שאלה לגבי הכנסיות

yevgeny94

New member
שאלה לגבי הכנסיות

שלום לכולם, אומנם אף פעם לא העלאתי את השאלה בפורום אבל יש לי שאלה והיא: מדוע בכנסיות יש פסלים ותמונות? הרי כתוב בעשרת הדיברות לפי נוסח פרשת יתרו:"לֹא יִהְיֶה לְךָ אֱלֹהִים אֲחֵרִים עַל פָּנָי. לֹא תַעֲשֶׂה לְךָ פֶסֶל וְכָל תְּמוּנָה אֲשֶׁר בַּשָּׁמַיִם מִמַּעַל וַאֲשֶׁר בָּאָרֶץ מִתָּחַת וַאֲשֶׁר בַּמַּיִם מִתַּחַת לָאָרֶץ. לֹא תִשְׁתַּחֲוֶה לָהֶם וְלֹא תָעָבְדֵם - כִּי אָנֹכִי ה' אֱלֹהֶיךָ אֵל קַנָּא, פֹּקֵד עֲוֹן אָבֹת עַל בָּנִים עַל שִׁלֵּשִׁים וְעַל רִבֵּעִים לְשׂנְאָי, וְעֹשֶׂה חֶסֶד לַאֲלָפִים לְאֹהֲבַי וּלְשֹׁמְרֵי מִצְוֹתָי. " האם אכן מדובר בעבודה זרה בכך ששמים בכנסיות פסלים ותמונות והאם המאמינים אכן משתחווים להם ועובדים אותם או שיש סיבה אחרת לכך שיש בכנסיות פסלים ותמונות שלא מתוך עבודה זרה? כי הרי זה קצת מטעה ואיך יכול להיות שמצד אחד מתפללים לה' בכנסייה שהרי זה מקום קדוש אבל יש בו עדיין פסלים ותמונות,זה נשמע כיאילו יש סתירה בין דברי ה',האם אכן מדובר בסתירה או באי ההבנה שלי בנושא ואם מדובר באי הבנה אז מה הסיבה לכך והאם פסלים ותמונות בכנסיה אכן הן עבודה זרה וזאת הסיבה מדוע ליהודים מבחינה הלכתית אסור להתפלל בכנסייה בגלל הפסלים והתמונות וגם בכלל עבור כל העמים בגלל הפסלים והתמונות או שמדובר באי הבנה היסטורית אולי? אני מקווה שתענו לי על השאלה ותסבירו לי על הנושא לעומק על מנת שאבין מדוע דווקא בכנסייה חייבים לשים פסלים ותמונות כי הרי ה' אסר לעשות כל פסל וכל תמונה ואסר להשתחוות להם ולעבדם כלומר לעבוד אותם ואמר שזאת עבודה זרה,אז זה נשמע כיאילו יש סתירה בין עשרת הדיברות לבין האמונה הנוצרית בתוך מקומות התפילה ברגע שיש בהם פסלים ותמונות שהרי הן נחשבות לעבודה זרה.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifהיי יבגני ניסית להריץ חיפוש על השאלה הזו

בפורום? כי שאלה זו נשאלה לא מעט ובצדק.. ויש הרבה התייחסויות ותשובות ואפילו דיונים בעניין זה

yevgeny94

New member
הבנתי

אז בעצם אין תשובה סופית ופתרון. אבל זה עדיין מדאיג שהרי אי אפשר להיות גם מאמין וגם להתפלל אבל עוד במקום שיש פסלים ותמונות והפסלים והתמונות עלולות להטעות את המאמין ואף לגרום לו לא להבדיל בין אלוהים לבין פסל ואז להתחיל לעבוד עבודה זרה ולכן לדעתי היה כדאי אילו לא היו שם כלל פסלים ותמונות אלא המקום היה נקי מעבודה זרה=פסלים ותמונות וכו'. אם את מכירה אולי במקרה שרשור דומה לזה עם תשובות אשמח אם תביאי לי לינק כדי להפנות אותי לשרשור שכבר יש לו תשובה לשאלה זו או דיון עם תשובה שהיא כמעט או בערך יותר ברורה ומובנת.

Thoma

New member
זה פשוט מאוד

דבר ראשון, צריך לסייג ולומר שהרבה נוצרים הרגישו בדיוק כמוך ועל כן אסרו פסלים ותמונות. אצל רוב הזרמים הפרוטסטנטים לא תמצא תמונות ופסלים בכנסייה. דבר שני, לא מדובר בעבודה זרה בשום אופן. לתמונות ולאיקנות לא סוגדים אלא מעריצים (מה שנקרא באנגלית-veneration וביוונית-dulia בניגוד ל-worship או-latreia) התפילות שאתה מכוון לתמונות הם למעשה תפילות לדמות שהתמונה מייצגת, אתה בשום אופן לא עובד את התמונה עצמה בתור תמונה. יש בכנסייה מושגים ברורים מאוד, למשל לבתולה מריה לא סוגדים (התפילות אליה מכונות-hyper-dulia כלומר ההערצה שהיא מעבר לרגיל) כנ"ל בעניין תמונות. הסגידה נעשת אך ורק לאלוהים.

yevgeny94

New member
הבנתי תודה

אבל מה בקשר למנהג שמקובל אצל הקתולים בנשיקת מדרגות הכנסייה,מדוע זה מקובל,האם גם זאת עבודה זרה או סוג של הערצה כמו התמונות והאייקונים כפי שהסברת?

Thoma

New member
מדוע זה מקובל

אצל יהודים לנשק ספרי תורה? או מזוזות? אין קשר לעבודה זרה. עבודה זרה זה מושג מאוד ספציפי ואיאפשר להדביק אותו לכל נוהג. הכנסייה היא גופו של ישוע, זה המקום בו הנוכחות הממשית של ישוע חודרת לעולם. המנהג שהזכרת, ובאמת שאין לי מושג באיזו תדירות הוא נעשה, לדעתי האישית אם כבר הוא אות לצייתנות לדבר האל ולאדיקות.

למעלה