שזה במרכז. בכל אופן כל המעונינת לעבוד עבודת הכנה לקראת לידה, בהשראת המילד איגור צ,רקובסקי , מוזמנת ליצור קשר עם איל קופליס, אישי היקר , בטלפון 0522588021 בעינין איגור צ,רקובסקי . הוא מטפל , מרפא, ומיילד במים של הים השחור וכן, שם הוא התחיל בערך לפני ארבעים שנה בעקבות שיטות עבודתו קיבלנו את הבייבי יוגה . הוא מטפל בתינוקות וילדים עם בעיות.. . והוא מאמין גדול ( וד"ג אמונתו מוכחת לנו בעקבות העבודה שנעשית בבריכה בהריון ) שכשהאמא עובדת ומכינה את הגוף שלה ללידה, דרך המפגש עם המים, הלידות יותר קלות והתינוקות מחוברים מאד לתדרים הגבוהים של היקום. מנסיונינו בעבודה בבריכה, קיבלנו באמת לידות יותר קלות אצל נשים שהתמידו. שווה לנסות . ימים טובים אה עוד פטנט להיפוך תינוק , זה להאיר עם פנס לתוך הוואגינה . אפשר להכניס את הפנס לשקית סנדביצ'ים ואז להחדיר את הפנס הדולק לוואגינה. בהצלחה לילה טוב רונית

צימעס

New member
לצ'רקובסקי יש גם הסבר ארצי יותר

לקשר בין שחיה בהריון למצג העובר - לטענתו, אם אמא שוחה, וגם מתהפכת הרבה במים, המערכת הוסטיבולרית של העובר נחשפת לגירויים רבים, ומתפתחת טוב יותר. ככה העובר יודע "מה למעלה - מה למטה", ומתמקם עם הראש למטה.

debby12

New member
מנהל
או - אז הנה עוד עצה לחברה של Swann

לקפוץ לבריכה (ויפה שעה אחת קודם - כי הקיץ בקנדה מסתיים בעוד שבוע - לא?
) <דבי מתרשעת בהומור ציני>

למעלה