פירות וירקות בחו"ל (צרפת, אך לא רק)
באחת הטיסות היה לי קונקשין ארוך בטמסטרדם. נסעתי לעיר ובצד התחנה המרכזית (רכבת) יש דוכני כריכים. בחרתי בכריך ביצה קשה. לא תאמין אבל היה לו טעם שמימי...כולה ביצה קשה. כן, טעמה היה אחר. ממש טעים.
מי שניסה את הצ'יפס שלהם (הולנד ובלגיה) בקונוס נייר, עם מיונז (שגם לו טעם מצויין, רחוק מאוד מטעמו של המיונז בארץ), מבין שיש להם תפ"א אדמה שונה. בארץ יש 2 סוגים בעיקר.
התוצרת החקלאית בצרפת מהטובות שיש. על זה תוסיף את הבישול הצרפתי והם מנצחים כמעט הכל. גם באיטליה תוצרת חקלאית מצויינת. בארץ, יש נטיה ליבולים קשיחים, עמידים, עם חיי מדף ארוכים. אבל! זה ע"ח הטעם.
שלא לדבר על בשר או עופות. בארץ הבשר עובר תהליכים מחבלים של כשרות (בעיקר מלח, ספיחת נוזלים, וכו'). מחירו מוכפל ומשולש ואיכותו יורדת ב-5 עד 10 דרגות. לעומתם, פירות וירקות בצפון אמריקה די חסרי טעם ורובם מקליפורניה.
מצד שני, הבשר מצויין.